Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Jigging στους Φούρνους με τον μετρ του είδους Κώστα Αντωνιάδη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

synagridaΕίναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση, και τιμή συγχρόνως, να βιντεοσκοπείς έναν μετρ του jigging του επιπέδου Κώστα Αντωνιάδη. Γιατί ο Κώστας, εκτός από ένας ταλαντούχος ψαράς, είναι ένα πολύ καλό παιδί και ένας άνθρωπος που δεν τον χαρακτηρίζει η πλεονεξία αφού αναγνωρίζει την αναγκαιότητα να επιστρέφει τα πλεονάζοντα ψάρια στη Θάλασσα. Κάτι που ελάχιστοι ψαράδες κάνουν σε όλα τα είδη ψαρικής, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον ερασιτεχνικό χώρο.

Προχθές φύγαμε με το σκάφος του απ' τη μαρίνα του Πυθαγορείου και φθάσαμε στην περιοχή των Φούρνων, γύρω στα 25 μίλια απόσταση. Η πρώτη 4κιλη συναγρίδα δεν άργησε να κτυπήσει το ψαράκι σιλικόνης! Μετά από μια σύντομη μάχη με το ψάρι, η πανέμορφη συναγρίδα έπεσε κατάκοπη στο κατάστρωμα του σκάφους.

palamidaΑκολούθησε μια παλαμίδα την οποία ο καπτα Γιάννης Μπράσκης μετέτρεψε την επομένη σε λακέρδα. Θα δείτε σύντομα το σχετικό βίντεο στο κανάλι.
Ο Κώστας ήταν εντυπωσιασμένος με την ποσότητα των ψαριών που έβλεπε στο βυθόμετρο και άλλαζε συνεχώς τοποθεσίες και δολώματα, μαρκάροντας συγχρόνως τα πιο σημαντικά σημεία.

Οι λούτσοι, εν τω μεταξύ, έκαναν παρέλαση! Έξι συνολικώς πιάστηκαν στο ψεύτικο δόλωμα του Κώστα και αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι!

stiraΤο εντυπωσιακό ήρθε λίγο αργότερα στο ύψος του Μεγάλου Ανθρωποφάγου. Μια 6κιλη πανέμορφη στήρα χάραξε στο πρόσωπο του Κώστα ένα απέραντο χαμόγελο ικανοποίησης! "Μια χαρά είμαστε", έλεγε και ξανάλεγε. "Ό,τι πιάσουμε από δω και στο εξής θα το επιστρέψουμε στη θάλασσα..."

loutsosΗ επιστροφή μας ήταν διανθισμένη με αρκετά αλμυρά μπουγέλα που έφερνε ο πεντάρης μαίστρος, τα οποία όμως δεν μας ενόχλησαν χάρις στο εξαιρετικά πρακτικό διαφανές "περίπτερο" που περικλείει την κονσόλα του σκάφους και τα καθίσματα κυβερνήτη συγκυβερνήτη.

Ευχαριστούμε αμφότεροι την εταιρεία "Blue Star Ferries" που μας ταξίδεψε ως τη Σάμο και μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε αυτές τις ανεπανάληπτες στιγμές.