Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

"Μέρες Βροχής - Rainy Days" του Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 20:00 στον Δημοτικό κινηματογράφο "Νέα Ελβετία".

AFISAekdilosisdΜε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης στις 20 Φεβρουαρίου 2019,  οι Δομές του Δήμου Βύρωνα,  «Κοινωνικό Παντοπωλείο» & «Παροχή Συσσιτίου» σε συνεργασία με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της κινηματογραφικής ταινίας μεσαίου μήκους “Μέρες Βροχής” του Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλου σε σενάριο Σίμου Οικονομίδη. Το θέμα της ταινίας είναι οι νέο-άστεγοι στην Αθήνα της κρίσης και γυρίστηκε χάρη στην αφιλοκερδή συμμετοχή πολλών καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου.

AnthropoiAgapisΟ σκηνοθέτης της ταινίας, ορισμένοι από τους συντελεστές της, καθώς και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος», ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης, συμμετέχουν αφιλοκερδώς στην εκδήλωση και στηρίζουν την όμορφη πρωτοβουλία του Δήμου και των Δομών του. Ο στόχος της βραδιάς είναι διττός: αφενός η ευαισθητοποίηση των δημοτών πάνω σε ένα τόσο σημαντικό - και δυστυχώς πάντα πολύ επίκαιρο – θέμα, όπως αυτό των αστέγων και αφετέρου η συγκέντρωση τροφίμων για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου.

Έπειτα από την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας και των δύο οργανώσεων, σχετικά με την ταινία και γενικότερα για το φαινόμενο των αστέγων.

Antonis2 smallΗ εκδήλωση θα συνεχιστεί με κέρασμα και μαγείρεμα από την Κοινωνική Κουζίνα ο «Άλλος Άνθρωπος» στον εξωτερικό χώρο (πεζοδρόμιο) του Δημοτικού Κινηματογράφου «Νέα Ελβετία».

Το κέρασμα και τα υλικά παρασκευής των  γευμάτων θα τα προσφέρουν αφιλοκερδώς η ομάδα χορού και η Ένωση Απανταχού Ευρυτανισσών για την αειφόρο ανάπτυξη της Ευρυτανίας, οι οποίοι ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής προσφοράς στηρίζουν το έργο που επιτελείται.

crew smallΌλα τα προϊόντα που θα συγκεντρωθούν από τη δική σας κοινωνική προσφορά, θα διανεμηθούν σε νοικοκυριά επαπειλούμενα ή βρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας και αδυναμίας.

Συνδιοργανωτές Εκδήλωσης:

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις «Άνθρωποι Αγάπης» και «Κοινωνική κουζίνα - Ο Άλλος Άνθρωπος».
Τίτλος ταινίας : Μέρες Βροχής (Rainy Days)
Διάρκεια: 33 λεπτά

Συντελεστές

Mpougiourhs Roxas smallΠρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί: Παναγιώτης Μπουγιούρης, Ζαχαρίας Ρόχας, Χριστίνα Γερογιάννη, Ανδρέας Μαριανός.
Φιλική συμμετοχή: Άλκης Ζούπας, Τέτυ Καλαφάτη, Αγγελική Ειρήνη Μήτση, Ντέμπορα Οντόνγκ, Αλεξάνδρα Τσιάγκα
Σκηνοθεσία: Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλος
Σενάριο: Σίμος Οικονομίδης, ScriptEditing: John Ranells Stephens
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Πάνος Γκόλφης
Πρωτότυπη Μουσική: Έλενα Παυλέα
PROSKLHSH20 2 2019dΗχοληψία: Σπύρος Αραβοσιτάς, Hair Design: Ζώης Τριανταφύλλου, Μακιγιάζ: Κατερίνα Σπυροπούλου, Art Direction: Κατερίνα Ζουράρη, Casting: Κώστας Κουντούρης, Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Κατσιπατάκη, Γιώργος Καστέλλης, Script: Μαρία Λαΐνά, Μπούμαν: Άρης Πρόδρομος, Digital Image Technician: Aλέξης Τσουπράς, Οπερατέρ Steadycam: Θεοδόσης Τζαβάρας, Οπερατέρ second unit: Τάκης Λυκοτραφίτης, Ηλεκτρολόγος: Κυριάκος Ελευθεριάδης, Οργάνωση Παραγωγής: Μαρία Κατσιπατάκη, Βοηθοί παραγωγής: Απόστολος Μπονέλης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Ιωάννης Μπακαλάκος, Πέτρος Μούγιος, Catering: Dubravka Franz, Making off: Βαγγέλης Τζιφάκης, Still Photography: Ολυμπία Κρασαγάκη, Όλγα Μαρτζούκου, Μοντάζ: Μανόλης Ζεάκης, Σχεδιασμός ήχου & Μιξάζ: Πάνος Χρονόπουλος, Post Production: Imagina Pictures S.A., RainyDays MAKINGoff 2Color grader: Θοδωρής Σαρακατσιάνος, POST PRODUCTION COORDINATOR: Αντώνης Ξένος Μουσική Σύνθεση - Παραγωγή: Έλενα Παυλέα, Ηχοληψία: Δημήτρης Ζόγκας, Μιξάζ: Αλέξανδρος Ραγκούσης, Φωνή τραγούδια: Λαμπρινή Γιώτη, Αλκμήνη Χατζηνάσιου, Βιολί: Μπρουνίλντα - Ευγενία Μάλο, Τσέλλο: Σίση Μπαρακάρη, Κιθάρα: Παναγιώτης Λιάπης, Φλάουτο: Αναστασία Καρβούνη
Συμπαραγωγός: Boo Productions - Άγγελος Βενέτης, Ηρακλής Μαυροειδής
Συμπαραγωγός: Imagina Pictures S.A. - Αλέξανδρος Τάκης, Αθανάσιος Τάκης
Αssociate producers: Τάσος Γκόλνας, John Ranells Stephens
Μια παραγωγή της Tetrafillon Films – Αlessandro Spiliotopulos

