Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

One more time: den yparchei sotiria.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

attikonΆντε πάλι! Αλλάζει για πολλοστή φορά το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ. Τα τελευταία 50 χρόνια δεν κατέστη δυνατόν να βρεθούν 10 εγκέφαλοι από όλες τις πωλητικές παρατάξεις και να καταλήξουν σε ένα σταθερό σύστημα.

Το υπουργικό Συμβούλιο απεφάσισε τον διορισμό 15.000 εκπαιδευτικών χωρίς το σύστημα εξετάσεων του ΑΣΕΠ. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Πεπονή. Η αξιοκρατία στο φόρτε της.

Η κ. Θάνου νέα  Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Ναι, αυτή που ως συνδικαλίστρια των δικαστικών λειτουργών θεωρούσε απαράδεκτο να καταλαμβάνουν τέτοιες θέσεις οι συνταξιοδοτούμενοι δικαστές. Η ίδια που  ήθελε να παραμείνει μέχρι τα 70 της Πρόεδρος του Αρείου Πάγου παρά το Σύνταγμα, το οποίο είχε ορκισθεί να υπηρετεί. Ο Ντέπιουτης  διερωτήθηκε, αν η κ. Θάνου θα παραιτηθεί μόλις αλλάξει η κυβέρνηση. Η κ. Θάνου του είπε ΟΧΙ, ενώ με την ερώτησή του ο Ντέπιουτης έδωσε το στίγμα: σε κάθε Ανεξάρτητη Αρχή πρέπει να προεδρεύει πρόσωπο εξαρτημένο από την εκάστοτε κυβέρνηση. Επαναλαμβάνω: δεν έχω καταλάβει ακόμη τί εξυπηρετούν οι Ανεξάρτητες Αρχές, αφού λειτουργούν με όρους Δημοσίου.

Ο κ. Θεοχάρης που είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το ΠΟΤΑΜΙ πιστεύει ότι η συμφωνία των Πρεσπών  είναι καλή και θα την ψήφιζε. Χθες, όμως, που προσχώρησε στη ΝΔ δήλωσε ότι θα την καταψηφίσει, αφού το νέο κώμα του θεωρεί τη συμφωνία κακή. Απτό παράδειγμα συνείδησης σταθερής επί αρχών, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα:  ο βουλευτής ψηφίζει κατά συνείδηση. Προφανώς ο συνταγματικός  νομοθέτης  εννοεί ότι ο βουλευτής ψηφίζει κατά τη συνείδηση της στιγμής. Και παραλλάσσουσα συνείδηση λοιπόν.      

Θυμήθηκα και τη δήλωση των ΑΝΕΛ της 08.02.2015 αμέσως μετά τις προγραμματικές δηλώσεις τη νέας κυβέρνησης: «Η αποψινή ομιλία του πρωθυπουργού δικαίωσε τις προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Αφήνοντας  πίσω τη μνημονιακή περίοδο η κυβέρνηση εθνικού σκοπού όντως πρωτοτυπεί αρνούμενη να κάνει τις γνωστές κωλοτούμπες και δηλώσεις μετανοίας στον ξένο παράγοντα που είδαμε τα τελευταία 5 χρόνια. Η Πατρίδα μας πλέον διαθέτει όρθιους κυβερνήτες που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους».

Και  όλ’ αυτά καθώς  εισερχόμουν από την οδό Ακαδημίας στην οδό Κανάρη για να κατευθυνθώ προς την πλατεία Κονωλακίου, τον και μπιντέ αποκαλούμενο. Δρόμος στενός και εμπορικότατος. Ώρα 13:55.  Συμφόρηση, καθότι ένα απορριμματοφόρο του Δήμου άδειαζε κάδους. Ο αρμόδιος δεν είχε λόγους να σκεφτεί ότι δεν θα πρέπει τέτοια ώρα να κυκλοφορούν  τα απορριμματοφόρα σε πολυσύχναστα μέρη. Ούτε ο οδηγός τού το επεσήμανε.

Ο ΣΚΑΙ δεν φυλασσόταν από σεκιουριτάδες επί 24ώρου βάσεως; ΝΑΙ. Τότε πώς δεν πήραν χαμπάρι τη μπόμπα; Και να σκεφτείς ότι οι σεκιουριτάδες ανήκουν σε ιδιωτική εταιρεία. Δεν είναι Δημόσιο.

Από πάνω μέχρι κάτω λοιπόν. Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον οδηγό απορριμματοφόρου και τον σεκιουριτά τα ίδια μυαλά.  

Γιατί να μην πουλήσω την ψήφο μου για ένα διορισμό; Οι άλλοι πιο ηθικοί και ευσυνείδητοι είναι;

Σχόλιο "Rib and Sea"

Μ' αρέσει που αναρωτιέσαι Σωτήρη γιατί ο βολευτής του ΠΟΤΑΜΙ κάνει αυτές τις μετεγγραφές και τις κωλοτούμπες! Μάντευσε ο άνθρωπος ότι το ΠΟΤΑΜΙ δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή και σου λέει "κρίμα δεν είναι να μείνω απ' έξω χωρίς παντεσπάνι;

Ιωσήφ Παπαδόπουλος