Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

Ιδού τί υπέγραψεν ο αγγλομαθής peanut.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

peanutΌλοι οι αναλήτες ανέπεμψαν ύμνους για τη φοβερή οργάνωση της συνάντησης, αλλά και την ίδια τη συνάντηση τού συζύγου της Μαρέβαςμε τον Σουλτάνο.

Τα κυριότερα: 1] υπόκλιση του ραγιά Γεραπετρίτη στον Σουλτάνο, 2] φωτογραφία πρωθυπουργού και Σουλτάνου με τον πίνατ, 3] τόσο θερμή χειραψία Σουλτάνου με πρωθυπουργό τής Ελλάδος δεν έχει ξαναγίνει, 4] μήνες επεξεργάζονταν υπουργοί και στελέχη τα φοβερά κείμενα [15 μνημόνια συνεργασίας] που υπέγραψαν οι 2 αντιπροσωπείες, 5] καθυστέρησε ο υπηρέτης του Σουλτάνου να τραβήξει την καρέκλα, καθώς ο Σουλτάνος σηκωνόταν μετά την υπογραφή κάποιου εγγράφου.

Περισσότερα...

Investment grade.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

influencer.mitsotakisΕίναι δυνατόν εγώ που δεν είμαι οικονομολόγος, να καταλαβαίνω περισσότερα από τον σύζυγο της Μαρέβας και τους οικονομολόγους που τον περιβάλλουν; Όχι βέβαια. Αυτός είναι ο λόγος που ακούγοντας τον πρωθυπουργό να επαίρεται για τη βελτίωση της οικονομίας της χώρας μετά τα συγχαρητήρια του οίκου Fitch κατακλύζομαι από απορίες τύπου:

-προς τί τα διάφορα passes [market, youth, vacation etc.], αν η οικονομία βαίνει καλώς;
-προς τί πιέζει η κυβέρνηση τα σούπερ μάρκετ να μειώσουν κατά 5% τις τιμές των προϊόντων που διαθέτουν, οι οποίες έχουν αυξηθεί 50% από πέρυσι;
-γιατί εξακολουθεί να υπάρχει ΤΑΙΠΕΔ;
https://www.capital.gr/me-apopsi/3127110/se-poulisan-gia-99-xronia/
-γιατί παραχωρούμε τα λιμάνια μας;
-τί εννοούσε ο Χαρίτσης λέγοντας, ότι το νέο κώμα που θα ιδρύσουν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ θα έχει «ήθος, ύφος και πολιτικό περιεχόμενο»;

Περισσότερα...

Τί μου θύμισες ρε Κάρολε με τη γαλανόλευκη ρέγγα.

karolosΞεσαλώσαμε πια μετά την απρέπεια του ζάπλουτου [ζάμπλουτου που λένε οι μορφωμένοι] Βρεταννού πρωθυπουργού να ακυρώσει τη συνάντηση με τον σύζυγο της Μαρέβας εξ αιτίας του προβλήματος των γλυπτών τού Παρθενώνα, τα οποία ανήκουν νομίμως στη Βρεταννία και κατά τον πρωθυπουργό της. Πού να ξέρει το κράτος του, ότι ο Έλγιν που τα δώρισε δεν ήταν νόμιμος κύριος αυτών, εξ ου και εν τη καλοπιστία του απέκτησε το βρεταννικό κράτος την κυριότητα, όπως ορίζει και ο Αστικός Κώδικάς μας. ‘Έσπευσε, όμως,  ο Κάρολος να μας τιμήσει φορώντας ρέγγα με τα ελληνικά χρώματα. Θυμήθηκα τί είναι αυτό που τιμά ο εν λόγω Βασιλεύς και αντιγράφω ελάχιστα.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Δικαστικάάάάάάάάχχχαχαχαχαχαχαχα

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης

Σε συνέδριο, λέει, αποφοίτων ενός διάσημου αμερικανικού πανεπιστημίου και ενός επίσης διάσημου αγγλικού πανεπιστημίου, η γνωστή νεοφιλελεύθερη κ. Μιράντα Ξαφά ερώτησε τον παριστάμενο κ. Παναγιώτη Πικραμένο «τί θα άλλαζε στη Δικαιοσύνη, αν ξαναγινόταν πρωθυπουργός». Διέφυγε, βέβαια, της κ. Ξαφά η λεπτομέρεια ότι ο κ. Πικραμένος διετέλεσε υπηρεσιακός πρωθυπουργός, άρα εξ ορισμού δεν είχε τη δυνατότητα να αλλάξει ο,τιδήποτε. Το ίδιο, όμως, συνέβη και με τον κ. Πικραμένο, ο οποίος έσπευσε να απαντήσει: «Θα άλλαζα το δικηγορικό σώμα, διότι δεν είναι δυνατόν να εμποδίζει με αποχή 7 μηνών τη λειτουργία του κράτους δικαίου».

