Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παπαχριστόπουλε, ήρθεν η ώρα σου!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

exathliomenosΟ πρωθυπουργός μας Αλαίκσοις συνεχάρη τον ομόλογό του της Δημοκρατίας του Βαρδάρη Ζόραν που κατόρθωσε να συγκεντρώσει 80 ψήφους του Κοινοβουλίου του και, έτσι, να  εγκριθεί  η συνταγματική αναθεώρηση, ώστε η γείτων χώρα να ονομάζεται πλέον «Βόρεια Μακεδονία». Θεοί και δαίμονες [ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ] ουδόλως συνωμότησαν, για να επιτευχθεί το ακατόρθωτο*.

Απροκάλυπτα επενέβησαν στη διαδικασία, ακόμη και με απειλές, δείχνοντας για μία ακόμη φορά πόσο δημοκρατικές χώρες είναι οι χώρες της Δύσης που σκούζουν, επειδή, λέει, ο Πούτιν ανακατεύεται στα εσωτερικά τους και εκλέγει Προέδρους στις ΗΠΑ με κόλπα ή «καθαρίζει» πρώην πράκτορές του στη Μεγάλη Βρεταννία κ.λπ. Ο πάλαι ποτέ κομμουνιστικός  κίνδυνος που απειλούσε από Βορρά τον δυτικό τρόπο ζωής της ελευθερίας και της δημοκρατίας εξακολουθεί να μας απειλεί  από Βορρά, αλλά με άλλο προσωπείο πλέον: αυτό του αντιδημοκράτη Προέδρου Πούτιν που δεν ανέχεται αντιπολίτευση σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Υεμένης, της Αλγερίας, της Αιγύπτου, της Λιβύης που ανέχονται την αντιπολίτευση ως αναγκαίο θεσμό της Δημοκρατίας που εισήγαγαν οι πΗΠΑ. Τί σημασία έχει που ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας του Βαρδάρη αποκαλεί τη χώρα του σκέτη «Μακεδονία» και διακηρύσσει ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίσθηκε, επί τέλους, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική ταυτότητα. Λεπτομέρειες.

Από την άλλη, εξέχον μέλος της ελληνικής κυβέρνησης, ο ΥπΕθΑ, εξέφρασε τον πόνο του που ο Ζόραν συγκέντρωσε τις 80 ψήφους και δήλωσε πως είναι ντροπή να εξαγοράζονται ψήφοι είτε με χρήμα είτε με εκβίαση. Κατά τα λοιπά ο Αλαίκσοις προειδοποίησε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί διγλωσσία. Τί να εννοούσε άραγε; Ότι θα πρέπει όλοι οι υπουργοί να μιλάνε μόνον ελληνικά, όταν προβαίνουν σε δηλώσεις;

Εγώ απλώς θυμήθηκα τον βουλευτή τών Ασυνάρτητων Ελλήνων Παπαχριστόπουλο, ο οποίος δήλωσε ότι θα υπερψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και μετά θα παραδώσει την έδρα του. Δηλαδή; Τί νόημα έχει η παράδοση της έδρας; Αφού η συνείδησή του τού επιβάλλει να υπερψηφίσει τη συμφωνία, προς τί  η παράδοση της έδρας; Εκτός και πιστεύει κατά βάθος ότι η υπερψήφιση είναι κάτι κακό, εξ ου και δεν πρέπει να συνεχίσει να κρατάει την έδρα μετά από τέτοιο ατόπημα.  Δεν κατάλαβα τίποτε. Τί είδους συνέπεια και προς τί είναι τούτο; Έρχεται σε αντίθεση με τον Αρχηγό του σε ένα κορυφαίο ζήτημα για το κώμα του, πάει κόντρα στον Αρχηγό του, κάνει τη ζημιά και μετά του κάνει δώρο την έδρα του κατόπιν εορτής.  

Και ο παραιτηθείς υπουργός Κοτζιάς δήλωσε με υπερηφάνεια ότι έστειλε 93 επίορκους υπαλλήλους του ΥπΕξ στον Εισαγγελέα. Γιατί τόση υπερηφάνεια; Δεν είναι φυσιολογικό και αυτονόητο κάτι τέτοιο;  Άλλωστε, όλοι οι υπουργοί προτρέπουν όσους αναδεικνύουν σκάνδαλα, ρεμούλες κ.λπ. να δίνουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα. Πρώτος διδάξας ο Σημίτης. Δεν είναι δουλειά των υπουργών να στέλνουν σπίτι τους τούς επίορκους. Ίσως γι’ αυτό να νοιώθει τόση υπερηφάνεια.

Παρ’ όλ’ αυτά τα, επιεικώς, ασυνάρτητα, εγώ στέκω ακόμη στην είδηση του αυτοπυρποληθέντος νέου.
http://makpress.blogspot.com/2018/10/blog-post_638.html

Στέκω κυρίως σ’ αυτό που έγραψε ο συμπατριώτης μας:

«Ο "άστεγος"/φίλος που έμενε μαζί του τελευταία, πριν κάνα 2-3 βδομάδες που τον είδα να κάθεται στο δρόμο και τον ρώτησα για τον Γιώργο, μου είπε ότι του είχαν κόψει το επίδομα από την Πρόνοια και ότι σε αυτά τα χάλια (καρκινοπαθής τελικού σταδίου) και έπρεπε να ξαναπεράσει από επιτροπή. Έτσι ούτε λεφτά είχε αφού κόπηκε το επίδομα, ούτε δυνάμεις να υποβληθεί ξανά στην ταλαιπωρία αυτή .. (πρέπει να μαζέψεις χαρτιά από ένα σωρό διαφορετικές ειδικότητες γιατρών, με γνωματεύσεις, να τα καταθέσεις, και μετά να περιμένεις να περάσεις από την επιτροπή του ΚΕΠΑ, να σε εξετάσουν και να εκδώσουν απόφαση ...»

Στη χώρα που αποκατέστησε επί τέλους τη γεωπολιτική της θέση, όπως διεκήρυξεν ο πρωθυπουργός. Τί σημασία έχει που αντιμετωπίζει έντονο δημογραφικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα, όπως λένε οι επαΐων [Καρανίκειος ρήση], να μην υπερβαίνουμε τα 8 εκ. ελληνικού πληθυσμού το έτος 2050. Αναμένω τους επαΐων  να μας πουν πόσα εκατομμύρια θα είναι οι ελληνοποιημένοι Έλληνες και αν το 2050 θα έχει δοθεί ψήφος στους Έλληνες του εξωτερικού. Προ πάντων δε αν στους Μακεδόνες θα συγκαταλέγονται και οι κάτοικοι της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ με την ψήφο και του αδιάφθορου Παπαχριστόπουλου.

Άσταδιάλα ρε!     

*Με δεδομένο ότι ο Πρόεδρος των Σκοπίων Ιβάνωφ είναι αντίθετος με τη συμφωνία των Πρεσπών, αναμένεται να μην υπογράψει τη συνταγματική αναθεώρηση. Οπότε; Θα τον καθαιρέσουν και θα προκληθεί τζέρτζελο. Ποιός ξέρει όμως; Μπορεί να αρρωστήσει βαρέως μέχρι τότε και να αποδημήσει εις Κύριον.