Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απάντηση Γιάννη Πουλόπουλου στις κακοήθειες των κ.κ. Ακρίβου και Ματζιαβά.

Απαντώντας στην «έκθεση αυτοψίας στο ΕΚΠΑΖ» που συντάχθηκε χωρίς ημερομηνία και υπογράφεται από τους ιδιώτες κτηνιάτρους κ.κ. Αχ. Ακρίβο και Αν. Μαντζιαβά έχουμε να πούμε τα εξής: κατ αρχήν δεν αναφέρονται τα ονόματα των 4 προσώπων που συμμετείχαν, όπως αναφέρεται και που έχουν κατά τα λεγόμενα των μόλις προαναφερόμενων «μακρά θητεία σε αντίστοιχους φορείς και εγνωσμένη εμπειρία» (γι αυτό έβαλαν μωρό Κοτσιφάκι σε κλουβί να φάει μόνο του σπόρους για Καναρίνια όλη την ημέρα ενώ αυτό χρειάζεται κάθε δύο ώρες τάισμα με καθετήρα και με τροφή εμπλουτισμένη με πάρα πολλή πρωτεΐνη;)

Οι συντάκτες της έκθεσης μιλούν για έντονη εγκατάλειψη τη στιγμή που ο υπογράφων υποχρεώθηκε (με ποινή κράτησης στο Α. Τ. Αίγινας) να απομακρυνθεί από τον χώρο 3 εβδομάδες πιο πριν.  Άρα η εγκατάλειψη οφείλεται στο τσούρμο του Παύλου Μπήτρου και της Μαρίας Γανωτή που λαθραία λυμαίνονται τους χώρους και τα κινητά πράγματα του Κέντρου - ενώ και ο προσωπικός χώρος του υπογράφοντος έχει κλειδωθεί με κλειδαριά ασφαλείας από τον ψευδοδιαχειριστή Παύλο Μπήτρο που μπαίνει ανεξέλεγκτα μέσα κατά το δοκούν είτε αφήνει άλλους να μπαίνουν, ενώ τηλεοπτικό συνεργείο που προσκάλεσε, τράβηξε πλάνα εκεί μέσα χωρίς να είμαι παρών και χωρίς την άδεια μου.

Μιλούν επίσης για ρωγμές κλπ χωρίς να γνωρίζουν ότι και μελέτες στατικότητας και επικινδυνότητας υπάρχουν και ότι όλα είναι έτοιμα εδώ και δύο χρόνια, προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες επισκευών-ανακατασκευών που αργούν σκανδαλωδώς.
Όσο για τις οσμές που αναφέρουν μέσα στο κατακαλόκαιρο και με συνεχή καύσωνα, φυσικό είναι εφ όσον τα φιλαράκια των εισβολέων:

1. δεν χρησιμοποίησαν τα χόρτα-λαχανικά-φρούτα που φέραμε την προηγούμενη της εισβολής και προορίζονταν για να θρέψουν ζώα την επόμενη ημέρα,
2. δεν ασχολήθηκαν -είτε φοβήθηκαν να βάλουν τον αγριόχοιρο (που ήταν υπό έλεγχο ελεύθερος όπως κάναμε συχνά εδώ και χρόνια) πίσω στον κλειστό του χώρο με αποτέλεσμα να τα κάνει όλα κυριολεκτικά λίμπα, μένοντας ελεύθερος όχι για μια ημέρα όπως γινόταν, αλλά παραπάνω από δυο εβδομάδες.
3. Αφού ο Δήμος μας άφησε βουνό από σκουπίδια 7 μήνες, υποχρεώνοντάς μας να συσκευάζουμε τα νεοπαραγόμενα απορρίμματα σε σακούλες είτε σε χαρτοκιβώτια και να τα αποθηκεύουμε προσωρινά σε διακριτικές θέσεις όταν πήρε αυτό το ρυπαρό βουνό από το χώρο παρκαρίσματος και έβαλε και τους κάδους του έξω στο δρόμο, αρχίσαμε σιγά-σιγά να αδειάζουμε  τις εγκαταστάσεις από τα κατοπινά  σκουπίδια, μόνο που είχαν μαζευτεί και αυτά σε υπερβολικό όγκο.
 
