Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σταύρος Βαμβουνάκης. Ο γητευτής του ξύλου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

stavrosΟ Σταύρος Βαμβουνάκης είναι ένας από τους καλύτερούς μου φίλους. Ίσως ο καλύτερος. Και το λέω αυτό χωρίς πρόθεση να αδικήσω τους άλλους. Ό,τι και αν πω γι' αυτόν θα είναι λίγο. Είναι, κατ' αρχάς, ένα πολύ καλό και φιλότιμο παιδί. Είναι συνεπής, φιλόξενος, εργατικός, ταλαντούχος, πετάει με αλεξίπτωτο και με trike, αγαπάει τα ζώα και τους ανθρώπους, φιλοξενεί στο κτήμα "Κανέλλα", που έχει στήσει στο χωριό της γυναίκας του, ελάφια, γάτες, σκύλλους, παπαγάλους! Μέχρι πριν από λίγο καιρό είχε και δύο γαϊδουράκια, που όμως πέθαναν. Το ένα μάλιστα από αυτά, η Κανέλλα, χάρισε το όνομά της στο κτήμα που έχει φτιάξει ο φίλος μου στα Καμισιανά των Χανίων.

svouresΤα χέρια του Σταύρου είναι μαγικά και διαθέτει το μυαλό του πολυμήχανου Οδυσσέα. Άψυχα μέταλλα και ξύλα παίρνουν στα χέρια του μορφή και ζωή https://www.ribandsea.com/face/2461-ta-magika-xeria-tou-stayrou-vamvounaki.html Ανακαλύπτει στα σκουπίδια παλιά αυτοκίνητα και τα φέρνει σε τέτοια κατάσταση που ντρέπεσαι ακόμη και να τα κοιτάξεις! Όπως το Peugeot 406 του Στυλιανού Παττακού https://www.ribandsea.com/waves/377-qq-v15-377.html και το BMW Isetta της δεκαετίας του '50, περισσότερο γνωστό με το παρατσούκλι "τσιχλόφουσκα" https://www.ribandsea.com/waves/401-qq-bmw.html

xyloeliasΤελευταία, αξιοποιώντας την αγάπη του για το ξύλο της ελιάς και το ταλέντο του να του δίνει μορφή, αγόρασε ένα ξυλότορνο και τα απαραίτητα εργαλεία και έπεσε τις ελεύθερες ώρες του με τα μούτρα στη δουλειά. Σβούρες, μικροέπιπλα, ρολόγια, αυγοθήκες, καντήλια, στηρίγματα οδοντογλυφίδων και ό,τι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου άρχισαν να γεμίζουν τις βιτρίνες που ο ίδιος έφτιαξε για να τα εκθέτει.

Δεν θέλω να γράψω περισσότερα γιατί τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τον Σταύρο Βαμβουνάκη. Δείτε το βίντεο που ακολουθεί και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.