Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απρόσμενη συνάντηση με τον λεοντόκαρδο χρυσό Ολυμπιονίκη Νικόλα Κακλαμανάκη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kaklamanakiksΤο μόνο που δεν περίμενα σ' αυτό το ταξίδι μας στην Κρήτη ήταν να συναντήσω και να μιλήσω με τον λεοντόκαρδο χρυσό Ολυμπιονίκη της ιστιοσανίδας Νικόλα Κακλαμανάκη, τον γιο του αείμνηστου φίλου μου Θοδωρή Κακλαμανάκη, τον επονομαζόμενο και "Ρομπέν των Θαλασσών".

Συνάντησα τον Νικόλα δύο φορές. Την πρώτη σε μια παραλία του Ηρακλείου, όπου έπαιζε με τα "λευκά μαλλιά" της αγαπημένης του, και μια ημέρα μετά, στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου κάναμε μια αναγνωριστική συζήτηση, κύρια συστατικά της οποίας ήταν η συγκίνηση και η ψυχολογική φόρτιση του Νικόλα.

kaklamanakis.iosifΈνιωθα πως είχε πολλά να πει τα οποία, αν έβγαιναν στον αέρα, θα έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. Τα κράτησε όμως επιμελώς μέσα του, ακριβώς όπως ο πολεμιστής που δεν αποκαλύπτει τα όπλα του πριν απ' τη μάχη με έναν σκληρό και αδίστακτο αντίπαλο. Διαισθάνομαι πάντως πως θα έχουμε πολλά ακόμη να πούμε με τον Νικόλα στο μέλλον. Κανένας άλλωστε δημοσιογράφος δεν θα μπορούσε να βγάλει προς τα έξω τις αλήθειες του...

Ευχαριστούμε την "ΑΝΕΚ LINES" που μας έδωσε την ευκαιρία να ταξιδεύσουμε και πάλι στην Κρήτη και, μεταξύ των άλλων, να συναντήσουμε τον Νικόλα Κακλαμανάκη, τον Μιχάλη Καλογεράκη και τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο.