Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το αυτοκινούμενο σπίτι των περιπλανήσεών μας : Hymer Tramp T 664 SL

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

hymert664slΗ απόκτηση ενός αυτοκινούμενου "Hymer" έμοιαζε προ ετών για μας με όνειρο θερινής νυκτός. Άλλοι βλέπετε ονειρεύονται εξοχικά, πολυτελείς κατοικίες, πισίνες και ακριβά cruisers, εμείς ονειρευόμασταν ανέκαθεν τη ζωή ενός... γύφτου πολυτελείας!

Καταφέραμε, τελικώς, πριν από τρία χρόνια, να αποκτήσουμε ένα Hymer, μεταχειρισμένο βεβαίως, αφού πουλήσαμε το "Kyros 5" της "Camper international", που είχαμε τότε, συμπληρώνοντας το ποσό αγοράς του Hymer με ένα τμήμα των αναδρομικών της σύνταξης που πήρα εκείνη ακριβώς την εποχή.

IMG 5326Πρόκειται για το μοντέλλο της Hymer "Tramp T 664 SL", το κοντέρ του οποίου μπορεί τα τρία αυτά χρόνια να μην έχει γράψει περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα (δεν μας επιτρέπει να κάνουμε περισσότερα η τροϊκανή σύνταξη), έχουμε όμως "κατασκηνώσει" μ' αυτό στα περισσότερα από τα νησιά του Αιγαίου χάρις στην ευγενική χορηγία των ακτοπλοϊκών εταιρειών που διαφημίζονται στα διαδικτυακά περιοδικά  http://www.ribandsea.com/http://www.camperlife.gr/ και, προσφάτως, στο http://www.followjoseph.com./

Περισσότερα...

Πόσο αέριο περιέχει η φιάλη του camper;

Υπερηχητική τεχνολογία για τον εντοπισμό της στάθμης του αερίου στις φιάλες του camper. Δεν υπήρξαν φορές που θα θέλατε να ξέρετε πόσο αέριο έχει μείνει στη φιάλη του camper σας; Δεν υπήρξαν φορές που δεν είχατε εφεδρική φιάλη, ήσασταν στο πουθενά και φοβηθήκατε ότι θα ξεμείνετε από προπάνιο; Τέλος στην ανασφάλεια! Τώρα πια είναι εύκολο να μάθετε αμέσως το ύψος της στάθμης του αερίου μέσα στη φιάλη του προπανίου ή του βουτανίου χάρις στον υπερηχητικό "μαρκαδόρο" GC 100 της Dometic!

Ωρισμένα γκατζετάκια είναι απαραίτητα για τους λάτρεις του, ελεύθερου κυρίως, camping. Χωρίς αμφιβολία σ' αυτά συγκαταλέγεται το GC 100 της Dometic. Ένα απλό, στη χρήση του, αξιόπιστο και ελαφρύ "εργαλείο" που ελέγχει το ύψος της στάθμης του αερίου που έχει μείνει στη φιάλη του αυτοκινούμενου. Ζυγίζει μόλις 25 γραμμάρια και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορεί να σας "πει" πόσο γεμάτη ή πόσο άδεια είναι η φιάλη σας.

Περισσότερα...

Καινούργιο αυτοκινούμενο για το "Camper Life".

Tramp 664 CL της Hymer. Το νέο μας αυτοκινούμενο σπίτι.Το "Camper Life" αποχωρίστηκε προσφάτως από το "Kyros 5" της "C.I." και απέκτησε ήδη νέο αυτοκινούμενο για τις χερσαίες, και όχι μόνο, μετακινήσεις του. Πρόκειται για το μοντέλλο "Tramp 664 SL" της "Hymer". Όταν λέω "νέο", εννοώ βεβαίως... μεταχειρισμένο, μολονότι κάθε άλλο παρά μεταχειρισμένο μοιάζει να είναι το συγκεκριμένο αυτοκινούμενο! Και πώς να αντέξει δηλαδή να αγοράσει κανείς αυτό το camper καινούριο, όταν η τιμή του υπερβαίνει σήμερα τις 70.000 ευρώ;

Μεγάλο γκαράζ ζήτησες; Πάρτο! Με 45.000 χιλιόμετρα, μόνο, το καινούριο "κοσκινάκι" μας, και κινητήρα τον common rail 2,3 της Fiat, διαθέτει  γκαράζ διαστάσεων ενός... smart, δίπορτο ψυγείο, φούρνο, καυστήρα αερίου για θέρμανση και ζεστό νερό, απορροφητήρα, air condition, σχάρα ποδηλάτων, σκάλα οροφής, δυνατότητα να κοιμίσει τρία άτομα, τουαλέτα με χωριστή ντουζιέρα και όλα τα μέσα λήψης εικόνας και ήχου, με δορυφορική κεραία, τηλεόραση και ραδιο-cd.

