Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

De minimis, de minibar, de minimarket, de minibus, de mini imperium etc.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kotziasΈχω διαβάσει αρκετά άρθρα σχετικά με την απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών και όλα τα κακά συνεπακόλουθα που ήδη βιώνουμε. Μία λεπτομέρεια, όμως, που διέφυγε όλων είναι αυτή που άκουσα στο ραδιόφωνο από τον Ελληνοαμερικανό Κρις Σπύρου, o οποίος κατέχει το θέμα όσο ουδείς άλλος, του Κατρούγκαλου περιλαμβανομένου. Επεσήμανε, λοιπόν, ο κ. Σπύρου ότι στην εν λόγω συμφωνία τα Σκόπια δεν αναφέρονται ως Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, αλλά ως το 2ος μέρος.   

Γιατί άραγε; Διότι τα Σκόπια έγιναν μέλος του ΟΗΕ με την ακόλουθη απόφαση, στην οποίαν ορίζεται ότι η ονομασία  ΠΓΔΜ θα χρησιμοποιείται μόνον στους κόλπους του ΟΗΕ. Κι’ ας την έχουν αναγνωρίσει ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» 140 χώρες που λέει και ο Αλαίκσοις και όλα τα τσιράκια του!

«A/RES/47/225
98th plenary meeting
8 April 1993

Admission of the State whose application is contained in document A/47/876-S/25147 to membership in the United Nations The General Assembly,
Having received the recommendation of the Security Council of 7 April1993 that the State whose application is contained in documentA/47/876-S/25147 should be admitted to membership in the United Nations,
Having considered the application for membership contained in documentA/47/876-S/25147,
Decides to admit the State whose application is contained in documentA/47/876-S/25147 to membership in the United Nations, this State being provisionally referred to for all purposes within the United Nations as "the former Yugoslav Republic of Macedonia" pending settlement of the difference that has arisen over the name of the State.»

Ακόμη και η απόφαση της ΕΕ του 1991, με την οποίαν επισημοποιήθηκε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, δεν αναφέρει το ελάχιστο ως όνομα του κρατιδίου. Εμείς, όμως, είχαμε δώσει προ πολλού το όνομα «Μακεδονία», όπως μας ενημέρωσε ο Αλαίκσοις. Διαχρονική η ευθύνη, λοιπόν, όλων όσων μας κυβέρνησαν έκτοτε. Και ο Χάνος Κλασμένος, λέει, θα φύγει από την κυβέρνηση, μόλις έλθει προς ψήφιση η συμφωνία στη Βουλή. Τον Παπαχριστόπουλο τον ρώτησε; Κι’ αφού με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση επί 4 χρόνια ευλόγησε όσα παράξενα, κατ’ επιεική χαρακτηρισμό, έχουν γίνει.

Κι’ εσείς εκεί στο νομικό επιτελείο του πρωθυπουργού με προεξάρχουσα την πρώην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου πότε θα τον προστατεύσετε επί τέλους; Τελευταίο παράδειγμα η λαθρεμπορία του Ριχάρδου, τον οποίο κατακεραύνωσε ο Αλαίκσοις με ειδική αναφορά στη Βουλή για την τεράστια επιτυχία στην προσπάθεια πάταξης της διαφθοράς. Λαθρεμπορία δι’ αποφυγής δασμών επί εξαγομένων ρε φιλάρες με ζημία του ελληνικού Δημοσίου; Αν ήταν για ζημία του τουρκικού Δημοσίου, περί του οποίου δεν πρόκειται, να το συζητήσουμε.

Και την τεράστια ζημία που θα προκαλέσει στο Δημόσιο η αγωγή που θα ασκήσει ο Ριχάρδος ποιός θα την πληρώσει;