Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ 2018

Κύθνος & Σέριφος, 16-18 Νοεμβρίου.

Η Ομάδα Αιγαίου, συνεχίζοντας τη δράση της με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών του Αρχιπελάγους, θα πραγματοποιήσει μία ακόμη Χειμερινή Αποστολή, η οποία θα διαρκέσει από την Παρασκευή 16 έως και την Κυριακή 18 Νοεμβρίου κατά την οποία, με 60 περίπου εθελοντές, θα επισκεφθεί την Κύθνο και τη Σέριφο.
 
Σε συνεργασία με την αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια και βάσει σχετικής έγκρισης (ΑΔΑ: ΨΠΖΚ469Η2Ξ-ΡΟ9, 26/10/2018 Αρ.Πρ.:ΔΠΑΠ 51504), εντός των πλαισίων της πραγματοποίησης προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, οι κάτοικοι των ανωτέρω νησιών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις, στο πλήρως εξοπλισμένο και στελεχωμένο μικροβιολογικό εργαστήριο της Ομάδας και να επισκεφθούν ιατρούς 15 ειδικοτήτων. Το κλιμάκιο των ιατρών και επαγγελματιών υγείας συμπεριλαμβάνει επίσης Βιολόγο, Βιοχημικό, Νοσηλευτές, Τεχνολόγους Ιατρικών Εργαστηρίων, κ.α.

Στοχεύοντας επίσης, στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα λειτουργήσει εξειδικευμένο Ιατρείο Μαστού, που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση από ογκολόγο και εκτέλεση υπερηχογραφικού ελέγχου. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ομιλία και βιωματικό σεμινάριο αυτοεξέτασης, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Επιστημονικά υπεύθυνος ιατρικής δράσης: Δρ. Κ. Σταθάκης
Υπεύθυνη σχεδιασμού ιατρικής δράσης: κα. Π. Ηλιοπούλου

Επικοινωνία: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Χειμερινή Αποστολή 2018 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως παράσταση θεάτρου σκιών και βιωματικό σεμινάριο αστρονομίας.

Γενικές πληροφορίες αποστολής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.