Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έγκλειστοι τρελοί, απατεώνες και φυγόποινοι νομίμως εκπροσωπούμενοι σε δικαστήριο!

Ο φυγόποινος απατεώνας Αρτέμης Σώρρας και ο έγκλειστος στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού Χρήστος Μπαλαντίνας με ενυπόγραφες εξουσιοδοτήσεις προς τους δικηγόρους τους εκπροσωπούνται νομίμως στο δικαστήριο!

Στο 3ο Μονομελές Πλημμελειοδικείο του Πρωτοδικείου Αθηνών επρόκειτο να εκδικαστεί σήμερα (11 Ιανουαρίου 2018) η μηνυτήρια αναφορά του Λευτέρη Ρήνου κατά των Αρτέμη Σώρρα, Χρήστου Μπαλαντίνα και Γιάννη Καλογερόπουλου, για απειλή και προτροπή σε βίαιες πράξεις εναντίον του (Λευτέρη Ρήνου), μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη που διέταξε ο Εισαγγελέας.

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε ο Λευτέρης Ρήνος, ως μάρτυς κατηγορίας, ο εις των κατηγορουμένων Γιάννης Καλογερόπουλος και τρεις δικηγόροι υπεράσπισης. Εντύπωση και ερωτηματικά προκάλεσε το γεγονός ότι ο δικηγόρος κ. Φώτης Μπαμπάνης παρέδωσε στην Πρόεδρο του Δικαστηρίου έγγραφη εξουσιοδότηση του Αρτέμη Σώρρα με την οποία ο τελευταίος ανέθεσε στον κ. Μπαμπάνη να τον εκπροσωπήσει! Η πράξη αυτή προβλέπεται βεβαίως από την Δικονομία, το γεγονός ωστόσο ότι ο δικηγόρος γνωρίζει πού κρύβεται ο φυγόποινος πελάτης του και δεν το αποκαλύπτει - εφ' όσον βεβαίως δεχθούμε ότι η υπογραφή του Αρτέμη Σώρρα στο έγγραφο που προσκομίστηκε ήταν γνήσια - δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι ο κ Μπαμπάνης, σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, αν θα εμφανιστεί ο Αρτέμης Σώρρας, απάντησε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι εδώ και τους εμπνέει με την παρουσία του!

Εντύπωση προκάλεσε επίσης το γεγονός ότι το δικαστήριο δέχθηκε την έγγραφη εξουσιοδότηση του Χρήστου Μπαλαντίνα, ο οποίος είναι έγκλειστος στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών του Κορυδαλλού για την ειδεχθή δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα! Γεννάται δηλαδή η εύλογη απορία, κατά πόσον ένας ψυχολογικά ασθενής, ο οποίος βαρύνεται με την δολοφονία ενός ανθρώπου και είναι έγκλειστος στο ψυχιατρικό τμήμα των φυλακών Κορυδαλλού, μπορεί να υπογράφει εντολή εκπροσώπησής του σε δικαστήριο! 

Η Πρόεδρος του δικαστηρίου έκανε πάντως δεκτό το αίτημα των συνηγόρων της υπεράσπισης και ανέβαλλε την δίκη για την 1η Ιουνίου 2018.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος