Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Μαθήματα ασφαλούς οδήγησης μοτο απ' τον νικητή του Paris - Dakar Βασίλη Ορφανό!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

vasilis.orfanosΜεταξύ σφύρας και άκμονος ήταν σήμερα το πρωί ο καιρός, με άπνοια, συννεφιά και έναν αναποφάσιστο ουρανό που ισορροπούσε ανάμεσα στο γέλιο και στο κλάμα.

Είχαν προηγηθεί οι Daniel και Elias που κατέστρεψαν τη μισή Ελλάδα και βύθισαν στην οδύνη τους κατοίκους της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας, των βορείων Σποράδων, του Πηλίου και της Εύβοιας.

Το τηλεφώνημα και η πρόσκληση του Βασίλη Ορφανού να πάω μέχρι τις παρυφές της Πεντέλης, εκεί όπου γεννήθηκαν τα μάρμαρα που στόλισαν τον Παρθενώνα, ήταν αυτό που αναζητούσα για να σπάσω τη μονοτονία του Σαββατοκύριακου.

Περισσότερα...

Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα στο Πιπέρι! Τι λέει ο ιδιοκτήτης του Θωμάς Λεμονής.

xasis2Συνταρακτικά στοιχεία έφερε σήμερα στο φως ο ένας εκ των ιδιοκτητών της νησίδας Πιπέρι που, ως γνωστόν, είναι το κέντρο κατ' ουσίαν του Θαλασσίου Πάρκου των Βορείων Σποράδων όπου ο Φορέας Διαχείρισής του έχει επιβάλλει ένα χαράτσι διέλευσης, με τις ευλογίες του κράτους, και απαγορεύει την προσέγγιση σκαφών σε απόσταση μικρότερη των 3 μιλίων, ενώ την ίδια στιγμή στο νησί προσεγγίζουν με ευκολία διακινητές ναρκωτικών και αποθηκεύουν σε κοιλότητες των βράχων εκατοντάδες κιλά χασίς!

Είναι καιρός να πάρει στα σοβαρά αυτή την υπόθεση ο εισαγγελέας και να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα καθώς είναι ηλίου φαεινότερο πως το Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων έχει μετατραπεί σε τσιφλίκι κάποιων επιτήδειων οι οποίοι κρυμμένοι κάτω απ' τον μανδύα δήθεν "οικολογικών" οργανώσεων εισπράττουν μεγάλα χρηματικά ποσά και γλεντούν εις υγείαν των κορόϊδων.

Περισσότερα...

Καταπέλτης ο Γιάννης Βλάϊκος για τον Δήμαρχο Αλοννήσου, τους τσιφλικάδες "προστάτες" του Θαλασσίου Πάρκου, τα ναρκωτικά και τις απαγωγές νεαρών, δήθεν "ορφανών", φωκών!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

vlaikosΔείτε αυτό το βίντεο μέχρι τέλους και πείτε μου ποιος δημοσιογράφος από αυτούς που υπηρετούν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης θα μπορούσε να φέρεις εις πέρας ένα τέτοιο ρεπορτάζ.

Ας παύσουν λοιπόν κάποιοι να με αποκαλούν «ψευτοδημοσιογράφο». Τους χαλάω μάλλον τη σούπα και προσπαθούν να αποδυναμώσουν τη φωνή μου μ’ αυτούς τους γελοίους και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Θαρρείς δηλαδή και μόνο οι παπαγάλοι και όσοι υπηρετούν σκυφτοί τους μεγαλοεργολάβους και τους εφοπλιστές εκδότες και καναλάρχες είναι πραγματικοί δημοσιογράφοι!

Δείτε αυτό το βίντεο μέχρι τέλους και ακούστε τις σοβαρές και τεκμηριωμένες καταγγελίες του Γιάννη Βλάϊκου για :

Περισσότερα...

Paul Ευμορφίδη πες αλεύρι. Ο 14χρονος Γιώργος Μωϋσάκης σε γυρεύει!

Κάμερα - Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

moisakis2Όταν είδα μπροστά στα μάτια μου τον 14χρονο Γιώργο Μωϋσάκη να φτιάχνει στον ξυλότορνο μια σβούρα, και λίγο αργότερα να κάνει βόλτα με το ξύλινο ποδήλατο που ο ίδιος επινόησε και κατασκεύασε, σκέφτηκα πως αυτή η χώρα είναι γραφτό της να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει!

Ο Γιώργος είναι ένας λιγομίλητος και ντροπαλός έφηβος που δεν σπαταλά τον χρόνο του στην κύλιση της οθόνης του τηλεφώνου του, ενώ η κύρια επαφή του με το διαδίκτυο είναι η αναζήτηση τεχνικών μεθόδων για να φτιάξει αυτά που έχει ονειρευτεί.

Τον βλέπω, ελλείψει μεταλλικού, να φτιάχνει ο ίδιος με ξύλο το τσοκ που χρειάζεται ο τόρνος του για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις δικές του απαιτήσεις! Και βλέπω επίσης τον πατέρα του Δημήτρη, ενώ έχει προφανώς τη δυνατότητα να του αγοράσει το τσοκ που χρειάζεται, να μην το κάνει, γιατί θέλει (προφανώς) να τον αγοράσει ο Γιώργος με δικά του χρήματα και να τον εκτιμήσει!

Περισσότερα...

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kalogerakisdaskalos2Κάθε φορά που συναντώ τον Καλογεράκη και συζητώ μαζί του εκπλήσσομαι με το τεράστιο απόθεμα των γνώσεών του, σε όλες σχεδόν τις επιστήμες, την καθαρότητα της σκέψης του και τη δυνατότητα να μεταδίδει στους άλλους τις ιδέες του. Αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με τις νέες επινοήσεις του και τις αναφορές του στους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους Αριστοτέλη και Επίκουρο!

Φαίνεται πως ο Μιχάλης ξεδιπλώνει σιγά σιγά τις γνώσεις και τα ταλέντα του, γνωρίζοντας ότι είναι πολύ πιο μπροστά απ' την εποχή του και φοβούμενος, θαρρείς, ότι όσοι τον παρακολουθούν θα τρομάξουν απ' το τεράστιο εύρος των γνώσεών του αν τις ξεδιπλώσει απότομα και όλες μαζί μπροστά στην κάμερα!

Μπορεί αυτή τη φορά η διάρκεια της συνέντευξης να ξεπέρασε σε διάρκεια κάθε προηγούμενη, σας διαβεβαιώ όμως ότι, εγώ τουλάχιστον, δεν κατάλαβα πώς πέρασαν δύο ώρες! Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και με σας!

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΑΝΕΚ LINES" που μας έδωσε την ευκαιρία να συναντήσουμε για άλλη μια φορά τον εκπληκτικό αυτόν ερευνητή και επιστήμονα.