Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ένας κούκος φέρνει την άνοιξη στη Ρόδο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

"Θα πάμε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί σε ένα μεζεδοπωλείο που θα σας αρέσει", είπε ο Λευτέρης, κι' εμείς δεν είχαμε κανένα λόγο να φέρουμε αντίρρηση. Σε μικρή απόσταση από το Μαντράκι της Ρόδου, λοιπόν, βρήκαμε τον... Κούκο! Μεζεδοπωλείο να τον πει κανείς, καφενέ να τον πει, μπαρ να τον πει, φούρνο να τον πει, καφετέρια να τον πει, παραδοσιακά δωμάτια να τον πει, όπως και αν τον πει τον "κούκο" αυτόν, μέσα θα πέσει! Ένα στέκι που στήθηκε εδώ και 15 χρόνια από τον Βασίλη Μακρή σε μια μάλλον υποβαθμισμένη και "κακόφημη", μέχρι εκείνη τη στιγμή, γειτονιά της Ρόδου που έχει όμως γίνει πια πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα. Ένα συγκρότημα συνεχόμενων διώροφων παλιών κατοικιών που αναστηλώθηκαν και τα έχουν όλα! Από φούρνο και καφετέρια, μέχρι μεζεδοπωλείο, μπαρ και παραδοσιακά καταλύματα! Ένα συγκρότημα που μοιάζει με μινιατούρα χωριού! Με έπιπλα, μουσικά όργανα, juke box, παλιές Harley και λατέρνες μιας άλλης ρομαντικής εποχής να στολίζουν τους χώρους του.

Εξαιρετικά καλόγουστο το όλο σκηνικό, με αποκορύφωμα τα παραδοσιακά καταλύματα, το εσωτερικό των οποίων είναι χάρμα οφθαλμών. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί, ιδίως σε μια τόσο δύσκολη από πλευράς απασχόλησης περίοδο, είναι ο αριθμός του προσωπικού που ανέρχεται στα 40-50 άτομα, αφού η 24ωρη λειτουργία του "Κούκου" απαιτεί τρεις βάρδιες!

Δεν συνηθίζω να προβάλλω επιχειρήσεις στο διαδικτυακό αυτό περιοδικό. Στην περίπτωση του "Κούκου", ωστόσο, έκρινα πως του αξίζει μια εξαίρεση. Για όσους ενδιαφέρονται, αυτό είναι το site της επιχείρησης του κ. Βασ. Μακρή: http://www.koukosrodos.com/el/

Στην αρχική σελίδα του site αυτού διαβάζουμε :

Είμαστε μια μικρή τοπική μονάδα που ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 1999. Προωθούμε την Ελλάδα «μέσα» στην Ελλάδα. Εστιάζουμε σε ό,τι είναι ωραίο, απλό και προπάντων Ελληνικό. Φτιάξαμε πέντε παραδοσιακούς ξενώνες με σκοπό την ζεστή, ελληνική φιλοξενία. Στις σάλες εστίασης μοιραζόμαστε μαζί σας αξίες ανεκτίμητες. Ποιότητα, γεύση, παραδοσιακές συνταγές με φρέσκα, αγνά υλικά και καλή, διαχρονική, ελληνική μουσική. Κάτοικοι του νησιού μας ή ταξιδιώτες, οικογένειες ή παρέες φίλων επιλέγουν το φιλικό περιβάλλον του Κούκου για τον καφέ, τη σούμα ή το φαγητό τους όλες τις ώρες της ημέρας.

Δείτε τώρα το βίντεο που ακολουθεί και ακούστε αυτά που λέει ο υπεύθυνος της επιχείρησης κ. Παναγιώτης Λαγογιάννης.