Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εκδήλωση κοπής πίτας και βράβευσης των νέων Σιφνίων φοιτητών.

zampelisΤην Κυριακή 04 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο «Σπίτι της Σίφνου του Συνδέσμου Σιφνίων», σε συνεργασία του Συνδέσμου Σιφνίων και της Αδελφότητος Σιφνίων «Ο Άγιος Συμεών» η καθιερωμένη ετήσια κοπή της Αγιοβασιλόπιττας και η βράβευση των νεοεισερχομένων Σίφνιων φοιτητών στα Ανώτατα & Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της πατρίδος μας, ύστερα από τέσσαρα(4) έτη απραξίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.Μετά τους χαιρετισμούς των Προέδρων των Σωματείων κ.κ. Μαργαρίτας Ι. Βασταρδή και Αντωνίου Γ. Ζαμπέλη, πραγματοποιήθηκε η κοπή της αγιοβασιλόπιττας.

Η σεμνή τελετή συνεχίσθηκε με την παράδοση ασφαλιστικών καρτών δωρεάν υγειονομικής καλύψεως από το ασφαλιστικό γραφείο του κ. Κ. Μανδηλαρά (CLOMMAN) και αναμνηστικών συλλεκτικών τόμων, χορηγία της Εθνικής Τραπέζης και της Alpha Bank στους νεοεισερχομένους φοιτητές οι οποίοι στην μεγάλη τους πλειοψηφία παρευρέθησαν στην εκδήλωση.

Τέλος, εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας ο ιστοριοδίφης κ. Αλκιβιάδης Ν. Λεμπέσης με τίτλο «Αριστομένης Προβελέγγιος, ένας διάσημος άγνωστος» καταθέτοντας πρωτότυπες ιστορικές πηγές για την ζωή του επιφανούς εθνικού ποιητή.

pita.sifnionΣτην εκδήλωση παρευρέθησαν άνω των εκατό (100) συμπατριωτών και φίλων του νησιού μας με επιφανείς καλεσμένους όπως ο βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο κ. Αλέξανδρος Κακαβάς(Πρόεδρος της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος), ο κ. και η κ. τεφάνου Προβελεγγίου εκ Σύρο (Αντιπρόεδρος της Ενώσεως Κυκλαδικών Μελετών), ο κ. Ματθαίος Αρταβάνης (Πρόεδρος των Αποφοίτων του Α’Γυμνασίου Πλάκας όπως και ο ποιητής), οι δισεγγονές του ποιητού κ.κ. Κατερίνα & Ειρήνη Πετροπούλου, η Αν. καθηγήτρια του ΕΚΠΑ κ. Άννα Χρυσογέλου-Κατσή, η κ. Ελένη Τρούλλου και άλλοι.

Και του Χρόνου με υγίεια να ξαναεορτάσουμε.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Σιφνίων

Πηγή: https://kaipoutheos.gr/2024/02/%ce%b4%cf%84-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%85-%cf%83%ce%b9%cf%86%ce%bd%ce%b9%cf%89%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%b7%cf%83-%cf%80.html