Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ήταν όλοι στη Μάνδρα! Εκτός από…

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

neolaia.syrizaΔήμοι, οι ΠΑΕ ΑΕΚ και Ολυμπιακός, ο ΣΚΑΙ, ο ΑΒ, φιλανθρωπικές οργανώσεις και ιδρύματα έσπευσαν να τείνουν χείρα βοηθείας στους άγρια δοκιμαζόμενους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής.  Έσπευσαν  όλοι.

Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι «ανθρωπιστές», οι «δικαιωματιστές» λάτρεις του Κουφοντίνα και :  

- ο Ρουβίκωνας. Ήταν απασχολημένος με την προετοιμασία και πραγματοποίηση της εισβολής στο ΥπΕθΑ. Ίσως να άκουσαν πως εκεί δεν υπάρχει κράτος, οπότε δεν είχαν λόγο να επιδείξουν και εκεί τον «αντικρατισμό» τους.

- οι ΚΕΕΡΦΑ και ο συντονιστής  τους Πέτρος Κωνσταντίνου που στήνονται έξω από το δικαστήριο κάθε φορά που  αυτό συνεδριάζει για τη ΧΑ. Αναπαύονταν μέχρι την επόμενη συνεδρίαση. Δεν είναι λίγο πράγμα η ορθοστασία επί ώρες. Κατεβαίνει το αίμα στα πόδια και δυσκολεύει πέψη τε και σκέψη. Κι’ αν είσαι και άεργος, τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ.

- οι Αντι-φα εν γένει που είχαν συρρεύσει  στο  Δεσποτάτο των Εξαρχιδίων να διαδηλώσουν κατά  των ΜΑΤ και των αστυνομικών εν γένει. Σίγουρα οι 30ρηδες που βγήκαν για το μεροκάματο, αλλά  συνάντησαν τον θάνατο στα φουσκωμένα νερά των χειμάρρων, να μην αποτελούσαν υποδείγματα ιδεολογικών συνοδοιπόρων.

- η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ απασχολημένη με την υποδοχή και περιποίηση λαθρομεταναστών.

- όλες οι ΜΚΟ. Συνωστίζονται στις πύλες εισβολής των λαθρομεταναστών. Εκεί, όπου υπάρχει το χρήμα. Στη Μάνδρα, στην Ελευσίνα, στη Νέα Πέραμο, στη Σύμη δεν υπάρχει ρευστό.

allillegyiΓια τέτοιο ανθρωπισμό μιλάμε. Για τόση αλληλεγγύη.

Για τα μάτια των αναξιοπαθούντων Ελληνόπαιδων και των οικογενειών τους δεν γκρεμίζουν οι νεολέροι ούτε τη βολή τους.

Κανένας Μουζάλας δεν επισκέφθηκε έναν πλημμυροπαθή. Λόγω αναρμοδιότητος; Ίσως επειδή τον πλημμυροπαθή τον χτύπησε η φύση, όχι ένας φασίστας. Στη φύση κόντρα δεν μπορείς να πας, στους φασίστες όμως...

Πάντως, τη δικηγόρο που τραυματίσθηκε σοβαρά από τους ομοϊδεάτες της* στο Δεσποτάτο των Εξαρχιδίων επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο υπουργός Τόσκας. Λόγω αρμοδιότητος.
Κάποιος αρμόδιος για τους πλημμυροπαθείς;

* http://makpress.blogspot.gr/2017/11/blog-post_220.html