Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ζω επενδυτικό όνειρο! Ξυπνάτε με...

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

lathiΧθες το πρωί ξύπνησα κάθιδρως ώρα 04:00. Είχα αφεθεί από νωρίς στις αγκάλες του Μορφέως βαυκαλισμένος με τις επενδυτικές ατάκες του Πομπέο. Κι’ ήλθε στον ύπνο τον βαθύ ο ταχυδρόμος, να μου φέρει χαμογελώντας σαρδόνια τούτο το γράμμα:

«Μετά από επικοινωνία που είχα με το ΓΕΜΗ σας ενημερώνω ότι πράγματι πρέπει να βγάλουμε και κωδικούς ΓΕΜΗ δηλαδή username και password. Mόνο που έχει αλλάξει λίγο η διαδικασία χορήγησής τους και πρέπει να στείλουμε πρώτα ηλεκτρονικά την έναρξη της εφορίας και μετά να γίνει η διαδικασία λήψης των κωδικών ΓΕΜΗ.

Επίσης, μετά την πρωινή επίσκεψη μου στην Δ.Ο.Υ. ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, σας στέλνω τη λίστα των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση ΑΦΜ.

Από τα δώδεκα δικαιολογητικά που απαιτούνται, μη λάβετε υπόψη  τα Νο 9, 10 και 11, διότι δεν εμπίπτουμε σε αυτές τις περιπτώσεις (ν. 3463/2006 άρθρα 80, 81 είναι για υγειονομικού και ψυχαγωγικού κ.λπ.)

Για το Νο 5, δηλαδή το μισθωτήριο, δεδομένου πως ακόμα δεν υφίσταται ο ΑΦΜ του υποκαταστήματος, θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικό μισθωτήριο από τους ιδιοκτήτες του ακινήτου της έδρας και να δηλωθεί, ότι γίνεται στον προσωπικό μου ΑΦΜ ως φορολογικού αντιπροσώπου με ειδική μνεία, ότι προορίζεται το συγκεκριμένο μισθωτήριο για το ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΛΛΟΔΑΠΗΣ. Επιπλέον, μόλις γίνει η συγκεκριμένη ηλεκτρονική δήλωση από τους ιδιοκτήτες, θα πρέπει να λάβω άμεσα γνώση και να κάνω και εγώ με τη σειρά μου την αποδοχή του ηλεκτρονικά και μετά να σας στείλω το αποδεικτικό για να το συνυποβάλετε με τα άλλα έγγραφα.

Επειδή αντιλαμβάνομαι ότι είναι λίγο σύνθετο από πλευράς συνεννόησης όλο αυτό, παρακαλώ να με φέρετε σε επαφή με τους αρμόδιους που μας νοικιάζουν το γραφείο για να κάνω εγώ την συνεννόηση απευθείας μαζί τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως, όταν λάβουμε ΑΦΜ, θα πρέπει να επαναλάβουμε την ανωτέρω διαδικασία μίσθωσης και να μεταφέρουμε το μισθωτήριο από το όνομα μου στον ΑΦΜ του Υποκαταστήματος που θα συσταθεί.

Για το Νο 7 θα σας ετοιμάσω μία εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής μου, αρκεί να μου ορίσετε τα στοιχεία του ανθρώπου που θα πάει στη Δ.Ο.Υ.

Για το  Νο 8 :

α) θα ετοιμάσω την υπεύθυνη δήλωση ότι αποδέχομαι τον διορισμό μου, αλλά

β) θα πρέπει να με ενημερώσετε για την νομική μορφή της αλλοδαπής εταιρείας και τον αριθμό των μελών της καθώς και την ιδιότητα τους, για να τα συμπεριλάβω στην Υπεύθυνη Δήλωση, την οποία και αυτή θα θεωρήσω για το γνήσιο της υπογραφής μου και θα σας τη στείλω και αυτή.

Για το Νο 12 που απαιτούνται συμπληρωμένα τα έντυπα Μ3, Μ7 & Μ9 θα τα συμπληρώσω εγώ, μόλις μου στείλετε όλα τα αντίγραφα των νομιμοποιητικών που έχετε στα χέρια σας, για να αντλήσω κάποιες πληροφορίες και από εκεί.

Επιπλέον ο άνθρωπος που θα πάει στη Δ.Ο.Υ να καταθέσει τα έγγραφα, για να πάρει προσωρινό νούμερο σειράς προτεραιότητας, θα πρέπει να πάει στις 05:30 το πρωί και να περιμένει μέχρι τις  08:00, οπότε θα πάρει το οριστικό νούμερο, με το οποίο και θα εξυπηρετηθεί.

Τέλος, μόλις εκδοθεί ο ΑΦΜ, θα πρέπει να κάνουμε και αίτηση για λήψη κλειδάριθμου στην ίδια υπηρεσία, πράγμα που προϋποθέτει να κάνω ηλεκτρονικά αίτηση εγώ πρώτα στο taxisnet και μετά να λάβουμε τον κλειδάριθμο.

Με αυτήν την έννοια θα πρέπει να είμαστε πλήρως συντονισμένοι και τηλεφωνικά, για να γλυτώσουμε τον Γολγοθά πηγαίνοντας για δεύτερη επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.»

Αναπήδησα έντρομος. Πώς το’ παμε εκείνο το γρήγορο που πάταξε τη γραφειοκρατία; One stop service ή one night stand; Μπερδεύομαι.