Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σκέψεις αντί ευχών και ευσεβών πόθων...

iosifportrait2Είπα να ευχηθώ στους φίλους, αναγνώστες και συνδρομητές μου, επί τη ευκαιρία αυτών των ξεχωριστών ημερών, αλλά δεν μου βγαίνει! Νομίζω πως θα τους κοροϊδέψω αν τους ευχηθώ χρόνια πολλά, ευτυχία, επαγγελματική επιτυχία. Νομίζω ότι τέτοιου είδους ευχές, εδώ και κάμποσα χρόνια, έχασαν πια το νόημα και την αξία τους. Μοιάζουν περισσότερο να είναι ευσεβείς πόθοι, έτσι για να έχουμε κάτι να λέμε, καθώς η διάρκεια της ζωής μας, η ευτυχία και η επαγγελματική επιτυχία μας καθορίζονται από ξένους προς εμάς παράγοντες τους οποίους αδυνατούμε να ελέγξουμε, καθώς δεν έχουμε καμμία διάθεση να αντισταθούμε και να τους πολεμήσουμε!
 
Στη διάρκεια των τελευταίων ετών έφυγαν πρόωρα απ' τη ζωή πολλοί καλοί φίλοι. Άλλοι ατύχησαν οικονομικά και βολοδέρνουν φορτωμένοι με χίλια δυο προβλήματα. Άλλοι έχασαν το σπίτι που με τόσο κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν. Άλλοι έπαυσαν πια να κάνουν διακοπές, έπαυσαν να συναντούν φίλους, να ανταλλάσσουν επισκέψεις. Κλείστηκαν στις οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών και στους τοίχους των μέσων της κοινωνικής μας απομόνωσης κάνοντας like και στέλνοντας ευχές καρμπόν ο ένας στον άλλον. Εγκλωβίστηκαν στον καθοδικό σωλήνα των μέσων της μαζικής μας αποχαύνωσης παρακολουθώντας ψεύτικες ειδήσεις, Nomads, Next Top Model, Voice και άλλα ιλαροτραγικά θεάματα που ξεπλένουν τους εγκεφάλους τους.
 
Ευχόμαστε ευτυχία στον κόσμο και κάποιοι βαλτοί ανεγκέφαλοι καίνε και σπάζουν μαγαζιά, σχολές, αυτοκίνητα, με το πρόσχημα κάποιας επετείου. Είμαστε πια ένας λαός σε κατάθλιψη και αποσύνθεση, αδύναμος να αντιδράσει απέναντι σε όσα και όσους τον καταδυναστεύουν. Είμαστε ο κάθε ένας μόνος του και πασχίζουμε να κρατηθούμε από ευχολόγια χωρίς ουσία και αντίκρυσμα.
 
Ένα λοιπόν μόνο θα ευχηθώ σε όλους τους φίλους μου, τους συγγενείς, τους αναγνώστες, τους συνδρομητές μου, αλλά και σε εμένα τον ίδιο. Ένα θα ευχηθώ σε όλους τους συμπατριώτες μου. Ας σταματήσουμε να δίνουμε πια βάση στους απατεώνες! Ας είμαστε σε εγρήγορση, ας επαγρυπνούμε και ας αντιστεκόμαστε! Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε τουλάχιστον την ψυχική και σωματική υγεία μας και θα σώσουμε όση αξιοπρέπεια μας έχει απομείνει.
 
Ιωσήφ Παπαδόπουλος