Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

De minimis.

[Μας έχουν και για πολύ ζώα. Ή μήπως όχι;]   

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kopadiΜετά την καφενειακού τύπου συνάντηση τού Αλαίκσοις με  πυρόπληκτους στο Μάτι, αναρωτιόμουν τί πιο ευτελές θα μπορούσαν να εκστομίσουν τα συριζανάκια, για να με δουλέψουν. Πόσο  πιο αυνάνα με θεωρούν. Αδύνατον να το φαντασθώ. Ελλείψει αχαλίνωτης φαντασίας γαρ.
 
Και τότε ακούω τον πρωθυπουργό να απευθύνεται στους αιγοπροβατοτρόφους [όχι κτηνοτρόφους εν γένει] και να κάνει λόγο για εθνική στρατηγική με στοχευμένο μπλα μπλα μπλα. Και εξαγγέλλει την έκτακτη εισφορά των αιγοπροβατοτρόφων ως de minimis υποχρέωση του κράτους. Στρατηγικός σχεδιασμός με έκτακτη επιδότηση. Ουάου! Τί να κατάλαβαν, άραγε, οι αγρότες μας με κείνο το de minimis που έχει αποφασίσει να βγάλει από τη ζωή μας ο κ. Γαβρόγλου; [Αληθεύει ότι ο Αλαίκσοις έτρωγε τη φέτα που του προσέφεραν μαζί με την άλμη; Κάτι σαν το σάλιωμα στις εκλογές τού φακέλου που είχε αυτοκόλλητο κλείσιμο.]

Και καπάκι ανακοινώνεται ότι η Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρέπει η Δικαιοσύνη να διερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες τριών υπουργών της ΝΔ για ηθική αυτουργία σε μερικά αδικήματα. Αποσβολωμένος  αναρωτήθηκα ως απλός νομικός:

Α] εντόπισαν φυσικούς αυτουργούς; Αν ναι, ποιοί είναι αυτοί και ποία τα αδικήματα;

Β] προ ημερών ο ειδικός εφέτης ανακριτής ο επιφορτισμένος με την υπόθεση της ανάθεσης του C4-I άφησε τα μολύβια κάτω και έστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, επειδή σκόνταψε στο όνομα του Γιάννου. Άρθρον 86 γαρ. Το μόνο που μπορεί να κάνει η Βουλή είναι να διαπιστώσει ότι παν αδίκημα υπό του Γιάννου διαπραχθέν έχει παραγραφεί. Θα στείλει πίσω τη δικογραφία και θα αρχίσει ο ανακριτής να ψάχνεται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και μόνον.

Γ] τώρα η Βουλή στέλνει στη Δικαιοσύνη τους 3 νεοδημοκράτες υπουργούς για να διερευνήσει η Δικαιοσύνη τί; Τίποτε, αφού δεν έχει αρμοδιότητα να ερευνήσει το παραμικρό. Εκτός και αποτελεί πλέον οδηγό η καινοφανής θεωρία του κ. Παπαγγελόπουλου ότι οι υπουργοί δεν είναι γiα να διαπράττουν αδικήματα, οπότε οι παρανομίες τους δεν διερευνώνται από τη Βουλή. Αν είναι έτσι, το άρθρο 86 του Συντάγματος έχει καταργηθεί de Papagelopoulus interpretatio.

Προς τί, λοιπόν, η βαβούρα; Για να παραμυθιάζουν το 99% των ψηφοφόρων de minimis που δεν καταλαβαίνουν  και παρασύρονται.

Βάρδα μη μας πάρουν φαλάγγι οι διαθέτοντες κοινή λογική, ήτοι οι … φασίστες, και παραπλανήσουν τον λαό θέτοντας σε αμφισβήτηση την ορθότητα και ευθύτητα της δημοκρατικής και προοδευτικής κρίσης του.

COMOC [σε γνήσια μακεδονική γλώσσα, καθότι δεν αποκλείεται  να είμαι μέλος της μακεδονικής μειονότητος εν Ελλάδι. Κοίτα που μπορεί και να μην είμαι απόγονος των Αρχαίων Ελλήνων, όπως μας έχει ενημερώσει προ πολλών ετών ο κ. Γερουλάνος, υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων, υποστηριζόμενος και από άλλους  

https://www.protagon.gr/epikairotita/ellada/i-ellinikotita-twn-ellinwn-5998000000