Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Κώστας Χατζηεμμανουήλ. Εξαιρετικός οινοποιός και καλύτερος βετεράνος αθλητής όλων των εποχών στα 93 του!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostas.xatzimanolis2Πιο αμήχανα, και συγχρόνως πιο ευχαριστημένος, δεν ένοιωσα ποτέ στη ζωή μου μέχρι σήμερα συζητώντας με τον 93χρονο κ. Κωνσταντίνο Χατζηεμμανουήλ, στο ομώνυμο οινοποιείο της οικογένειας στην περιοχή Τιγκάκι της Κω. Εύλογα συναισθήματα στη θέα και μόνο ενός ανθρώπου ο οποίος πλησιάζει τον ένα αιώνα ζωής και κατακτά πρώτες νίκες και χρυσά μετάλλια σε διεθνείς αγώνες στα 100, 200, 400 και 800 μέτρα! Ενός 93χρονου εφήβου ο οποίος σε ηλικία 85 ετών ανακηρύχτηκε στο Βελιγράδι ως ο κορυφαίος βετεράνος αθλητής όλων των εποχών!

kostas.xatzimanolisΟ κ. Χατζηεμμανουήλ, αφού επέστρεψε από ένα ταξίδι 3 ετών στην Αυστραλία, όπου πήγε σε ηλικία 26 ετών, ανέλαβε το οινοποιείο του πατέρα του στην Κω. Έκτοτε η επιχείρηση αναπτύχτηκε, απέκτησε καινούργιες εγκαταστάσεις, με "παράθυρο" στον κόσμο, και έλαβε μέρος σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς όπου κατέκτησε πολλά βραβεία και διακρίσεις. Είναι δε εξωπραγματικό ότι ξεκίνησε να τρέχει και να λαμβάνει μέρος σε αγώνες στα 80 του, ενώ μετά από πέντε χρόνια ανακηρύχτηκε στο Βελιγράδι σαν ο κορυφαίος βετεράνος αθλητής όλων των εποχών!

metallia.kostaΣτάθηκε αδύνατο να βρω ένα έστω ψεγάδι στο οινοποιείο. Εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα φημισμένα οινοποιεία του εξωτερικού. Αυτό όμως που θα μου μείνει αξέχαστο είναι το ασίγαστο πάθος του κ. Κώστα Χατζηεμμανουήλ για νίκες στους στίβους της ζωής και των γηπέδων! Είχα μάλιστα την απίστευτη τιμή και ευκαιρία να τρέξω σήμερα το απόγευμα ένα 100άρι και ένα 400άρι μαζί του στο στάδιο της Κω. Στο μεν 100άρι κατάφερα να σταθώ επάξια δίπλα του, στο 400άρι όμως τα παράτησα 100 μέτρα πριν απ' τον τερματισμό και περιορίστηκα να τον βιντεοσκοπώ με την Go Pro καθώς τερμάτιζε!