Η σαλοτραπεζαρία, ευρύχωρη και ποιοτική, αντάξια ενός Hymer.Το εσωτερικό είναι αντάξιο της ποιότητας "Hymer", με προσεγμένη κατασκευή και πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Η χαρά της καπετάνισσας! Περιστρεφόμενα καθίσματα οδηγού - συνοδηγού και σαλοτραπεζαρία σε σχήμα κυκλικό για να μπορούν να γευματίσουν τέσσερα ή και πέντε ακόμη άτομα (όλοι οι καλοί χωράνε) γύρω από ένα τραπέζι που μετακινείται για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του γεύματος, ενώ αν χρειαστεί κατεβαίνει στο ύψος των καναπέδων και δημιουργεί ένα επιπλέον κρεββάτι για έναν ενήλικο επισκέπτη.

Σύντομα θα δημοσιεύσω αναλυτική παρουσιάση του νέου μας αποκτήματος, με περισσότερο φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Ο χώρος της τουαλέτας με χωριστή ντουζιέρα. Στο βάθος ο χώρος της κουζίνας και της κρεββατοκάμαρας. Ο χώρος της κουζίνας και της σαλοτραπεζαρίας με την χρήση ευρυγώνιου φακού. Η χαρά της καπετάνισσας!

Αυτοκινούμενο "Kyros 5 Prestige" από την "Caravans International"

Κείμενο, φωτογραφίες, βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Διανυκτερεύοντας στη Χαλκίδα.H «Caravans International” (C.I.) μαζί με την «Autoroller» είναι οι δύο θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου «Trigano S.p.A.» που εδρεύει στο San Simignano, μια περιοχή που βρίσκεται κοντά στη Σιέννα της Ιταλίας. Αντικείμενο και των δύο αυτών θυγατρικών εταιρειών είναι η κατασκευή αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.

Θέμα αυτής της παρουσίασης αποτελεί το υπερυψωμένο van της Fiat (Ducato 2,3) που στα χέρια των τεχνικών της «C.I.» μετατρέπεται σε ένα πολύ όμορφο και λειτουργικό αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που φέρει το όνομα «Kyros 5». Ας το δούμε όμως από κοντά.

Περισσότερα...

Α΄ Camper Trophy στη Λίμνη Φενεού.

Πήγε, τελικώς, φωτογράφισε και σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Τα αυτοκινούμενα σαν μικρές κουκίδες πάνω στο κατάλευκο χιόνι. Την τελευταία στιγμή ειδοποιήθηκα από τον Χρήστο Γαλανάκη ότι το διήμερο 23 και 24 Ιανουαρίου 2010 θα επραγματοποιείτο το "Α' Camper Trophy" με συμμετοχή φίλων και πελατών του Γιώργου Παναγούλια στη λίμνη του Φενεού  http://www.camperclub.gr/page/ Οι πληροφορίες πάντως ήταν συγκεχυμένες, με κάποιους να μιλούν για συγκέντρωση τριάντα ή και περισσότερων αυτοκινούμενων τροχόσπιτων, και κάποιους άλλους να φοβούνται μεγάλη αποχή, δεδομένου ότι στην ορεινή Κορινθία είχε πέσει εκείνες τις ημέρες αρκετό χιόνι. Ο ίδιος ο Παναγούλιας μιλούσε επίσης για διεξαγωγή υπαίθριων παιγνιδιών, με έπαθλα για τους νικητές, και υπαίθριο τσιμπούσι ρεφενέ με ψήσιμο στα κάρβουνα. Την όλη ιστορία είχε αναλάβει ο Γιώργος Μαστοράκης της "38 North"  http://www.38north.gr/

Περισσότερα...