Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σπύρος Πριόβολος. Όποια πέτρα κι'αν σηκώσεις από κάτω θα τον βρεις!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

priovolosΟ Σπύρος Πριόβολος ανήκει σ'εκείνη την κατηγορία των ανθρώπων που έχουν φιλοσοφήσει τη ζωή και έχουν καταφέρει να κάνουν τα όνειρά τους καθημερινή πραγματικότητα! Ταξίδευε και συνεχίζει να ταξιδεύει στο Ελληνικό Αρχιπέλαγος έχοντας αναγάγει τη ζωή του σε μια αέναη περιπλάνηση. Παλαιότερα, που οι αγελάδες ήταν πιο ευτραφείς, ταξίδευε με φουσκωτά σκάφη. Από τότε που βγήκε στη σύνταξη πούλησε το φουσκωτό και αγόρασε ιστιοπλοϊκό. Δύσκολη, χωρίς άλλο, μεταπήδηση για έναν ταχύπλοο που έχει συνηθίσει να αλωνίζει το Αιγαίο μέσα σε λίγες ώρες. Ο Σπύρος όμως δεν ήταν διατεθιμένος να σταματήσει να ταξιδεύει και έτσι έπεσε στα πανιά. Ανάγκα και Θεοί πείθονται.

proiovolos2Υπάλληλος τραπέζης, για τα προς το ζην, άρχισε παράλληλα να αρθρογραφεί σε περιοδικά της θάλασσας. Όπου θαλασσινή εκδήλωση μέσα ο Σπύρος! Συγκεντρώσεις ιδιοκτητών φουσκωτών σκαφών στη στεριά και στη θάλασσα, εκεί και ο Σπύρος! Καζανέματα στην Κρήτη, παρών και ο Σπύρος! Το "by Spyros Priovolos" που εμφανίζεται στο κάτω δεξιό μέρος των φωτογραφιών από τις εκατοντάδες εκδηλώσεις στις οποίες έχει δώσει το "παρών" είναι η πιο ισχυρή απόδειξη γι' αυτή τη συνεχή παρουσία του σε κάθε... γάμο και χαρά.

priovolos3Τον συνάντησα χθες τυχαία να έχει αγκυροβολήσει τον "Ναυσιπόρο" του στο κολπάκι του Τουρκοπήγαδου της Ηρακλειάς, δίπλα στο ιστιοπλοϊκό του κοινού μας φίλου Δημήτρη Χουρμουζιάδη, που έκανε copy paste την επιλογή του Σπύρου και μεταπήδησε κι' αυτός από το ταχύπλοα στα πανάδικα. Από κοντά βεβαίως οι δύο καπετάνισσες της ζωής τους.

Καθώς σἠμερα συνάντησα και πάλι τον Σπύρο να έχει αποβιβαστεί από το tender του "Ναυσιπόρου" στην παραλία Λιβάδι της Ηρακλειάς, σκέφτηκα να του πάρω μια σύντομη συνέντευξη.