Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί ασύλου, ειδήσεων και χαρακτήρων.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

asylos[λεξικό Σταματάκου]

Βομβαρδίζεται ο πολίτης από τα ΜΜΕ με ειδήσεις τύπου η Σάσα Σταμάτη κάνει βόλτα στο Σύνταγμα, η τάδε ποζάρει γυμνή και καίει το διαδίκτυο, ο δείνα ηθοποιός αποχαιρετά τη μητέρα του με συγκλονιστικό μήνυμα στο facebook, στη Μύκονο ο τάδε χλέας κ.λπ. Μεγάλη σημασία στα ανούσια και αδιάφορα. Με συγκίνησε, πάντως, η είδηση του θανάτου του Κώστα Αρβανίτη, καπετάνιου του αλιευτικού που έσωσε 70 ζωές κατά την περυσινή τραγωδία στο Μάτι. Καθόλου δεν με συγκίνησε η επί 15΄ ενασχόληση τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος ανέκρινε στον αέρα μέχρι και τον υπουργό Ναυτιλίας για την σύγκρουση δύο σκαφών που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δύο συνανθρώπων μας.  

Από την άλλη αναμεταδίδουν τα ΜΜΕ την είδηση ότι η Βουλή κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο. Και τί καταλαβαίνει από αυτή την είδηση ο πολίτης; Θα του πει η κερα Σία Αναγνωστοπούλου ότι  το άσυλο καταργήθηκε, για να παραδοθεί η ανώτατη παιδεία στους ιδιώτες. Διότι για κακουργήματα μπορεί η αστυνομία να επέμβει αυτεπαγγέλτως, ενώ για τα πλημμελήματα πρέπει να συνέλθει η Σύγκλητος και να ζητήσει τη συνδρομή της. Και τί θα κάνουμε με τις χιλιάδες των  πλημμελημάτων που διαπράττονται καθημερινώς και επί 24ώρου βάσεως εντός των πανεπιστημιακών χώρων και δεν τολμούν τα ψοφοδεή μέλη της Συγκλήτου να καλέσουν την Αστυνομία; Τίποτε, απαντούν οι λάτρεις της φοιτητικής και μη ασυδοσίας.

Ιδού η σχετική διάταξη του ν. 4623/2019.

«Άρθρο 64 Α.Ε.Ι. - ακαδημαϊκές ελευθερίες - αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος Το άρθρο 3 του ν. 4485/2017 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 3 Ακαδημαϊκές ελευθερίες - Αναβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος 1. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.) κατοχυρώνεται και προστατεύεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, η οποία αποτελεί θεσμική εγγύηση της αδέσμευτης και απαραβίαστης επιστημονικής σκέψης, έρευνας και διδασκαλίας. 2. Η ακαδημαϊκή ελευθερία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών, προστατεύονται σε όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι., έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει. 3. Εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. οι δημόσιες αρχές ασκούν όλες τις κατά νόμο αρμοδιότητές τους, συμπεριλαμβανομένης της επέμβασης λόγω τέλεσης αξιόποινων πράξεων.».

Τί δεν καταλαβαίνεις;

Και καπάκι ακούω τον παράνομο Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Πικραμμένο να λέει στον Αλαίκσοις, αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης περικαλώ, που του θύμισε τη θητεία του στο νομικό γραφείο του Κων/νου  Μητσοτάκη, ότι ήταν το δικαστικό συμβούλιο του ΣτΕ που τον είχε επιλέξει. Ελάτε κ. Πικραμμένε μου. Θέλετε να πιστέψω ότι το δικαστικό συμβούλιο συνεδρίασε και χωρίς παρεμβάσεις απεφάνθη ότι σεις είσθε ο καταλληλότερος για το πρωθυπουργικό γραφείο; Δεν λέω, έχετε επίγνωση του γεγονότος, ότι είμαστε μαλάκες, αλλά μη μας περνάτε και για τόσο μαλάκες.

Και μετά αρχίζει ορυμαγδός ενημερώσεων από ΜΜΕ υπηρετούντα αντιτιθέμενα συμφέροντα σχετικά με το σκάνδαλο Novartis. ΜΜΕ ανεξάρτητα από τους ιδιοκτήτες αντίπαλων ΜΜΕ.  Στο Αρχείο η υπόθεση και για τον τέως πρωθυπουργό Σαμαρά. Η ανεξάρτητη  κ. Τουλουπάκη απεφάνθη ούτω και για τον κ. Σαμαρά. Ναι αυτόν που είχε διαμηνύσει στον Παναθηναϊκάκια να χώσει τους 3 χρυσαυγίτες μέσα άμα τη εμφανίσει δι’ απολογίαν.

Κι’ εγώ ψάχνω ακόμη ποιόν ήθελε να ευνοήσει ο καθηγητής παρακαλώ κ. Παρασκευόπουλος, όταν μείωνε από 20 σε 19 έτη τον εγκλεισμό ισοβίτη, προκειμένου να τύχει απόλυσης υπό όρους.

