Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αντικατάσταση τσιμούχας στεγανοποίησης (οροφής) αυτοκινούμενου τροχόσπιτου.

Κείμενο - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τεχνική επιμέλεια : Τάσος Μπάτας.

Ο πολύ καλός τεχνικός της Camper Club Τάσος Μπάτας εν δράσει.Το σημαντικότερο, αντικειμενικά ακριβότερο και συγχρόνως το πιο "ευάλωτο" τμήμα ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου είναι, δίχως άλλο, η υπερκατασκευή του. Το "σπίτι" δηλαδή που τοποθετούν οι κατασκευαστές επάνω στο σασσί του εκάστοτε φορτηγού αυτοκινήτου. Καθώς το "σπίτι" αυτό είναι στην ουσία ένα ανεξάρτητο κομμάτι - άλλο αν στην πορεία ενσωματώνεται στο σασσί του αυτοκινήτου και την καμπίνα οδήγησης - είναι αρκετά ευάλωτο στις ενώσεις. Είτε αυτές γίνονται κάτω από το δάπεδο, είτε γίνονται περιμετρικά και στην οροφή του αυτοκινούμενου. Είναι ευνόητο ότι τα campers που υποφέρουν λιγότερο είναι αυτά που ανήκουν στην κατηγορία των ενιαίων. Αυτά, δηλαδή, στα οποία το σασσί του αυτοκινήτου είναι ένα με το "σπίτι".

Αυτές ακριβώς οι ενώσεις, και ο τρόπος με τον οποίο θα γίνουν, θα εξασφαλίσουν τη στιβαρότητα και στεγανότητα του "σπιτιού" στο εσωτερικό του. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος για τον οποίον οι τσιμούχες που καλύπτουν τις ενώσεις αυτές, καθώς και η sikaflex που χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση, πρέπει να ελέγχονται τακτικά για τυχόν φθορές από τον χρόνο και τις καρικές συνθήκες. Οι τσιμούχες που στατιστικά χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής είναι οι τσιμούχες της οροφής, οι οποίες δέχονται και την μεγαλύτερη καταπόνηση από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και, κυρίως, από τις ακτίνες του ηλίου.

Δείτε με ποιο τρόπο ο εξαιρετικός τεχνικός της "Camper Club" Τάσος Μπάτας αντικαθιστά τις τσιμούχες οροφής στο δικό μου camper. Η αντικατάσταση έγινε προληπτικά, αν και δεν υπήρξαν ίχνη υγρασίας σε κανένα σημείο του "σπιτιού".