Ο προϊστάμενος της καθαριότητας του Δήμου, μας υποσχέθηκε ότι θα έρθει να πάρει και τα υπόλοιπα σκουπίδια αλλά δε ξανάρθε ποτέ.

Προφανώς ο Παύλος Μπήτρος, πολέμιος του ΕΚΠΑΖ, έτριβε τα χέρια του όταν δημιουργήθηκε αυτή η κατάσταση την οποία αξιοποίησε δεόντως ώστε να δυσφημίσει όσο γίνεται περισσότερο τη δράση του ΕΚΠΑΖ. Ένα «μέλος», και ιδιαίτερα ένας «διαχειριστής», δεν φέρεται έτσι ούτε στους «συνεργάτες» του, ούτε στα ίδια τα ζώα, πολλά από τα οποία με τις ευλογίες του απήχθησαν παράνομα και παράτυπα από το ΕΚΠΑΖ και από τότε αγνοούμε την τύχη τους. Αν λειτουργούσε για το καλό του ΕΚΠΑΖ, θα μπορούσε τουλάχιστον να βάλει τους λεβέντες του να το καθαρίσουν, αντί να κάνει σώου στα ΜΜΕ.
Οι δύο συντάκτες της έκθεσης αποτελούν το κερασάκι της τούρτας. Δεν θα περίμενα να μας επαινέσουν για κάτι.

Το χειρουργείο, λόγω της ζημιάς από τις κακοτεχνίες, δεν χρησιμοποιείται εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστον. Οι εγχειρήσεις και λοιπές επεμβάσεις γίνονται στο χειρουργείο των συνεργατών κτηνιάτρων μας. Δεν είδαν τάχα οι δυο επιστήμονες ότι η τοίχοι του χειρουργείου είναι καλυμμένοι με απλό σοβά και όχι με πλακάκια;
Με ποιο δικαίωμα αυτοί οι δύο άνθρωποι ιδιώτες εισβάλουν στους χώρους του ΕΚΠΑΖ και γράφουν δυσφημιστικά κείμενα; Τι παριστάνουν;

Στη δεύτερη ενότητα με τίτλο «Φιλοξενούμενα Ζώα» οι τύποι λένε απίθανα πράγματα για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Σε αυτά λοιπόν απαντάμε: τα 3 κατσίκια βρίσκονται σε στάβλο με περίφραξη γύρω-γύρω (που κατασκευάστηκε πρόχειρα παλαιότερα από τον Παύλο Μπήτρο). Τελευταία ο τράγος και η μια κατσίκα έβγαιναν από κάποιο σημείο που χρειάζεται ανακατασκευή, κάτι που δε κάναμε μέχρι την εισβολή στις 24/6/2018 λόγω έλλειψης των κατάλληλων υλικών, ενώ περιμέναμε στις αρχές του τρέχοντος Ιουλίου να έρθει ένας φίλος τεχνίτης να επισκευάσει τη βλάβη.

Για τους παπαγάλους επίσης, ο φίλος τεχνικός που προαναφέραμε επρόκειτο να βάλει σίτες στα παράθυρα του δωματίου που τους φιλοξενούμε (που είναι πολλά και παρέχουν καλό φωτισμό), ώστε να αφήνουμε αυτά ανοιχτά χωρίς τον κίνδυνο να εισβάλουν μέσα γάτες, είτε να φύγει κανένας παπαγάλος και να χαθεί.

Και στις νεροχελώνες αν δεν αλλαχθεί το νερό της στέρνας τουλάχιστον κάθε 7-10 ημέρες το καλοκαίρι, επόμενο είναι να μυρίζει άσχημα.

Τα ... παλικάρια του Παύλου Μπήτρου γιατί δεν το άλλαξαν τόσες ημέρες που λείπω παρά τη θέληση μου; Μήπως θέλανε να βρωμίσουν οι χώροι των ζώων ώστε να μας κατηγορούν και από πάνω ταλαιπωρώντας και τα δύστυχα τα ζώα;

Και τώρα για τα ελληνικά άγρια ζώα που φιλοξενούμε (ακόμη) στο ΕΚΠΑΖ.
Ο Κραυγαετός ζει στο ΕΚΠΑΖ εδώ και 4 χρόνια. Έχει συνέλθει και η ανάπηρη φτερούγα του δεν τον εμποδίζει σε τίποτα. Ούτε τραυματίζεται, μόνο είναι αγκυλωμένη και δεν την χτυπάει όταν περπατάει ή σκαρφαλώνει, ίσα- ίσα που χάρη σε αυτή τη φτερούγα έχει σωστή ισορροπία στις κινήσεις του και κατάλληλη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος κάτι σημαντικό κυρίως στις ακραίες καιρικές συνθήκες. (Πού το είδαν οι τύποι ότι χρειάζεται ακρωτηριασμό αυτή η φτερούγα;. Μήπως από κτηνίατροι μετατρέπονται σιγά-σιγά σε χασάπηδες;).