Περισσότερα...

Το «χρέος» τής κυρίας Αθηνάς και το αενάως ανεξόφλητο ΧΡΕΟΣ των πωλητικών.

arkas.athiaΗ κ. Αθηνά, λοιπόν, χάρισε στο νοσοκομείο Μεσολογγίου ένα πλήρως εξοπλισμένο ολοκαίνουργο ασθενοφόρο. Ασφαλώς και αξίζει συγχαρητηρίων η χειρονομία αυτή. Όμως, δεν μπορώ να μην επισημάνω δύο πράγματα: 1ον. Στη δωρεά προέβη, επειδή είχε ταλαιπωρηθεί τόσον η ίδια όσο και ο μακαρίτης σύζυγός της, όταν είχαν ανάγκη μεταφοράς σε νοσοκομείο των Πατρών. 2ον Έθεσε τον όρο, να καλύπτει το ασθενοφόρο το νοσοκομείο Μεσολογγίου και μόνον. Και ερωτώ: 1ον. Αν δεν είχε ταλαιπωρηθεί, θα προέβαινε στη δωρεά; 2ον. Αν το ασθενοφόρο δεν εξυπηρετεί κάποια ανάγκη, δεν θα μπορεί να μεταφέρει κάποιον ασθενή που πρέπει να διακομισθεί στο νοσοκομείο π.χ. Αγρινίου;

Εν πάση περιπτώσει, ας μη γίνομαι αχάριστος. Μπράβο στην κ. Αθηνά. Ας τη μιμηθούν οι πολλά έχοντες και κατέχοντες. Πλήρωσε € 65.000 για ένα ασθενοφόρο. Άρα, 1000 ασθενοφόρα κοστίζουν € 65.000.000. Οι εφοπλιστάδες μας δεν μπορούν να μας τα χαρίσουν; Ας μην πάρουν μίζα επί τέλους για μερικά χρόνια οι κυβερνήτες μας και οι κολλητοί τους, ώστε να καλύψουν το κόστος. Διέθεσαν, βέβαια, 50 ευρώ εκ. οι εφοπλιστές μας για την αποκατάσταση των ζημιών στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, αλλά άλλο να χαρίζεις χρήμα που θα διαχειρισθούν οι πωλητικοί και άλλο να χαρίζεις αυτό που θα αγοράσουν οι πωλητικοί με το δικό σου χρήμα. https://www.ribandsea.com/articles/3372-peri-tis-kantianis-filosofias-os-themeliou-tis-ellinikis-dimokratorias.html

Περισσότερα...

Μαξιλαροπόλεμος και σημειακές παρεμβάσεις.

arkas.psemataΟ σύζυγος του Τάϊλερ τα ‘βαλε με το μαξιλάρι των € 37 δισ. που άφησε ο Αλαίκσοις και σπατάλησε ο σύζυγος της Μαρέβας. Για να την πει στον Ευκλείδη που ήταν υπουργός Οικονομικών κατά τη δημιουργία του μαξιλαριού.

Το Χατζιδάκι μάς μίλησε για το μαξιλάρι των € 600 εκ. που θα φτιάξει με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και θα διαθέσει σε παιδεία και υγεία, ενώ ενημέρωσε, ότι οι παρεμβάσεις στο νομοσχέδιο θα είναι σημειακές. Τα περί σημειακών παρεμβάσεων επανέλαβε και ο εκπρόσωπος Τύφου της κυβέρνησης.

Επειδή είμαι ένας απλός δικηγόρος και όχι παντογνώστης, ζήτησα τη βοήθεια του Μπαμπινιώτη.

Αλλά εξακολούθησα μην καταλαβαίνω τί ήθελε να πει ο υπουργός και ο εκπρόσωπος και αυτού. Έτσι, κατέφυγα στο διαδίκτυο, όπου βρήκα σχέδιο του 2015 για την αναβάθμιση του τουριστικού προφίλ του δήμου Σουλίου, όπου διάβασα:

Περισσότερα...