Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προς το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ekab2Διερωτήθηκα προ ημερών σε αρθρίδιό μου τί να συμβαίνει άραγε με δεκάδες ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ  που είναι επί μήνες παρατεταγμένα εις φάλαγγα εντός του χώρου του νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ». Ο κ. Χ. Παπαδόπουλος είχε την καλωσύνη να με ενημερώσει ότι κατά πληροφορίες γνωστού του τα εν λόγω οχήματα είναι παροπλισμένα λόγω δυσλειτουργιών και αδυναμίας επισκευής των ελλείψει κονδυλίων. Γνωστό το φαινόμενο την εποχή της κρίσης και των Μνημονίων, μολονότι έχουμε βγει από αυτά κ.λπ. κ.λπ.

Από την άλλη ανακοινώθηκε προ ημερών ότι αποσύρατε τη δωρεά σας στο υπουργείο Υγείας για την έρευνα και αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, επειδή το υπουργείο καθυστερούσε χαρακτηριστικά. Άλλωστε, γιατί να δεχθούν μία  τέτοια δωρεά, η οποία  εκλαμβάνεται ως ελεημοσύνη, όπως έγινε  και με κάποιους εκπαιδευτικούς που αρνήθηκαν προσφορά του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

http://www.kathimerini.gr/987871/article/epikairothta/ellada/ka8hghtes-sth-magnhsia-arnoyntai-dwrea

Η αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Προ πάντων δε η μη εμπορευματοποίηση της παιδείας στα δημόσια σχολεία, όπου υπηρετούν καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα επ’ αμοιβή, χωρίς απόδειξη φυσικά.

Προτείνω, λοιπόν, σε όλα τα ιδρύματα που κάτι θέλουν να προσφέρουν στον τόπο, να μη χαρίζουν χρήματα στο κράτος. Είναι απολύτως βέβαιο ότι είτε θα σπαταληθούν είτε θα «φαγωθούν».  Καλόν είναι να εκτελούν τα ίδια μέσω αρμοδίων ιδιωτικών φορέων οποιαδήποτε προσφορά. Π.χ. να προτείνουν στο Υπουργείο Υγείας, να αναλάβει το Ίδρυμα την επισκευή των ασθενοφόρων, την οποία θα αναθέσει σε συνεργεία της επιλογής του.  Είναι κρίμα να παραμένουν τα ασθενοφόρα αχρησιμοποίητα. Κάποιος λαός πλήρωσε γι’ αυτά. Ακόμη και αν είχαν κάποτε προσφερθεί δωρεάν από φιλανθρώπους. Και μάλιστα, όταν το Ίδρυμά σας προσέφερε 143 ασθενοφόρα.  Δεν λυπάσθε που τα ασθενοφόρα που μας χαρίσατε σαπίζουν εξ αιτίας της ανικανότητας του Πωλάκεις και όλων των Πωλάκειδων, τέως, πρώην, νυν και επόμενων;

https://www.tanea.gr/2017/04/20/greece/dwrea-143-asthenoforwn-apo-to-idryma-stayros-niarxos/

Λέω εγώ τώρα!