Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γιώργος Μάναλης. Από παραγαδιάρης, επιτυχημένος οινοποιός και καλύτερος εστιάτορας στη Σίκινο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

manalis2Η συζήτηση με τον Γιώργο Μάναλη έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον. Και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον γιατί ο Γιώργος δεν έχει σαν κριτήριο στη ζωή του τα χρήματα. Γι' αυτό, ίσως, και αυτά του ήρθαν πιο εύκολα! Υπήρξε παραγαδιάρης μέχρι τα 50 του. Και ενώ ως τότε δεν γνώριζε τι θα πει κρασί, αποφάσισε ξαφνικά να ασχοληθεί με την οινοποιία!

Και αφού δεν γνώριζε τίποτε περί οινοποίησης, ανέθεσε την ευθύνη γι' αυτό σε ειδικούς. Ο ίδιος είχε άλλωστε πολλά να κάνει για να μετατρέψει την πλαγιά ενός βουνού πάνω απ' το απέραντο γαλάζιο σε ένα παράδεισο που αγναντεύει το πέλαγος, την Καρδιώτισσα και τη Φολέγανδρο.

manalis3Δεν είναι τυχαίο που όσοι επισκέπτονται τη Σίκινο περνούν οπωσδήποτε απ' το οινοποιείο του Μάναλη για να απολαύσουν την απίστευτη θέα που κόβει την ανάσα και γαληνεύει την ψυχή, την εξαιρετική κουζίνα του νεαρού σεφ Λουκά Μάναλη, τα κρύα πιάτα που ετοιμάζει η γλυκειά σύζυγος του Γιώργου Μαρία, και τα υπέροχα κρασιά του οινοποιείου.

Ευχαριστούμε την εταιρεία "ΖΑΝΤΕ FERRIES" που μας ταξίδευσε μέχρι τη Φολέγανδρο και την "ARGO OIL" με τα εναπομείναντα καύσιμα της οποίας στο ρεζερβουάρ πήγαμε στη Σίκινο με το πεντάμετρο Laser.