Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Έκθεση "Boat and Fishing 2023" στο Μ.Ε.Κ. Παιανίας.

boat.show2023Το φετινό “Boat and Fishing Show” πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες (9-12 Μαρτίου 2023) στο Μεσογειακό Κέντρο Εκθέσεων, στην Παιανία. Πρόκειται για μια έκθεση ικανοποιητική μεν, αλλά που δεν κατάφερε, κατά την γνώμη μου, να ξεπεράσει τον καλό εαυτό της των προηγούμενων ετών.

Πληθώρα εκθετών για κάθε είδος αλιείας, κανό καγιάκ, ηλεκτρονικού εξοπλισμού και αξεσουάρ σκαφών, και ένα μικρό σχετικώς δείγμα φουσκωτών και πολυεστερικών σκαφών που απογοήτευσε όσους επισκέφτηκαν την έκθεση με σκοπό να δουν κάτι καινούργιο και εντυπωσιακό στον χώρο των σκαφών αναψυχής.

Να ευθύνεται γι’ αυτή την εικόνα ο μεγάλος αριθμός των επαναλαμβανόμενων εκθέσεων; Η συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα για το μέλλον; Να ευθύνεται η δυσβάστακτη φορολόγηση ακόμη και των μικρών σκαφών αναψυχής και η απίστευτη τιμή των καυσίμων; Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα. Το σίγουρο είναι ότι οι εκθέσεις, και η αγορά γενικώς, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η εικόνα μιας κοινωνίας και ενός αγοραστικού κοινού που έχει πλέον σαν προτεραιότητα να επιβιώσει σε ένα δυσμενές περιβάλλον, με την αβεβαιότητα για το μέλλον να ρυθμίζει τις επιλογές και τις αποφάσεις του.