Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πετώντας πάνω απ' την Ολόμαυρη Ράχη.

Χειριστής drone - Επιμέλεια βίντεο : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

ag.nikolas.psaronΤα Ψαρά είναι από εκείνα τα νησιά που έχω στην καρδιά μου. Και δεν είναι λίγες οι φορές που έχω ασχοληθεί τόσο με τον ηρωϊκό, μαρτυρικό και αγιασμένο αυτό τόπο, όσο και με έναν από τους κατοίκους του που άφησε το δικό του ανεξίτηλο ίχνος πάνω στην Ολόμαυρη Ράχη. Τον αείμνηστο παπά Νικόλα. http://www.ribandsea.com/face/216-2009-11-30-19-59-03.html

moni.psaronΌντας λοιπόν στη Χίο, σε ένα από τα πρόσφατα ταξίδια μου με την "Hellenic Seaways", δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό και πετάχτηκα αυθημερόν μέχρι τα Ψαρά, επιβιβαζόμενος στο "Ψαρά Glory" που συνδέει κάθε Σάββατο και Κυριακή το νησί με το λιμάνι της Βολισσού. Σύντροφοί μου, όπως συνηθίζω τελευταία σε τέτοιου είδους αποστολές, το δίτροχο και το Mavic.

psaraΤο καραβάκι, μετά από 90 λεπτά ταξιδιού, κατέπλευσε στα Ψαρά με τον ουρανό να έχει ανοίξει τους κρουνούς του και να ποτίζει τη διψασμένη γη. Ιούλιος στη Βολισσό, Οκτώβριος στα Ψαρά! Μελαγχόλησα, όχι για την βροχή που την λατρεύω, αλλά γιατί δεν θα μπορούσα στις λίγες ώρες που έμεναν μέχρι τον απόπλου και την επιστροφή στη Χίο, να ικανοποιήσω το όνειρό μου να πετάξω το drone πάνω απ' το νησάκι του παπά Νικόλα.

psara2Ευτυχώς η καταχνιά και η βροχή δεν κράτησαν πολύ και μέσα σε τέσσερις περίπου ώρες κατάφερα να καταγράψω τα πιο σημαντικά σημεία αυτού του ευλογημένου τόπου. Τη Μαύρη Ράχη, το Μοναστήρι της Κοιμήσεως, τον Φάρο, την ομώνυμη παραλία του στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού, και την παραλία του Φτελιού, που υπήρξε το απάνεμο καταφύγιο του παπά Νικόλα.