Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η «Ημερίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης» με την υποστήριξη της ΑΝΕΚ LINES

katsanev1H ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε με επιτυχία την Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 στο υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο της, στα Χανιά «Ημερίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης», αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά έμπρακτα τη στήριξη πρωτοβουλιών στον άξονα της βιώσιμης και αειφορικής ανάπτυξης.

Την ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Global Sustain και η European Sustainability Academy (ESA), εγκαινιάζοντας το πρόγραμμα της «EU Green Week», πλαισίωσαν με τις ομιλίες τους εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επιμελητηρίων, επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων, τοπικών και πανελλαδικών φορέων.

sharon2Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν θέματα ποικίλης ύλης με έμφαση στους τομείς των γεωργικών ειδών διατροφής, του τουρισμού, των μεταφορών και της ενέργειας, στο πλαίσιο της προώθησης στρατηγικών επιλογών για την αειφορική ανάπτυξη των οργανισμών και τα οφέλη για το νησί και την τοπική κοινωνία.

Κατά την έναρξη, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΝΕΚ LINES , Γεώργιος Κατσανεβάκης, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: « Για όλους εμάς στην ΑΝΕΚ LINES, η kaili3βιωσιμότητα και η αειφορία, αποτελούν καθημερινή προτεραιότητα και βασικούς πυλώνες της λειτουργίας μας, σε κάθε επίπεδο. Με προορισμό την παραγωγή αξίας που έχει απτά αποτελέσματα στον τόπο μας, στηρίζουμε με συνέπεια κάθε πρωτοβουλία, που θα κάνει την Κρήτη μας πρότυπο αειφορικής ανάπτυξης, πολλαπλασιάζοντας τις ευκαιρίες για την εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος, του πρωτογενή μας τομέα και κάθε πτυχής που αγγίζει τη ζωή του τόπου μας και των ανθρώπων του»
   
protopapadakis4Η Ευρωβουλευτής & Πρόεδρος της Επιτροπής για το Μέλλον της Επιστήμης & Τεχνολογίας του Ευρωκοινοβουλίου κα  Εύα Καϊλή, αναπτύσσοντας το θέμα “Blockhain, Τεχνητή Νοημοσύνη και Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης,  επεσήμανε μεταξύ άλλων το  πως βοηθούν οι ανατρεπτικές τεχνολογίες και η αυτοματοποίση τη βιώσιμη ανάπτυξη  αλλά και την καθημερινότητά μας, τονίζοντας ότι θα πρέπει τα τεχνολογικά επιτεύγματα να χρησιμοποιούνται με τέτοιο τρόπο,ώστε όχι μόνο να αποσκοπούν στο κέρδος αλλά και να ωφελούν το περιβάλλον και τον άνθρωπο,βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του.

babagiouris5Στο πλαίσιο της ομιλίας του με θέμα "Το Αποτύπωμα της ANEK LINES στην Τοπική Ανάπτυξη", ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES Σπύρος Πρωτοπαπαδάκης, υπογράμμισε: «Κύρια προτεραιότητά μας, στην ΑΝΕΚ LINES, είναι να ενώνουμε την Κρήτη μας με όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάπτυξης για τον τόπο μας. Στρέφοντας το βλέμμα, στο ίδιο μας το νησί, επιδιώκουμε κάθε μέρα, να διευρύνουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα, υλοποιώντας ενέργειες όπως το We do local που αφορά στην φιλοξενία και την γαστρονομία και την ετικέτα Αειφορία που έχουμε θεσπίσει με προϊόντα Κρητικής αγροδιατροφής.

spanos6Η ΑΝΕΚ LINES, με καθημερινό προορισμό την αειφορική ανάπτυξη, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει στόχο την βιώσιμη ανάπτυξη της Κρήτης, σε κάθε επίπεδο. Με αφοσίωση στο όραμα και τις αξίες που υπογράφουν κάθε της ενέργεια, η εταιρεία για περισσότερο από πέντε δεκαετίες, στέκεται με ευθύνη στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας, διευρύνοντας έμπρακτα τους ορίζοντες ανάπτυξης του νησιού.