Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ευάγγελος Γούτος. Ακόμη και οι "δισεκατομμυριούχοι" μπαίνουν στη φυλακή!

evaggelos.goutosΟ σοφός λαός λέει πως "της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες". Θα μου πείτε γιατί τη θυμήθηκα τώρα αυτή τη φράση. Θα σας πω. Θα θυμάστε βεβαίως τον Βαγγέλη Γούτο. Εκείνο τον εξαγριωμένο  κτηματομεσίτη που απειλούσε ότι θα σύρει τον Τσίπρα με αλυσσίδες σε όλη την Ελλάδα, που έλεγε ότι θα σώσει τα σπίτια του κοσμάκη απ' τις τράπεζες με τη βοήθεια των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, που ισχυριζόταν ότι ήταν ο ιδιοκτήτης της Alpha και της Eurobank, που θα καταργούσε τα capital control σε μια εβδομάδα, που απειλούσε θεούς και δαίμονες επειδή το ΤΑΙΠΕΔ δεν δεχόταν την προσφορά των 21 δισεκατομμυρίων ευρώ για την αξιοποίηση του Ελληνικού και άλλα πολλά.

Αυτός λοιπόν ο "πάμπλουτος" αγανακτισμένος κτηματομεσίτης, ο οποίος κατάφερε να με εντυπωσιάσει και να με ξεγελάσει στην αρχή, αραδιάζοντας ένα σωρό δήθεν αξιόπιστα στοιχεία και βαρύγδουπες "αποδείξεις", κατάφερε να προβληθεί στο πανελλήνιο μέσα από τις συνεντεύξεις που μου έδωσε. Αυτός που, όταν άρχισα να υποψιάζομαι ότι κάτι δεν πάει καλά και να του θέτω κάποιες εύλογες αλλά συγχρόνως άβολες ερωτήσεις, άρχισε να με αποκαλεί ραγιά και τετράποδο, ακριβώς όπως ο Σώρρας αποκαλούσε ζώο όποιον τον ρωτούσε πού βρήκε τα τρισεκατομμύριά του.  

Ναι λοιπόν, όσο και αν δεν το πιστεύετε, ο Ευάγγελος Γούτος εκτίει ποινή φυλάκισης στις φυλακές της Τίρυνθας για οφειλές μεγάλου χρηματικού ποσού στο Δημόσιο! Το ΣΔΟΕ Ναυπλίου, που είχε τα τελευταία χρόνια γίνει η σκιά του, κατάφερε τελικώς να βρει την άκρη του νήματος και να στοιχειοθετήσει τις κατηγορίες εναντίον του, στέλνοντας τον "πάμπλουτο" κτηματομεσίτη στη φυλακή μετά από σχετική δικαστική απόφαση.

Βεβαίως, για να πούμε και την αλήθεια, ο Βαγγέλης Γούτος ενοχλούσε τους αλλοδαπούς εντολείς και τους εγχώριους εντολοδόχους τους με την επιμονή του να καταγγέλει το ΤΑΙΠΕΔ και όσους το διαφεντεύουν στην υπόθεση του Ελληνικού. Όχι βεβαίως ότι διέθετε ο Βαγγέλης Γούτος, όπως έλεγε, τα 21 δις για την αξιοποίηση αυτού του φιλέτου, αλλά γιατί αν το Ελληνικό και όλη η δημόσια περιουσία αξιοποιούντο από τις ελληνικές κυβερνήσεις προς όφελος του λαού, δεν θα είχαμε σήμερα την επείγουσα καταγραφή της στο Κτηματολόγιο ώστε να είναι πιο εύκολο το φαγοπότι από τους ξένους επενδυτές.

Στη συνέχεια βεβαίως ο Γούτος καβάλλησε το καλάμι και άρχισε να λέει πράγματα που μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας έχουν θέση, και να απειλεί θεούς και δαίμονες. Αυτοί οι οποίοι ενοχλούντο λοιπόν από όσα έλεγε για το ΤΑΙΠΕΔ, το Ελληνικό, την Ελλήνων Πολιτεία, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα ντόπια τσιράκια της, βρήκαν την ευκαιρία να τον φιμώσουν και να τον κλείσουν στη φυλακή πατώντας πάνω στα χρέη που είχε προς το Δημόσιο.

Έτσι, άλλη μια παράσταση πάμπτωχου "Κροίσου" έλαβε άδοξο τέλος και όλοι εμείς οι ταλαίπωροι πολίτες αυτής της χώρας χάσαμε για άλλη μια φορά την ευκαιρία να σωθούμε. Πρώτα ο Αρτέμης Σώρρας και στη συνέχεια ο Βαγγέλης Γούτος, μας έταξαν πακτωλούς χρημάτων που θα μας έβγαζαν από τη μιζέρια και θα εξοφλούσαν τα χρέη μας. Σήμερα μας κοιτούν και οι δύο πίσω απ' τα σίδερα της φυλακής. Κι' εμείς αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε τόσο ευκολόπιστοι και τόσο αφελείς, μετά μάλιστα από τα χαστούκια που φάγαμε, και συνεχίζουμε να τρώμε εδώ και πέντε σχεδόν δεκαετίες, από τους εντολοδόχους που έχουν στρογγυλοκαθίσει στα έδρανα του Κυνοβουλίου και δεν λένε να ξεκουμπιστούν.

Κι' αυτή η ωραία εορτή λοιπόν έλαβε τέλος. Κρίμα ρε Βαγγέλη, κρίμα ρε Αρτέμη. Οι Έλληνες υπολόγιζαν πολύ σε σας και πώς θα ζήσουμε τώρα χωρίς σωτήρες...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος