Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οικογένεια Κλίνη. Φτιάχνουν Κρητικά μαχαίρια στην Ανώπολη Ηρακλείου εδώ και 51 χρόνια!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

klinis2Μια παραπληροφόρηση οδήγησε τελικώς τα βήματά μου χθες στο "Μαχαιράδικο" της οικογένειας Κλίνη στο Βιοτεχνικό Πάρκο Ανώπολης Ηρακλείου. Ήταν ένα σχόλιο του Σαμιώτη μαχαιροποιού Λευτέρη Δήμα ο οποίος μου είχε πει on camera ότι οι Κρητικοί δεν φτιάχνουν πια μαχαίρια και πως πολλά εισάγονται απ' την Κίνα και διοχετεύονται στην Ελληνική αγορά μέσω καταστημάτων ειδών τουρισμού.

klinis.familyΤο σχόλιο αυτό, σε συνδυασμό και με άλλα ανάλογα σχόλια που έγιναν σε forum του χώρου, έβγαλαν απ' τα ρούχα τους τα μέλη της οικογενείας του Γιάννη Κλίνη, που με κάλεσαν στη βιοτεχνία τους για να διαλύσουν τον μύθο περί "Κρητικών" Κινέζικων μαχαιριών και να διαπιστώσω ιδίοις όμμασι ότι τα γνήσια Κρητικά μαχαίρια κατασκευάζονται στην Κρήτη και προωθούνται τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές του εξωτερικού.

klinis1Η ξενάγηση στους χώρους της βιοτεχνίας από τον πατριάρχη της οικογένειας Γιάννη Κλίνη και τον γιο του Μανώλη ολοκληρώθηκε με το γυάλισμα ενός υπέροχου μαχαιριού που είχε χαραγμένη στη λάμα του την ακόλουθη αφιέρωση: "Στον φίλο Ιωσήφ Παπαδόπουλο, με εκτίμηση Οικογένεια Κλίνη"!

klinis3Ένα υπέροχο δώρο και μια αναπάντεχη έκπληξη που ήρθε να σφραγίσει ένα υπέροχο Κρητικό τσιμπούσι με ντόπιο κόκκινο κρασί, τσικουδιά και αρνάκι με πατάτες ψημένα στην ξυλόσομπα της βιοτεχνίας με παρόντα όλα τα μέλη της οικογένειας και δύο από τους τεχνίτες που εργάζονται εκεί!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη βιοτεχνία της οικογένειας Κλίνη στο τηλ. : 2810 822 062

Ευχαριστούμε τις εταιρείες "ΑΝΕΚ LINES" και "BLUE STAR FERRIES" που μας ταξίδεψαν στην Κρήτη.

Δείτε το βίντεο της επίσκεψής μας στο μαχαιράδικο της οικογένειας Κλίνη εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=xdPuVQEBxUY