Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Μιχάλης Ευμορφίδης ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του on camera και μιλάει για το ξενοδοχείο της Coco-Mat που θεωρείται ότι... "κρύβει" την Ακρόπολη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

mixalis.evmorfidis2Πολύ μελάνι έχει χυθεί και πολλά έχουν ειπωθεί για το ξενοδοχείο "Coco-Mat BC" της "Μπλε Κέδρος", ιδιοκτησίας των αδελφών Μιχάλη και Παύλου Ευμορφίδη, από τους οποίους ζητάει η Υπουργός Πολιτισμού να γκρεμίσουν τους τρεις τελευταίους ορόφους επειδή... "κρύβουν" την Ακρόπολη!

Ο Μιχάλης Ευμορφίδης ανοίγει τα χαρτιά του για πρώτη φορά μπροστά στην κάμερα του Ιωσήφ Παπαδόπουλου και εξηγεί πώς το ξενοδοχείο "Coco-Mat BC", που βρίσκεται επί της οδού Φαλήρου 5 στου Μακρυγιάννη, κτίστηκε με όλες τις νόμιμες άδειες και γιατί εκ των υστέρων η Υπουργός Πολιτισμού ζητάει να γκρεμιστούν οι τρεις τελευταίοι όροφοί του με το αιτιολογικό ότι κρύβουν το κορυφαίο αρχαιλογικό μνημείο της χώρας!

Ο ιδιοκτήτης της Coco-Mat, εμφανώς αγανακτισμένος, αναφέρεται στο ιστορικό ανέγερσης του ξενοδοχείου. Διαβεβαιώνει ότι κτίστηκε με όλες τις νόμιμες άδειες, που εκδόθηκαν με βάση τις διατάξεις του νέου οικοδομικού κανονισμού που επιτρέπει ύψος έως και 33 μέτρα, ενώ αναφέρει ότι το Διοικητικό Εφετείο στο οποίο κατέφυγε ο καταγγέλλων, εξέδωσε τελεσίδικη δικαστική απόφαση για τη νομιμότητά του!

coco mat athens bcΑφού ο Μιχάλης Ευμορφίδης αναφέρθηκε στα επί μέρους ζητήματα που αφορούν την υπόθεση αυτή, η οποία απασχολεί τελευταία τα μέσα ενημέρωσης, πρότεινε να γίνει μια ανοικτή δημόσια συζήτηση με όσους, ακόμη και μετά από αυτή τη συνέντευξη, συνεχίζουν να έχουν απορίες ή ενστάσεις, ώστε να τους δώσει ο ίδιος τις απαντήσεις δια ζώσης και να παύσει η παραπληροφόρηση και ο διασυρμός αυτού και των υπολοίπων εταίρων της "Μπλε Κέδρος".

Έδειξε φανερά ενοχλημένος από την παραπληροφόρηση και τον εκφοβισμό που δέχεται αυτός και οι συνεργάτες του και έριξε το μπαλάκι στο Κ.Α.Σ. (Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο) θέτοντας το ερώτημα γιατί θεωρείται ότι το Coco-Mat BC "κρύβει" την Ακρόπολη ενώ πολλά άλλα κτίρια της ίδιας περιοχής με το ίδιο ή παραπλήσιο ύψος δεν την κρύβουν;