Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το ιστορικό μιας συνέντευξης με τον καρδιολόγο κ. Φαίδωνα Βόβολη που δεν έγινε ποτέ.

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

vovolisΤην Τρίτη 24/3/2020, με αφορμή όσα δήλωσε ο καρδιολόγος κ. Φαίδων Βόβολης περί κορωναϊού και της διαγραφής της σχετικής ανάρτησής του από το facebook, του έκανα αίτημα φιλίας και του έστειλα το ακόλουθο μήνυμα.

"Γιατρέ μου καλημέρα. Ονομάζομαι Ιωσήφ Παπαδόπουλος, είμαι ελεύθερος δημοσιογράφος και ανήκω στη λεγόμενη "ευπαθή" ομάδα του πληθυσμού. Συγκλονίστηκα από όσα γράψατε στο facebook, τα οποία βεβαίως ήταν αναμενόμενο να σας διαγράψουν. Κι' εγώ είμαι άλλωστε, κατά κάποιο τρόπο, αποδιοπομπαίος τράγος με τα "αιρετικά" μου άρθρα και τα videos που ανεβάζω στο διαδίκτυο και στο YouTube. Καταλαβαίνω ότι είστε πολύ απασχολημένος αυτές τις ώρες αλλά σας παρακαλώ να αποδεχθείτε το αίτημά μου για μια συνέντευξη. Σας συγχαίρω! Να είστε καλά! Το τηλέφωνό μου είναι 697…. και το e mail μου : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.".

Πέρασαν αρκετές ημέρες χωρίς να πάρω απάντηση από τον κ. Βόβολη. Αποφάσισα λοιπόν να του τηλεφωνήσω καλώντας τον στον αριθμό του κινητού που μου έδωσε ένας φίλος και συνδρομητής μου. Ο γιατρός δεν απάντησε στην τηλεφωνική μου κλήση, ενώ ένα μήνυμα έλεγε πως ο χώρος των μηνυμάτων είναι πλήρης.

Επέμεινα και την επόμενη ημέρα (1η Απριλίου) μέχρις ότου κατάφερα να αφήσω ένα μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή του γιατρού. Δεν πέρασαν 10 λεπτά και ο κ. Βόβολης μου τηλεφώνησε. Μου ζήτησε συγγνώμη επειδή καθυστέρησε να μου απαντήσει και συμφώνησε να μου δώσει μια συνέντευξη. Μου ζήτησε όμως να του τηλεφωνήσω την Δευτέρα (6/4/2020) στις 11 το πρωί για να συνεννοηθούμε.

Του τηλεφώνησα πράγματι την Δευτέρα, όπως συμφωνήσαμε, και ο κ. Βόβολης μου είπε να του τηλεφωνήσω το ίδιο βράδυ στις 9 γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν πολύ απασχολημένος. Μου είπε δε ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε τη συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης.

Το ίδιο βράδυ που τον κάλεσα για να ρυθμίσουμε τις λεπτομέρειες, απάντησε, αλλά μου είπε να τον καλέσω και πάλι σε μισή ώρα γιατί εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Τον κάλεσα πράγματι μισή ώρα αργότερα, αλλά δεν απάντησε. Του έστειλα τότε το ακόλουθο sms :

«Κύριε Βόβολη σας παρακαλώ αν δεν θέλετε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση να μου το πείτε για να μην σας ενοχλώ».

Καμμία απάντηση απ’ τον γιατρό…

Χθες το απόγευμα λοιπόν (7/4/2020), έστειλα στον κ. Βόβολη το ακόλουθο μήνυμα στο messenger :

«Κύριε Βόβολη καλησπέρα. Είδα ότι δεν απαντάτε ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις μου, ούτε στα μηνύματα που άφησα στον αυτόματο τηλεφωνητή σας, ούτε στο sms που σας έστειλα σήμερα. Καταλαβαίνω ότι η πρόσφατη δημοσιότητα που αποκτήσατε από τις δηλώσεις σας για τον κορωναϊό αύξησε ενδεχομένως τα μηνύματα που λαμβάνετε και ελαχιστοποίησε τον ελεύθερο χρόνο σας. Επειδή όμως είχατε αποδεχθεί αρχικώς το αίτημά μου να μου δώσετε μια συνέντευξη, με αποτέλεσμα να το ανακοινώσω στους χιλιάδες συνδρομητές μου και σ' αυτούς που με διαβάζουν και με παρακολουθούν, είμαι τώρα στη δυσάρεστη θέση να τους πω τί; Ότι τους είπα ψέματα ή ότι αλλάξατε γνώμη και δεν θέλετε να απαντήσετε στις ερωτήσεις μου; Σας παρακαλώ, ως εκ τούτου, να μπείτε στον κόπο να μου πείτε τι σκοπεύετε τελικώς να κάνετε. Αντιλαμβάνομαι ότι ίσως δέχεστε πιέσεις και δεν μπορείτε ή δεν θέλετε πια να συγκρουστείτε με το κατεστημένο απαντώντας στις ερωτήσεις ενός ελεύθερου δημοσιογράφου. Σας παρακαλώ να μου το πείτε όμως για να μην σας ενοχλώ. Καλό βράδυ. Ιωσήφ Παπαδόπουλος».

Οπότε σήμερα το πρωί (8/4/2020) ο κ. Φαίδων Βόβολης απάντησε επιτέλους ως εξής :

«Καλημερα Ιωσήφ.
Δεν Μ ενοχλεις..τρεχω σαν τον τρελο
Καταλαβαίνω τι επιθυμεις,όμως κατ οπιν συνεννοησης με ΙΣΑ,αποφασισαμε να μιλησουμε αφ οτου ληξει η καραντίνα. Σ ευχαριστω πολύ».

Επειδή τα ψέματα και οι κωλοτούμπες είναι αθλήματα στα οποία ουδέποτε επιδόθηκα, επειδή είχα ενημερώσει όσους με διαβάζουν και με παρακολουθούν για την επικείμενη συνέντευξη που θα έπαιρνα απ' τον κ. Βόβολη, και επειδή, πρώτα και πάνω απ’ όλα επιθυμώ να είμαι εντάξει απέναντι στον καθρέφτη μου και σ΄ αυτούς που με διαβάζουν και με παρακολουθούν, έστειλα στον κ. Βόβολη την εξής απάντηση :

«Καλημέρα. Συνεννοηθήκατε με τον ΙΣΑ; Καλά, ο ΙΣΑ δεν ήταν που σας κάλεσε σε απολογία για τις δηλώσεις σας; Μπορώ συνεπώς να υποθέσω ότι σας επέβαλε, τρόπον τινά, την σιωπή.

Και τι να μου πείτε δηλαδή μετά την λήξη της καραντίνας; ΤΩΡΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΜΟΥ. Μετά δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον ούτε εκ μέρους μου. Λυπάμαι. Να είστε καλά.»

Καταλάβατε; Λογοκρισία, λογοκρισία, λογοκρισία, φόβος, φόβος, φόβος, κωλοτούμπες, κωλοτούμπες, κωλοτούμπες…