Και διαβάζω, βέβαια, επί τη αποφυλακίσει Κορκονέα, η οποία δεν μας απασχολεί τόσο πολύ, αρκεί να εξωπετάξουμε την κυρα-Βασίλω από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, την επιστολή τού Γυμνασιάρχη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο οποίος καταλήγει

«Εύχομαι εσείς παιδιά να ζήσετε καλύτερες μέρες κι αν ποτέ σας πουν παραμύθι για τη λάμια που έτρωγε τα αθώα παλικαρόπουλα, να ξέρετε ότι αυτή δεν είναι η λάμια, αλλά η Λαμία.

Να ζήσετε σε καλύτερες μέρες, αλλά αυτές θα αργήσουν πολύ. Ήδη η κυβέρνηση θα στείλει αστυνομικούς με πολυβόλα ανάμεσα στους ανθρώπους στο κέντρο της Αθήνας και ο πρωθυπουργός ανήγγειλε ότι θα προσλάβει 1500 νέους οπλισμένους Κορκονείς.

Για να έρθουν οι καλύτερες μέρες πρέπει να αγωνιστούμε πολύ και ελπίζω να συμμετάσχετε κι εσείς σε αυτόν τον αγώνα όταν μεγαλώσετε.

Ο γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου
Γιώργος Θαλάσσης»

Έτσι λοιπόν. 1500 Κορκονείς θα στείλει ο Κούλης, για να σκοτώνουν σχολιαρόπαιδα. Αυτός υπήρξε εκπαιδευτικός που μεταλαμπάδευε γνώση και παιδεία, που καλλιεργούσε ψυχές. Αναμένω εναγωνίως τη νέα γραφή του ευθύς ως αποφυλακισθεί υπό όρους ο Κουφοντίνας.

Πάντως, τον ευχαριστώ που μου θύμισε τα παιδικά μου χρόνια Τότε που διάβαζα τον «ΜΙΚΡΟ ΗΡΩΑ» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Θαλάσση που έκανε σαμποτάζ στους Γερμανούς. Τον Γιώργο Θαλάσση που τραγούδησε και ο Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Αδέλφια, τα έχουμε παίξει τελείως. Δίκαιο είναι ό,τι συμφέρει εμάς και την πωλητική παρέα μας. Και δυστυχώς δεν βρίσκεται ένας μεθυσμένος οδηγός να παρασύρει μερικούς από δαύτους. Μόνο 15χρονα βάζουν οι μεθυσμένοι οδηγοί  στο στόχαστρο. Και το αδίκημα; Ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ήτοι πλημμέλημα. Γιατί μουσιού; Όταν μεθάω και πιάνω το τιμόνι δεν έχω υπόψη μου ότι είναι ενδεχόμενο να αφαιρέσω κάποια ψυχή και λέω «δε βαριέσαι»; Ασφαλώς ναι. Ε τότε έχουμε ανθρωποκτονία από πρόθεση καθότι η πρόθεση διακρίνεται σε άμεσο και ενδεχόμενο δόλο. Περάστε μέσα μουσιού για 13 χρόνια τουλάχιστον, όσο και ο Κορκονέας.  Λέω εγώ τώρα.

Καλά, στον Πικραμμένο μην πολυδίνετε σημασία. Πολιτικάντης είναι και αυτός. Εφάμιλλος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γάκη, ο οποίος είχεν εκστομίσει το αμίμητο: «Δεν πρόκειται για κατάσχεση λογαριασμών από το Δημόσιο για φορολογικές οφειλές, αλλά για απλή αφαίρεση χρημάτων».

Τα έχουμε ή δεν τα έχουμε παίξει τελείως; Εντελώς δημοκρατικά. Πρόκειται ή δεν πρόκειται περί Ασύλου Ανιάτων; Ασφαλώς ναι, αφού πιστεύουμε πως υπάρχει σωτηρία τη στιγμή που μπήκαμε στα Μνημόνια με εξωτερικό χρέος € 310 δισ. και μετά από 9 χρόνια λιτότητος το εξωτερικό χρέος έχει σκαρφαλώσει στα € 345 δισ., αφού είχε μειωθεί κατά € 120 δισ. με το PSI. Χωρίς PSI που γονάτισε χιλιάδες μικροεπενδυτών, θα ήμασταν τώρα στα €500 δισ. και βάλε. Αλλά πανηγυρίζουμε μαζί με τους πωλητικούς, επειδή βγήκαμε στις αγορές να ξαναδανεισθούμε. Μας αγαπάνε οι αγορές.

Και καθώς τελείωνα το πονηματίδιον τούτο ακούω μία μαρκουτσοφόρα από τηλεοράσεως να λέει ότι το τάδε «ελλοχεύει τον κίνδυνο πυρκαγιάς». Τα βλέπεις Γιώργο Θαλάσση;

Δεν ήταν να τελειώσω, όμως, διότι έπεσα πάνω στην κόντρα του εθνομηδενιστή Βούτση με τον Γεραπετρίτη για τον χαρακτήρα του εορτασμού των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία. Με νικητή τον Βούτση.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/08/blog-post_218.html?m=1

Ήμαρτον Θεέ μου!