Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Αννίβας κάνει πραγματογνωμοσύνη σε ένα Hannibal 5,80 cabin που ναυπήγησε το 1968!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

annivas4Ένας καλός φίλος, ο Τάσος Ρούσσος, ήρθε χθες από τη Σύρο στον Πειραιά με σκοπό να δει ένα σκάφος Hannibal 5,80 που πωλείται αντί 1.000 ευρώ! Το σκάφος βεβαίως είναι παρατημένο επί χρόνια σε ένα οικόπεδο και εντελώς ξεβράκωτο από μηχανές και εσωτερικό εξοπλισμό.

Θεώρησα σκόπιμο, επειδή η υπόθεση σήκωνε ειδικό πραγματογνώμονα και εκτιμητή, ότι το πιο ιδανικό άτομο για να κάνει αυτή τη δουλειά είναι ο ίδιος ο κατασκευαστής. Ο Αρτέμης Αννίβας δηλαδή!

annivas3Του τηλεφώνησα λοιπόν και τον ρώτησα αν ήθελε να έρθει μαζί μας για να ελέγξει και να εκτιμήσει ένα σκάφος που ναυπήγησε στα τέλη της δεκαετίας του ΄60. Ο Αννίβας δέχτηκε, παρά τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, θεωρώντας ότι ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγει από το διαμέρισμα όπου είναι όλη μέρα κλεισμένος. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στο βίντεο.

annivas5Θέλω μόνο να πω το εξής. Ο Αννίβας, αν και διατρέχει το 86ο έτος της ηλικίας του και αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, διατηρεί στο ακέραιο τη μνήμη του και έχει τη διαύγεια πνεύματος που είχε στα τέλη της δεκαετίας του '60, όταν άρχισε να ναυπηγεί τα σκάφη που έγραψαν ιστορία και φέρουν το όνομά του. Ήταν απίστευτος ο τρόπος με τον οποίον εξηγούσε στον Τάσο πώς έγινε η ναυπήγηση του συγκεκριμένου σκάφους, ποια ήταν τα υλικά, πόσα υφάσματα πρέπει να βάλει για να επισκευάσει τα τμήματα που είναι φθαρμένα, ακόμη και τι τι μέγεθος πρέπει να έχουν οι βίδες! Απίστευτος πράγματι άνθρωπος και κατασκευαστής! Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που τον έχω φίλο μου...