Οι Αργυροπελεκάνοι είναι όλοι τους ανάπηροι όπως και οι Ροδοπελεκάνοι ( μακάρι να μην ήταν ). Επομένως δεν πρέπει να τους ενοχλήσουν χωρίς λόγο. Οι Πελαργοί που ήταν σε εσωτερικό χώρο, μπήκαν εκεί από την αρχή Ιουνίου λόγω καύσωνα. Και ήταν μια χαρά. Ποιός έχει την ευθύνη τώρα που αυθαίρετα τους έβγαλαν έξω στο λιοπύρι, εάν κάποιος πεθάνει από θερμοπληξία; Τι λένε για αυτό οι επιστήμονες;

Ο Βουβόκυκνος που βρισκόταν σε εσωτερικό χώρο είχε σοβαρό τραύμα στη φτερούγα. Επιπλέον, πρόκειται να επιστραφεί στον Δήμο και στο Λιμεναρχείο που τον διατηρούσαν μαζί με άλλους. Ποιός θα πάρει την ευθύνη για αυτόν εάν πάθει κάτι έξω;
Τα Φοινικόπτερα, (που είναι  8 εκτός και αν βγήκε νεοσσός από κάποιο από τα τρία αυγά που κλωσούν;) είχαν όσο ήμουν εκεί μια μεγάλη πλαστική σκάφη που κάθε ημέρα τη γέμιζα 2 φορές με φρέσκο νερό. Έτσι πλένονταν και απολάμβαναν τη δροσιά. Τώρα με το ψηλό δοχείο που έχουν βάλει μέσα, είναι αμφίβολο αν τα πουλιά μπορούν να μπουν. Και αν το καταφέρουν, κινδυνεύουν κάποια να γλιστρήσουν και να πνίγουν, αφού είναι όλα ανάπηρα από τη μιά φτερούγα και ενδέχεται να χάσουν την ισορροπία τους. (Κάτι που είναι εύκολο για αυτά τα πουλιά).

Ο Μαυρόγυπας δεν είναι «πιθανώς ανάπηρος» αλλά δυστυχώς ανάπηρος, (βρέθηκε έξω από το δάσος της Δαδιάς με κάταγμα στο ένα βραχιόνιο και είναι κολλημένο στραβά.

Η Αλεπού δεν θα επιζήσει αν ελευθερωθεί γιατί έχει μεγαλώσει από πολύ μωρό με μπιμπερό και δεν φοβάται τους ανθρώπους.

Και από τα Όρνια (που είναι 38 και όχι 35), κάποια είναι πράγματι απελευθερώσιμα και ήδη είχαμε ενημερώσει ανθρώπους του υπουργείου, ότι θα γινόταν η ελευθέρωση στα τέλη Ιουνίου έως αρχές Ιουλίου. Ο Παύλος Μπήτρος μπορεί να υπερηφανεύεται ότι ματαίωσε αυτή τη δράση μας. Η Μαρία Γανωτή ανέφερε ότι κάποια θα έπρεπε να ελευθερωθούν εδώ και δέκα χρόνια. Πώς το λέει αυτό; Κάθε χρόνο ελευθερώνουμε  όσα μπορούν να επανενταχθούν.
 
