Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ενεργοποίηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του δημόσιου χρέους ή απλώς άλλη μία πομφόλυγα;

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα. Από το πολιτικό γραφείο της Σοφίας Σακοράφας έλαβα χθες το ακόλουθο μήνυμα, το οποίο, ομολογώ, ενώ δεν θα έπρεπε, με εξέπληξε. Και με εξέπληξε γιατί από την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, το θέμα του λογιστικού ελέγχου του δημόσιου χρέους μπήκε στη ναφθαλίνη. Υπενθυμίζω ότι ο λογιστικός έλεγχος του δημόσιου χρέους ήταν η "σημαία" του κυβερνώντος κόμματος, όσο αυτό ήταν στην αντιπολίτευση και διεκδικούσε την εξουσία : http://www.ribandsea.com/editorial/1802-giati-ksexastike-o-perivoitos-logistikos-elegxos-tou-xreous

Στον βαθμό λοιπόν που η πρωτοβουλία της φίλης μου Σοφίας Σακοράφα δεν αποτελεί πομφόλυγα, προκειμένου να ρίξει στάχτη στα μάτια των δυσανασχετούντων οπαδών και των βουλευτών της αριστερής πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποσκοπεί στην ενεργοποίηση του πολύ σημαντικού αυτού εργαλείου για το κούρεμα του δημόσιου χρέους, εγώ, στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, θα είμαι στο πλευρό της Σοφίας Σακοράφα και των υπολοίπων συντελεστών αυτής της πρωτοβουλίας. Δυστυχώς, όμως, αυτή τη φορά δεν θα μπορέσω να δώσω το "παρών" στο κάλεσμα της Ε.Λ.Ε.,  δεδομένου ότι βρίσκομαι εκτός Ελλάδος, σε ένα συγκινητικό οδοιπορικό στα ελληνόφωνα χωριά της Καλαβρίας.

Θέλω να προσθέσω ότι η εκκρεμούσα πρότασή μου προς την Σοφία Σακοράφα, για μια συνέντευξη άνευ όρων και περιορισμών, είναι ακόμη σε ισχύ. Αν νομίζει ότι μπορεί να απαντήσει στις απρόβλεπτες ερωτήσεις ενός Ελεύθερου και αντισυστημικού δημοσιογράφου, δεν έχει παρά να με ενημερώσει. Υπενθυμίζω ότι την πρότασή μου αυτή απέρριψε, εμμέσως πλην σαφώς, κατά την προεκλογική περίοδο, δεδομένου ότι αρνήθηκα να της ανακοινώσω προκαταβολικώς τις ερωτήσεις μου.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος

Το κάλεσμα της ευρωβουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα.

Από το 2010 αγωνιστήκαμε εντός κι εκτός βουλής για να συγκροτηθεί Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου που θα εξετάσει και θα αναλύσει το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Από αύριο ο αγώνας μας γίνεται κατάκτηση.

Η ΕΛΕ όμως θα ήταν "πουκάμισο αδειανό" δίχως την καθοριστική συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.

Η στήριξή σου, η συμμετοχή σου, η ενεργοποίησή σου είναι το ισχυρότερο εργαλείο μας στον αγώνα μας για την αλήθεια.

Η ΕΛΕ είναι εσύ!

Σοφία Σακοράφα

Συνέντευξη Τύπου για την συγκρότηση Επιτροπής του Κοινοβουλίου για τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και την προαγωγή της διεθνούς συνεργασίας της Βουλής με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τα Κοινοβούλια άλλων χωρών και άλλους διεθνείς οργανισμούς σε θέματα χρέους.
Τρίτη 17 Μαρτίου 2015
12 μ.μ.
Αίθουσα 150 - Βουλή
Θα μιλήσουν:
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.
Σοφία Σακοράφα, Ευρωβουλευτής.
Eric Toussaint, ειδικός επιστήμων για θέματα επονείδιστου και παράνομου χρέους.

Θα υπάρξει ταυτόχρονη διερμηνεία στην αγγλική και στη γαλλική γλώσσα για τους εκπροσώπους του ξένου τύπου.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ιστοσελίδα: http://sakorafa.gr/pages/
Πολιτικό Γραφείο: Τζωρτζ 30-32, Αθήνα 106 82
τηλ. 210 3814451 fax: 210 3814681
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
facebook: SofiaSakorafa