Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Στέφανος Μάνος και τα ρέμματα.

Γράφει η κυρία Ντάνυ Αντανασιώτη στο facebook.

remmataΠριν από 35 χρόνια, ο μηχανικός-πολιτικός Στέφανος Μάνος, ως Υπουργός ΥΧΟΠ (τότε). δημιούργησε την ομάδα ρεμμάτων. Στόχος της ήταν να προστατέψει, καθαρίσει, διανοίξει τα ρέμματα, να δημιουργήσει ζώνες προστασίας και καλαισθησίας, να πολεοδομήσει την παράκτια περιοχή κι' έτσι να δημιουργήσει ασφαλείς συνθήκες απορροής των υδάτων και αναβάθμιση των γύρω περιοχών.

Σαν μέλος αυτής της ομάδας έχω περπατήσει πολλά από αυτά τα ρέμματα. Ρέμματα στα οποία πετούσαν μπάζα, καταπατούσαν και έκτιζαν μέσα σπίτια, έκλειναν με μάντρες, έκαναν σκουπιδότοπους και άλλα πολλά.

Καταφέραμε με πολύ κόπο να συμμορφώσουμε αρκετές καταστάσεις. Παρά ταύτα οι θιγέντες ήρθαν με μαύρες σημαίες έξω από το Υπουργείο γιατί επιζητούσαν νοιμοποίηση των αυθαιρέτων και αυθαιρεσιών. Τότε ο Μάνος είπε όχι και στις επόμενες εκλογές δεν βγήκε βουλευτής και η ομάδα ρεμμάτων διαλύθηκε. Και έγιναν εντάξεις στο σχέδιο περιοχών που έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί. Αυτά για την ιστορία.

Λυπάμαι πολύ για τα τραγικά γεγονότα. Πολύ φοβάμαι ότι όσο οι κυβερνήσεις δρουν με τον φόβο του πολιτικού κόστους, όσο οι πολίτες πράττουν με γνώμονα το ατομικό συμφέρον και τη βολή τους, προκοπή δεν θα δούμε σ' αυτόν τον τόπο.