Πολλά πετούν μα δε μπορούν να ζήσουν ελεύθερα γιατί προέρχονται από μακροχρόνια αιχμαλωσία, από μικρή ηλικία και δε θα επιβιώσουν. Η κ. Μαρία Γανωτή ισχυρίζεται ότι τα ξέρει όλα, χωρίς να γνωρίζει τίποτε για το ιστορικό του κάθε ζώου. Ας μη ξεχνάμε το παγκόσμιο ρεκόρ ελευθέρωσης Όρνιων στην Κρήτη που κάναμε στις 8 Ιουνίου 2013 με 10 τέτοια πουλιά, (καθώς και 3 Μαυροπετρίτες, 2 Κρητικούς Σκατζόχοιρους που τους μεγαλώσαμε από μικρά κλπ.). Στο  βιβλίο Γκίνες το ρεκόρ το κατείχαν Ισπανοί επιστήμονες που ελευθέρωσαν 7 Όρνια πριν από λίγα χρόνια. Εμείς στο ΕΚΠΑΖ εδώ και τουλάχιστον 15 χρόνια αφήνουμε κάθε έτος 4-8 τέτοιους Γύπες.
 
Οι χερσαίες χελώνες δε μπορούν να ελευθερωθούν όπου νά ναι ούτε οι δυο προαναφερόμενοι κτηνίατροι γνωρίζουν τα ιστορικά τους και το κατά πόσο κάποιες είναι ακόμη υπό παρακολούθηση λόγω κακών συνθηκών αιχμαλωσίας που προηγήθηκε της αποστολής τους στο ΕΚΠΑΖ (έχουμε περιπτώσεις υπερπρωτεΐνωσης που καταστρέφει το συκώτι αν δεν προλάβουμε να το αποτοξινώσουμε με ειδική θεραπεία και λοιπές επικίνδυνες καταστάσεις κάποιες από τις οποίες αφορούν σοβαρές και μεταδοτικές μεταξύ των χελωνών ασθένειες). Επίσης είναι αντιεπιστημονικό και αντιοικολογικό με κίνδυνο γενετικής μόλυνσης εάν ένα ζώο από απομονωμένο πληθυσμό το αφήσουμε σε άλλον υποποπληθυσμό. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους δυο επαγγελματίες κτηνιάτρους; Η άγνοια τους για κάποια βιολογικά και οικολογικά όσο και για ιστορικά στοιχεία του κάθε ζώου, τους καθιστά επικίνδυνους. Μα δεν γνωρίζουν τίποτα για πρωτόκολλα διαχείρισης και πρωτόκολλα απελευθέρωσης;

Οι άνθρωποι αυτοί πουλάνε τρελίτσα μιλώντας για εγκατάλειψη, όταν ο υπογράφων δεν μπορεί να ασκήσει τις καθημερινές φροντίδες στα ζώα και στους χώρους τους εδώ και δυο εβδομάδες πριν από την αυτοψία τους. Σε δυο εβδομάδες φυσικά και θα βρωμίσουν τα νερά κλπ. και γι αυτό υπεύθυνοι είναι ο Παύλος Μπήτρος και το τσούρμο του. Και είναι υποκριτικό να κατηγορούν γι αυτό εμάς που υποχρεωτικά είμαστε απόντες ενώ τα ζώα χρειάζονται κάθε μέρα σωστή φροντίδα (που δε τους δόθηκε αφ´ ότου απομακρυνθήκαμε εμείς). Οι κ.κ. κτηνίατροι αναφέρουν οτι στις 1/7/2018 που έκαναν την ...αυτοψία καθάρισαν τα νερά στα ζώα κλπ. Άντε να ξαναπάνε μετά από δυο ημέρες και θα δουν πάλι τα νερά λιγοστά και βρώμικα. Τότε τι θα πουν;

 Όσο για τα χόρτα στις κλούβες, αυτά δημιουργούν ανεκτό μικροκλίμα με σκιές και κάποια δροσιά, ενώ και το χώμα προφυλάσσεται κάπως από τη διάβρωση.
 
Μήπως οι κτηνίατροι είναι και γεωπόνοι; Επιπλέον, εμείς κόβουμε προσεκτικά χόρτα και τα χρησιμοποιούμε για τις ανάγκες των  ζώων. Άλλωστε το κτήμα αποτελεί ένα μικρό βιότοπο με φίδια, σαύρες, σκατζόχοιρους και μερικές ντόπιες Κρασπεδοχελώνες που ήταν εκεί ανέκαθεν μπαινοβγαίνοντας από  κενά στην περίφραξη και μαζί με τα δένδρα και τους θάμνους που έχουμε φυτέψει παλαιότερα, αποτελεί όαση σκιάς και δροσιάς παρ όλο τον καύσωνα. Παράλληλα, ενώ εκτός κτήματος το λιβάδι βόσκεται συχνά από κοπάδια κατσικιών, μέσα στο κτήμα έχει αναπτυχθεί μια σπάνια φυτοκοινωνία που κάποιοι βοτανολόγοι ενδιαφέρονται να μελετήσουν. Μόνο οι αδαείς θα πουν ότι το κτήμα είναι απεριποίητο, λες και πρόκειται για καλλιεργήσιμο αγρό είτε για περιβόλι.

