Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το σκορδόψωμο στο αυτοκινούμενο είναι πιο νόστιμο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

skordopsomoΜ' αρέσει γενικώς να σηκώνω το γάντι όταν κάποιος μου το πετάξει προκλητικά. Μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι αυτή η ευθιξία μου είναι αγχωτική και ψυχοφθόρος, αντιθέτως όμως εμένα με αναζωογονεί! Πέταξε λοιπόν το γάντι προχθές κάποιος κουκουλοφόρος συνδρομητής με το ψευδώνυμο "Real Madrid" (δεν μπορούσε τουλάχιστον να χρησιμοποιήσει τη Barcelona;) και μας ειρωνεύτηκε ότι το σκορδόψωμο που συμπλήρωσε το μεσημεριανό γεύμα μας στο αυτοκινούμενο ήταν αγορασμένο από το super market έναντι μισού ευρώ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν ξέρουμε πώς φτιάχνεται ένα πραγματικό χειροποίητο σκορδόψωμο.

Και επειδή ο Mr. Real Madrid έβγαλε στη συνέχεια μια ανεξήγητη εμπάθεια (δεν ειναι βεβαίως ο πρώτος, βρίθει δυστυχώς το διαδίκτυο από δυστυχισμένους ψυχοπαθείς), αποκαλώντας με "παπάρα", "Τούρκο" και "μουσουλμάνο" επειδή με λένε Ιωσήφ και μου αρέσει η πολίτικη κουζίνα, αποφάσισα σήμερα να φτιάξω ένα πραγματικό σκορδόψωμο με τη βοήθεια της καπετάνισσας.

skordopsomo3Ο Mr. Real Madrid διεγράφη βεβαίως μετά από το άγριο ξύσιμο που έκανε στη γκλίτσα του τσοπάνη και παίζει τώρα με τα κουβαδάκια του σε άλλη παραλία. Συγχρόνως κάποιος άλλος επέκρινε την καπετάνισσα γιατί χρησιμοποίησε το πηρούνι για να γαργαλίσει τα κρεμμύδια σε αντικολλητικό τηγάνι και δεν θα αργήσει κάποιος άλλος να την επικρίνει γιατί δεν φοράει ποδιά, γάντια και μαγειρικό σκούφο!

Εσείς απολαύστε πάντως μαζί μας το σκορδόψωμο που φτιάξαμε και το οποίο συνόδευσε τα κοτομπιφτέκια με το ρύζι και το τζατζίκι που ήταν το κυρίως γεύμα μας με φόντο το λιμάνι της Σκοπέλου.