Περίληψη:

RainyDays1Στα πρόθυρα της απελπισίας και της παραίτησης ένας άστεγος πολιτικός μηχανικός συναντά μια νέα γυναίκα που τον πλησιάζει φιλικά, πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όταν ο στενός φίλος και μέντορας του τραβάει τον δικό του δρόμο, εκείνος καταλαβαίνει ότι είναι ανάγκη να ξαναβρεί την πίστη στον εαυτό του και στους άλλους, αλλιώς κινδυνεύει να έχει άσχημη κατάληξη.

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία από τον σκηνοθέτη Αλεσάντρο Σπηλιωτόπουλο:

«Την εποχή της Κρίσης στην Αθήνα το 2013, σύμφωνα με πηγές, οι νέο-άστεγοι έφταναν τον αριθμό των 10-15.000 ατόμων περίπου. Συνηθισμένοι άνθρωποι, πολλοί από αυτούς με υψηλή εκπαίδευση και ικανότητες, που λόγω της Οικονομικής Κρίσης έπεσαν σε δυσμένεια. Αυτοί οι συνάνθρωποι βίωσαν μια βίαιη απομάκρυνση από την καθημερινότητά τους, από το σπίτι τους, τις οικογένειές τους, τις παρέες τους. Πώς κατέληξαν άστεγοι; Τι μέλλον θα έχουν; Ποιοι θα καταφέρουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη ζωή τους;

Στην αρχή όλα ξεκίνησαν από συζητήσεις και προβληματισμούς μεταξύ των φίλων και συνεργατών (Alessandro Spiliotopulos, σκηνοθέτης και Σίμος Οικονομίδης, σεναριογράφος-συγγραφέας) για την κατάσταση που έβλεπαν γύρω τους. Σύντομα στην παρέα μας προστέθηκε και ο John Stephens Rannels (σεναριογράφος). Μια σπουδαία ομάδα μαζεύτηκε σιγά-σιγά γύρω από τον πρώτο πυρήνα και ολοένα και μεγάλωνε. Άτομα με ευαισθησίες στο θέμα αυτό, που θέλαμε να συμβάλλουμε αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση της ταινίας «Μέρες Βροχής», καθένας μας με τον τρόπο του. Δεν ήταν απλά τα γυρίσματα μιας ταινίας, ήταν η ευκαιρία να εμβαθύνουμε όλοι οι συντελεστές σε αυτό που βιώνουν οι συμπολίτες μας και να το “επικοινωνήσουμε” στο κοινό, μέσα από μια άρτια καλλιτεχνική προσπάθεια. Με πολλές δυσκολίες και προσπάθεια και με την ανεκτίμητη συνεισφορά των εταιρειών παραγωγής Boo Productions και Imagina S.A. η ταινία ολοκληρώθηκε.

Ξεκίνησε την πορεία της, με δράσεις και εκδηλώσεις να σχεδιάζονται ανά την Ελλάδα, από πολίτες που την βλέπουν,  τους άγγιξε και που επιθυμούν να γίνει προβολή-εκδήλωση και στη δική τους περιοχή, έχοντας τον ίδιο στόχο με εμάς: να μπει άλλο ένα λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, τόσο σχετικά με τους αστέγους, όσο και γενικότερα με θέματα που αφορούν ευπαθείς ομάδες  συνανθρώπων μας. Το σμιλεμένο από τις κακουχίες πρόσωπο του πρωταγωνιστή μας δεν συμβολίζει μόνο τον άστεγο, αλλά και γενικότερα κάθε ευάλωτο συμπολίτη και διπλανό μας, που έχει ανάγκη τη στήριξή μας».

link trailer: https://bit.ly/2AOSjpX

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 20:00
Δημοτικός Κινηματογράφος “Νέα Ελβετία”
(Νέας Ελβετίας 34 & Σεβαστείας)
Πληροφορίες επικοινωνίας:
Κοινωνικές Υπηρεσίες Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοιν. Παντοπωλείο – Παροχή Συσσιτίου
Διεύθυνση: Ιθώμης 6, (αγορά Βύρωνα)
Τηλέφωνο: 2107653054
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Facebook: Κοινωνικό Παντοπωλείο – Παροχής Συσσιτίου Δήμου Βύρωνα