Και ανερυθρίαστα οι συγγραφείς της έκθεσης αναφέρουν ευθαρσώς ότι μετέφεραν πτηνά από εσωτερικούς χώρους (με δροσιά και σκιά), όπου είχαν μεταφερθεί από τις αρχές Ιουνίου για να αποφύγουν τον καύσωνα, πάλι πίσω στον καύσωνα. Τόσο μυαλό!

Και ποιός είπε στους δύο  επιστήμονες που τελικά εμφανίζονται σαν παπαγαλάκια της Μαρίας Γανωτή ότι δεν κάνουμε τίποτα για την σταδιακή ( ;;;!!!) επανένταξή τους στο φυσικό περιβάλλον; Δε γνωρίζουν ότι οι τεράστιοι κλωβοί  που διαθέτουμε ονομάζονται  
«κλωβοί προεπανένταξης»; (ασχέτως αν φιλοξενούν και ανάπηρα). Μα σοβαρολογούν οτι συνωστίζουμε τα ζώα σε κλωβούς ( με τις τεράστιες διαστάσεις, με πολλούς κλωβούς άδειους και όταν αυτοί έβαλαν μαζί ζώα που ήταν σε ατομικούς χώρους;)

Από πού συμπέραναν οι ...παντογνώστες ότι τα ανάπηρά μας δε διαβιούν αξιοπρεπώς; Ξέρετε πόσα από αυτά κλωσσούν αυγά κάθε χρόνο; Στο χωριό τους γεννούν ζώα κακοταϊσμένα και στρεσαρισμένα;
          
Ας μη μιλήσουμε για τον σκοπό της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού γιατί εκεί έχουν μπλοφάρει κανονικά. Πλήθος επισκέπτες αλλά και γκρουπ τουριστών και φυσιολατρών, σχολεία, πρόσκοποι κλπ μας επισκέπτονται. Το τετράδιο επισκεπτών που διατηρούμε αποτελεί το καλύτερο ντοκουμέντο για να φανεί ο δόλος, η απάτη και το τυφλό μίσος που εξαπολύουν, χρησιμοποιώντας δόλια και την επιστημονική τους ιδιότητα δύο άνθρωποι που κατηγορούν άδικα το ΕΚΠΑΖ για το οποίο ο κ. Ματζιαβάς έλεγε τα καλύτερα λόγια παλαιότερα. (Βέβαια σύντομα προσπάθησε να μας εκβιάσει να μπει το καταστατικό). Τι άλλαξε άραγε; Το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια.

Εμείς, πρωτοπορώντας στον τομέα μας στη χώρα, στα Βαλκάνια και την αν. Μεσόγειο συνεχίζουμε το έργο μας κανονικά και μέχρι τη δικαίωση (δικαστικά και ηθικά) και την  πλήρη αποκατάσταση του δικαίου και της αλήθειας, ενώ δεχόμαστε καθημερινά θετικά τηλεφωνήματα και επισκέψεις στην ιστοσελίδα μας με λόγια ενθαρρυντικά. Οι κ.κ. Ακρίβος και Ματζιαβάς συμμετέχουν εσκεμμένα στο βρώμικο αγώνα που μας κάνουν πρώην μέλη μας, προκειμένου να διαλυθεί το ΕΚΠΑΖ και να αναλάβουν την περίθαλψη αυτοί και οι συν αυτοίς. Πολλά τα λεφτά! Τους τρέχουν τα σάλια ! ενώ εμείς λειτουργούμε τόσα χρόνια αφιλοκερδώς και τους χαλάμε την πιάτσα. Συν που δεν κάνουμε ευθανασίες και ακρωτηριασμούς για ψύλλου πήδημα.

Ντροπή και αίσχος τους. Είναι οι γνήσιοι απόγονοι του δρ. Φρανκενστάιν !

Με εκτίμηση,
Γιάννης Πουλόπουλος
Μέλος του ΕΚΠΑΖ