Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μιχάλης Καλογεράκης. Νερό και αλκοόλη στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου αντί βενζίνης και πετρελαίου!!!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Ο !!!

kalogerakisalkooliΟ Καλογεράκης δεν με έχει συνηθίσει ως τώρα σε μεσημεριανές κλήσεις. Έτσι προβληματίσηκα όταν άκουσα ξαφνικά τον χαρακτηριστικό ήχο του skype να με καλεί. Ανταποκρίθηκα αμέσως στην κλήση σκεπτόμενος ότι για να με καλεί τέτοια ώρα κάτι σοβαρό θα έχει να μου πει.

Είδα έναν έξαλλο Καλογεράκη στην οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως ποτέ δεν τον έχω δει ως τώρα. Ήταν εκτός εαυτού! Το πρόσωπό του έλαμπε ολόκληρο! Ο ενθουσιασμός του ήταν παρόμοιος με τον ενθουσιασμό ενός μικρού παιδιού που του χάρισαν το παιγνίδι που πάντα ονειρευόταν ή του μοναδικού υπερ-τυχερού που κέρδισε το Lotto!

"Ιωσήφ είμαι αναστατωμένος!", άρχισε να φωνάζει, προτού καλά καλά προλάβω να αρθρώσω λέξη, και συνέχισε. "Πετάω απ' τη χαρά μου! Είμαι ο μοναδικός άνθρωπος επί της γης που καίει νερό και αλκοόλη για να κινήσει το αυτοκίνητό του! Χωρίς μετατροπές, φίλε, με μόνο ένα τεπόζιτο, μια αντλία και δύο βαλβίδες που έφτιαξα! Γύρισα τον διακόπτη απ' τη βενζίνη στην αλκοόλη, που απόσταξα με ανανεώσιμες μορφές ενέργειας από φρούτα που σαπίζουν στα χωράφια της Κρήτης, και το Citroen C3 που έχω έτρεξε κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα!".

Τον ρώτησα αν άφησε στην άκρη την ιδέα για την κατασκευή μιας κυψέλης υδρογόνου και ιδού τι μου απάντησε : "Όχι βέβαια. Αυτό το βήμα είναι το επόμενο. Η παρασκευή καυσίμου από φρούτα, ζαχαροκάλαμο, ζαχαρότευτλα κ.λπ. είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τον καθένα. Η παραγωγή υδρογόνου και η αποθήκευσή του είναι πιο δύσκολη υπόθεση και θα την δούμε σύντομα γιατί εκεί είναι το μέλλον. Σε 50 χρόνια οι επιστήμονες έχουν πει ότι τα αποθέματα του πετρελαίου θα εξαντληθούν. Μέχρι τότε έχουμε όλο τον χρόνο να προετεοιμαστούμε και να... καλλιεργούμε τα δικά μας καύσιμα! Μπορούμε μάλιστα, για να δείξουμε την αγάπη μας στους Τούρκους, να τους χαρίσουμε τους υδρογονάνθρακες του Αιγαίου με τη δική τους δέσμευση ότι δεν θα διεκδικήσουν ποτέ στο μέλλον τα νησιά μας. Άλλωστε τι να τα κάνουν τα νησιά οι Τούρκοι. Η ξαφνική αγάπη τους γι' αυτά είναι το πετρέλαιο και το αέριο! Θα σπαταλήσουν δισεκατομμύρια για να τα βγάλουν και θα γυρίσουν στον Μεσαίωνα! Στο τέλος θα τους μείνουν τα τρυπάνια και τα σίδερα!".

Για να μην επαναλάβω όμως όσα είπαμε στα 20 περ. λεπτά της συνομιλίας μας, δείτε το βίντεο και ακούστε όσα μου εμπιστεύτηκε ο Μιχάλης. Τον ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανε να ανακοινώσει την επιτυχία του πρώτα σε μένα. 

Κρατάω πάντως μικρό καλάθι, πιστός στο δόγμα του άπιστου Θωμά, μέχρις ότου δω με τα μάτια μου το αυτοκίνητο του Μιχάλη ή το δικό μου να κυκλοφορεί σε όλο το μήκος και πλάτος της χώρας με αλκοόλη και νερό. Μέχρις ότου γευτώ, επιτέλους, λίγο από το καύσιμο που θα βάλουμε στο ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου, συνοδεία μεζέ βεβαίως βεβαίως, και μέχρις ότου μεθύσω από τις αναθυμιάσεις της εξάτμισης! Εάν συμβεί αυτό, τότε είναι απολύτως βέβαιο ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μαντεύσει κανείς τα αντιμάμαλα...