Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αποστολή στη Δονούσα από τον Ο.Φ.Τ.Σ. Σύρου.

donousa1Ο Όμιλος Φουσκωτών και Ταχυπλόων Σκαφών Σύρου πραγματοποίησε το διήμερο 14-15 / 10 αποστολή στο νησί της Δονούσας, με σκοπό τη μεταφορά κλιμακίου του ΕΚΑΒ. Το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ είχε κληθεί προκειμένου να παραδώσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών στον πληθυσμό του νησιού και γι αυτόν τον σκοπό είχε προηγηθεί επικοινωνία με τον Όμιλό μας, ο οποίος με χαρά ανέλαβε τη μεταφορά του. Επιπλέον στο πλαίσιο της αναβάθμισης του επιπέδου της παροχής πρώτων βοηθειών στο νησί, ο Όμιλός μας προχώρησε σε δωρεά απινιδωτή στην Κοινότητα της Δονούσας.

donousa2Το ταξίδι των μελών μας ξεκίνησε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου απο τη μαρίνα της Ερμούπολης. Τέσσερις βάρκες με πλήρωμα 12 μέλη του ΟΦΤΣΣ και έναν εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ, κατέπλευσαν στο νησί της Δονούσας, το απόγευμα του Σαββάτου, όπου διεξήχθη σε πρώτη φάση το σεμινάριο για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Η επόμενη μέρα, Κυριακή 15 Οκτωβρίου περιελάμβανε τη δωρεά του απινιδωτή στην Κοινότητα, από τον πρόεδρο του ΟΦΤΣΣ, η οποία έγινε στις 10.00, και λίγο αργότερα στις 11.00 έλαβε χώρα το σεμινάριο εκπαίδευσης των ενηλίκων.

donousa3Η όλη δράση συντονίστηκε με επικοινωνία τόσο του ΕΚΑΒ όσο και του ΟΦΤΣΣ με τον ιατρό κ. Νικόλαο Καπέλα, καταγόμενο από τη Σύρο, ο οποίος επιμελήθηκε και τη φιλοξενία των μελών της αποστολής σε δωμάτια του νησιού ενώ η αποστολή ολοκληρώθηκε με γεύμα από την Κοινότητα. Αργά το απόγευμα της Κυριακής έγινε η επιστροφή στο νησί μας με πλήρη ικανοποίηση όλων των συμμετεχόντων για την επίτευξη του σκοπού της αποστολής.

donousa4oftsΟ Όμιλός μας εγκαινίασε τη χειμερινή περίοδο με μια δράση προσφοράς στο συνάνθρωπο ενώ παράλληλα άφησε σε αναμονή, ανάλογη συνέχεια για αντίστοιχες ενέργειες. Θερμές ευχαριστίες για την προσφορά των δωματίων διαμονής των μελών της αποστολής προς τον κ. Σιγάλα Χρήστο, πρόεδρο της Κοινότητας και για την προσφορά του γεύματος προς τους τρεις συλλόγους του νησιού, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δονούσας «Ποσειδών», την Ένωση Δονουσιωτών και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Δονούσας.