Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα. Τα παιδιά των ομοφυλοφίλων δεν είναι παιδιά κατώτερου Θεού!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

parmprizΟ γάμος των ομοφυλοφίλων στο προσκήνιο μέρες τώρα. Για να δικαιολογήσει την επικείμενη θέσπιση του γάμου των θυμήθηκε ο σύζυγος της Μαρέβας και τα παιδιά που έχει μία λεσβία  συμβιούσα με άλλη λεσβία ή έχει υιοθετήσει ένας τοιούτος που συμβιώνει με άλλον τοιούτο. Τί θα γίνουν αυτά τα παιδιά, σε περίπτωση που  πεθάνει η μαμά τους ή ο μπαμπάς [;] τους αντιστοίχως χωρίς να τους έχει επιτραπεί να παντρευτούν;
          
Σωστός. Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει  απροστάτευτο.

Μια βόλτα σε ελεεινό καταυλισμό Ρομά μας πείθει. Τα παιδιά πεντακάθαρα, καλοντυμένα τσαλαβουτάνε όλη μέρα .... στα λασπόνερα. Δεν έχει σημασία που δεν πηγαίνουν σχολείο. Στα φανάρια παιδιά 10-12 ετών, κυρίως Ρομά ή λαθρομεταναστάκια,  ζητιανεύουν ή κάνουν πως προσφέρουν υπηρεσίες πλυσίματος του μπαρμπρίζ του αυτοκινήτου.  Αυτά τα παιδιά είναι σίγουρα κανενός Θεού.  

Άλλωστε, ο γάμος τών εν λόγω ήταν στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ. Και αφού ο Κούλης έκανε πράξη ό,τι υποσχέθηκε, όπως π.χ. πάταξη της διαφθοράς, αξιοκρατικοί διορισμοί και προαγωγές, εξάλειψη του νεποτισμού, μείωση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, πραγματική διάκριση εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας κ.λπ., δηλαδή [δεν] εφάρμοσε μέχρι κεραίας όλο το πρόγραμμα, ήλθε η ώρα να τηρηθεί  έστω και μία υπόσχεση. Και να μην ξεχνάμε πως όλα τα παιδιά του λαού μας έχουν ίσα δικαιώματα με τα παιδιά της Μαρέβας και του συζύγου της.

Ούτε επιτρέπεται να υπάρχουν στη δημοκρατία μας πολίτες δύο κατηγοριών είπε ο Κούλης. Πάλι μου θύμισε το βιβλίο του Γ. Μπούτου «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ», όπου καταγράφονται ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για πολίτες ΑΑΑΑΑ΄κατηγορίας που εισέπραξαν αμοιβές για μαθήματα σε ΙΕΚ που δεν παρέδωσαν, αλλ’ εν τέλει απηλλάγησαν του ανομήματος τούτου από το σεβαστόν Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, το οποίον έκρινε, ότι εισέπραξαν και τα δικά μου χιλιάρικα καλή τη πίστει, εξ ου και ουδέν αδίκημα διέπραξαν εις βάρος του ελληνικού λαού. Δηλαδή, αυτοί οι πολίτες εν γνώσει, ότι δεν προσέφεραν έργο, εισέπραξαν αμοιβές πιστεύοντας καλόπιστα, ότι το προσέφεραν, εξ ου και δικαιούνται αμοιβής! Γαμώ την πίστη μου μ’ αυτή την καλή πίστη που διακρίνει όλους τους λυμεώνες του δημόσιου χρήματος, αλλά και τους δικάσαντας αυτούς. Βάλθηκαν να με κάνουν να ξεχάσω και τα νομικά που έμαθα στο πρώτο έτος της Νομικής!  Και τί σκέφτηκα ο αθεόφοβος: έρχεται στο γραφείο μου ο φίλος μου ο Γιώργος και ακολουθεί ο εξής διάλογος: «Σου έφερα τρία χιλιάρικα από τον Σκορδοπούτσογλου για την υπόθεσή του που χειρίσθηκες στο Εφετείο».  «Μα δεν έχω πελάτη  Σκορδοπούτσογλου». «Δεν ξέρω τί λες εσύ, αλλά αυτά μου είπε ο Σκορδοπούτσογλου». «Εντάξει, αφού επιμένεις τα παίρνω».  Είμαι κακόπιστος; Όχι βέβαια. Αφού μου τα προσέφερε ο Σκορδοπούτσογλου για δουλειά που δεν έκανα, τί ευθύνη μπορώ να έχω εγώ που τα εισέπραξα καλοπίστως;

Ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών. Εκτός αν είναι σεισμοπαθείς τού Αρκαλοχωρίου, πυροπαθείς από το Μάτι και πλημμυροπαθείς τής Θεσσαλίας.

Και τα βοθροκάναλα μας βομβαρδίζουν επί ώρες με διάφορα φονικά και λεπτομέρειες για τα σκηνικά, τις ανακριτικές έρευνες, τις εικασίες, τις αντιφάσεις των διωκομένων, τί είπε ο γείτονας μαστρο Μήτσος και η γειτόνισσα κερά Μαρία, πόσο μετανοιωμένοι είναι για τα εγκλήματά τους οι δολοφόνοι κ.λπ. Ελάχιστα λεπτά αφιέρωσαν στην κατάθεση της κ. Καρυστιανού  στην Εξεταστική [λέμε και καμμιά μ... να περνάει η ώρα] Επι[εν]τροπή τής α-Βουλής για την τραγωδία των Τεμπών. Μίας ιατρού που έχασε την 20χρονη κόρη της εξ αιτίας της αβελτηρίας τών αρμοδίων από τον κλητήρα μέχρι τον υπουργό. Αιδώς αχρείοι!

Αν δεν με απατά η μνήμη μου το πρόγραμμα της ΝΔ περιελάμβανε και πλήρη εξιχνίαση και τιμωρία τών δραστών και αυτού του εγκλήματος. Ίσως και να κάνω λάθος. Μάλλον λάθος κάνω. Αλλά και αν δεν  κάνω λάθος, τί έγινε να  ‘ουμ; Σιγά τα ωά.   

Ασταδιάλα ρε!  

Σώτος – πολίτης Ω΄ κατηγορίας