Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το «νταβατζηλίκι» κυβέρνησης και τραπεζών δεν έχει τέλος.

Δελτίο Τύπου του ΕΠΑΜ

skitsoΑπό τον τύπο πληροφορούμαστε ότι οι τράπεζες αποφάσισαν να βάλουν μηνιαίο τέλος - δηλαδή χαράτσι - στους καταθετικούς λογαριασμούς των πολιτών, για να μην χάσουν τίποτε από τα κέρδη τους, επειδή, λένε, δεν πρόκειται να συνεχιστεί η άνοδος των επιτοκίων (των χορηγήσεών τους βεβαίως, όχι αυτά των καταθέσεων).

Ήταν κάτι που θα ερχόταν ως φυσική συνέπεια των κυβερνητικών επιλογών και είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα.

Αφού πρώτα το κατοχικό καθεστώς επέβαλε το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών των πολιτών να γίνεται μέσω τραπεζών, όπως η καταβολή των συντάξεων, των μισθών, των ενοικίων κτλ, καταργώντας σταδιακά το φυσικό χρήμα, τώρα μας παραδίδει όλους χειροπόδαρα δεμένους στις ορέξεις των τραπεζιτών.

Αφού επίσης το καθεστώς φρόντισε, ήδη από το 2008 να χορηγήσει στις τράπεζες, για τη σωτηρία τους βεβαίως, πάνω από 231 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναφέρουμε μόνον τα γνωστά:

Από το 2008 μέχρι το τέλος του 2011 είχε θεσπιστεί με νόμους και χορηγήθηκαν στις τράπεζες 108 δισ. ευρώ για τη «σωτηρία» τους!

· Με το νόμο 3723/2008 θεσπίζεται η χρηματοδότηση των τραπεζών συνολικού ποσού 28 δισ. ευρώ.

· Με το νόμο 3845/2010 χορηγούνται άλλα 15 δισ. ευρώ

· Με το νόμο 3864/2010 χορηγούνται άλλα 10 δισ. ευρώ

· Με το νόμο 3872/2010 δίνονται επιπλέον 25 δισ. ευρώ

Και μετά ήλθαν τα μνημόνια για να συνεχιστεί το «νταβατζηλίκι»:

Με το νόμο 3965/2011 χορηγούνται επιπρόσθετα άλλα 30 δισ. ευρώ στις τράπεζες.

Κατόπιν, από το 2012 με το PSI και μέχρι σήμερα με τη μέθοδο των ανακεφαλαιοποιήσεων, των αναβαλλόμενων φόρων με βάση τον νόμο 4172/2013 -γνωστό ως νόμο Χαρδούβελη- και όλων των λοιπών ευνοϊκών ρυθμίσεων για τις ίδιες, οι ίδιες τράπεζες απορρόφησαν από τον δημόσιο κορβανά, άλλα τουλάχιστον 123 δισ. Ευρώ!

Κύριος οίδε πόσα άλλα τεράστια ποσά πολιτικού μαύρου χρήματος, αρπαγμένα από τις τσέπες των πολιτών, έχουν ταξιδέψει σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους, μέσω των τραπεζών.

Ναι, η ελληνική οικονομία πάει θαυμάσια και αναπτύσσεται ταχέως. Γι’ αυτούς!!!

Με τον κόσμο να φτωχοποιείται και το δημόσιο χρέος να εκτινάσσεται πάνω από τα 410 δισ. ευρώ σήμερα.

Με εκατοντάδες χιλιάδες ακίνητα να έχουν γίνει βορά στους λωποδύτες των -θυγατρικών των τραπεζών- funds, μέσω των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών.

Με την ακρίβεια να καλπάζει. Με την Υγεία, την Παιδεία, να διαλύονται. Με την υπογεννητικότητα και τη δημογραφική κατάρρευση να απειλεί την ίδια την υπόσταση του Έθνους.

Με την Εθνική Άμυνα της χώρας αποσαθρούμενη να παραδίδεται ολοκληρωτικά στις ευρωνατοϊκές επιδιώξεις, και την Τουρκία να καραδοκεί.

Τώρα μπαίνει και το χαράτσι στους τραπεζικούς λογαριασμούς, σαν το κερασάκι στην τούρτα και για να βγει και από τη μύγα ξύγκι! Ίσως για κάποιους είναι μικρή η λεπτομέρεια, αλλά είναι χαρακτηριστική της απληστίας τους!

Βρήκαν και τα κάνουν!

Να γιατί δεν πρέπει να μας απασχολεί τίποτε άλλο παρά μόνον η «κανονικότητα» του ευτελισμού της κοινωνικής ζωής.

Διότι το πάρτι πρέπει να συνεχιστεί και η... γιορτή να κορυφωθεί στην υγεία των κορόιδων.

Εάν η υποταγή δεν είναι η επιλογή σου.

Τότε η Αντίσταση είναι το Καθήκον Σου!