Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Κώστας Θωκταρίδης και η... γοργόνα Ωκεανίδα κόρη του γράφουν τη δική τους καταδυτική ιστορία!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostas agapiΣτην περίπτωση του Κώστα Θωκταρίδη και της κόρης του Αγάπης-Ωκεανίδας η παροιμία «το μήλο έπεσε κάτω απ’ τη μηλιά» δικαιώθηκε πλήρως.

Ο Κώστας, γνωστός για τη μεθοδικότητα, την ακρίβεια και τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζουν τις καταδύσεις του, βρήκε στο πρόσωπο της αγαπημένης του κόρης τη συνέχεια του καταδυτικού του μύθου.

agapiΠάνω από 35 χρόνια καταδύεται ο Κώστας στο βαθύ γαλάζιο της θάλασσας. Με καταδύσεις που έγραψαν ιστορία σε ναυάγια όπως του οχηματαγωγού "Μέρλιν", της πυραυλακάτου "Κωστάκος", του ελικοπτέρου που έπεσε στα Ίμια και άλλων πολλών. Με ανελκύσεις αυτοδυτών που χάθηκαν και άφησαν την τελευταία τους πνοή στη λίμνη της Βουλιαγμένης. Με βαθιές καταδύσεις πάνω απ' τα 200 μέτρα στην Επίδαυρο. Με σωρεία εντοπισμού ναυαγισμένων πλοίων σε όλα τα μήκη και πλάτη του Αιγαίου.

agapi kostasΗ εικοσάχρονη σήμερα κόρη του Αγάπη-Ωκεανίδα, που σπουδάζει στο τμήμα ψηφιακών τεχνών και κινηματογράφου του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, ξεκίνησε να μυείται απ' τον πατέρα της στον μαγικό κόσμο του βυθού και των καταδύσεων από την ηλικία των 5 ετών! Δεν άργησε να τον ακολουθήσει στις καταδύσεις του και να γίνει το δεξί του χέρι στον χειρισμό των ROV'S και όχι μόνο. Η μοναδική γυναίκα στον Ελλαδικό χώρο η οποία χειρίζεται, και μάλιστα με τόση δεξιοτεχνία, αυτά τα εκπληκτικά ρομπότ της θάλασσας, όπως λέει με καμάρι ο Κώστας.

agapi2Ο Κώστας είχε ανέκαθεν μεγάλη αγάπη για τα ναυάγια. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που έχει αποκτήσει 9 ROV'S και τα τελευταία κυρίως χρόνια καταδύεται, εξερευνεί, φωτογραφίζει και βιντεοσκοπεί όλα τα ναυάγια που έχει εντοπίσει μέσα από εκτενείς μελέτες στα ιστορικά αρχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού. Τα σχέδια του εκπληκτικού διδύμου πατέρα και κόρης για το μέλλον περιλαμβάνουν την έρευνα, τον εντοπισμό και τη βιντεοσκόπηση ναυαγίων που δεν έχουν ακόμη εξερευνηθεί.