Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ημέρα του δυσθεώρητου Αυνάνος.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arkas.vlakiaΗ Εκκλησία μας κήρυξε, λέει, την πρώτη μετά τα Χριστούγεννα Κυριακή ως ημέρα του αγέννητου παιδιού, ώστε να στηλιτεύσει την άμβλωση οπουδήποτε και αν αυτή οφείλεται και, έτσι, να λυθεί το δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Όταν ψηφιζόταν ο νέος Ποινικός Κώδικας, έγινε πολύς ντόρος για τις διατάξεις τις σχετικές με τον αδίκημα του βιασμού.  Τίποτε άλλο δεν εξέπληξε από αυτό το ανοσιούργημα.

Και ξάφνου πληροφορούμαι ότι ιερεύς τις, και μάλιστα στρατιωτικός, αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά που είναι πνευματικώς ΑΜΕΑ με το αιτιολογικό ότι δεν καταλαβαίνουν και μπορεί να φτύσουν την αγία κοινωνία και, έτσι, να χυθεί στο χώμα το αίμα και το σώμα του Ιησού.  

Το άκουγα και δεν το πίστευα. Και όταν ο Ιησούς είπε «άφετε τα παιδία ελθείν προς με», τί να εννοούσε άραγε ρε παπάρα; Να έλθουν κοντά μου τα πνευματικώς υγιά παιδιά;

Κι’ όταν οι ιερείς μεταλαμβάνουν ασθενείς που πνέουν τα λοίσθια, δεν φοβούνται, μήπως και αυτοί φτύσουν την αγία κοινωνία;

Προτείνω, λοιπόν, στον Σεβασμιώτατο Ιερώνυμο να εισηγηθεί  στην Ιερά Σύνοδο, να ανακηρύξει ως  «Ημέρα Δυσθεώρητου Αυνάνος» την ημέρα που ο εν λόγω πάπαρδος αρνήθηκε να κοινωνήσει παιδιά πνευματικώς ΑΜΕΑ.

Και καπάκι ακούω τον Πολάκη να λέει αγορεύων εις το Κυνοβούλιον, ότι τα παιδιά του είναι υπερήφανα γι’ αυτόν, εν συνεχεία δε να ερωτά τους εν τη Βολή συναδέλφους του «Τα δικά σας παιδιά είναι υπερήφανα για σας;».

Το τερματίσαμε αδέλφια! Δεν υπάρχει σωτηρία! Κι’ εγώ να επιμένω  τόσα χρόνια πεισματικά, ότι τίποτε πλέον δεν εκπλήσσει, αλλά να διαψεύδομαι καθημερινώς! Φοβερή ισχυρογνωμοσύνη!

Πάντως, οφείλω να παραδεχθώ ότι δεν με εξέπληξε ο διορισμός  της Γιάννας Δασκαλάκη-Παρθένη-Αγγελοπούλου ως επί κεφαλής τού  οργανισμού για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την παλιγγενεσία. Η θεία Γιάννα ξέρει. Κι’ ο κυρ-Θόδωρος. Fagopoti No 2! Ό,τι έγινε το 2004 παρεγράφη και επισήμως με τον νέο Ποινικό Κώδικα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν ψέλλισε κάτι η ΝΔ, αλλά ούτε και ο ΠτΔ Πάκης σκέφτηκε να μην τον υπογράψει.        

Διορίσαμε ΓΓ Αθλητισμού τον θιασώτη της συμφωνίας των Πρεσπών Μαυρωτά, στη Γιάννα θα κολλήσουμε;

Αυτό κι’ αν είναι επιστροφή στην ακανόνιστη κανονικότητα.