Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όταν ο απατεώνας Αρτέμιος Σώρρας έβαλε στο “σακί” τους Κύπριους πολιτικούς.

vomvaΌταν ένας πολιτικός προτείνει στον αρχηγό ενός κράτους, που καταρρέει οικονομικά και οι πολίτες χάνουν τις οικονομίες του, να δεχθεί βοήθεια από ένα καταζητούμενο για απάτες, τότε αυτή η χώρα δεν έχει καμία, μα καμία σωτηρία.

Η εποχή είναι το 2013, όταν λόγω της ανικανότητας και της διαφθοράς μέρους του πολιτικού κόσμου, που υπηρέτησε τον Ανδρέα Βγενόπουλο και άλλους του «μεγέθους» του, η οικονομία της Κύπρου κατέρρευσε μέσα σε μία νύχτα.

Από τη στήλη αυτή είχα προειδοποιήσει πολύ νωρίς για τον κατά φαντασία …τρισεκατομμυριούχο Αρτέμιο Σώρρα. Ενημερώσαμε και Κύπριους πολιτικούς, καθώς είχαμε πληροφορίες ότι μετά τις απάτες που έκανε στην Ελλάδα και τις οποίες είχαμε καταγγείλει και αποκαλύψει, θα «κτυπούσε» στην Κύπρο. Δεν μας άκουσε κανένας. Παρασύρθηκαν πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημοσιογράφοι. Ο εν λόγω …τρισεκατομμυριούχος είχε καταφέρει να «πλευρίσει» πολιτικούς και επιχειρηματίες και να τους πείσει τους θεόβλακες ότι διαθέτει 600 δισεκατομμύρια, από τα οποία θα έδινε στην Κύπρο όσα χρειαζόταν για να σώσει την οικονομία της.

Στη συνέχεια, οι πολιτικοί και επιχειρηματίες έγιναν οι πλασιέ του εν λόγω απίθανου τύπου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να συζητούν σοβαρά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της Κύπρου, την πιθανότητα να παραχωρήσει στο κυπριακό κράτος «δανεικά» ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ. Και δεν σκέφθηκε κανένας εκ των πολιτικών ταγών, ότι τέτοια χρήματα ΔΕΝ υπάρχουν εκτός αν είσαι ιδιοκτήτης της Apple, της Microsoft ή της Amazon. Αλλά και ιδιοκτήτης να είσαι αυτών των κολοσσών, δύσκολα θα μπορούσες να διαθέσεις 30 δις σε οποιαδήποτε χώρα, πόσο μάλλον στην Κύπρο, όπου η αγορά είναι ασήμαντη.

Η αποκάλυψη περιλαμβάνεται στο βιβλίο του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκου Δημητριάδη. Περιγράφει όσα έγιναν το 2013 πριν αποφασίσουν τα άνευ αισθημάτων μέλη του Eurogroup για να κουρέψουν τις καταθέσεις των Κυπρίων πολιτών.

Ισχυρίζεται, λοιπόν, ο κ. Δημητριάδης ότι ο τότε πρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο αξιότιμος κ. Μάριος Καρογιάν, ενημέρωσε για τη …γενναιοδωρία του κατά φαντασία …τρισεκατομμυριούχου τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που αναζητούσε τρόπους να δανειστεί η χώρα για να αποφύγει να υπαχθεί στον σκληρό μηχανισμό του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών έγινε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013. Στους έκπληκτους ομολόγους του, ο κ. Καρογιάν, που φαίνεται ότι παρασύρθηκε από βουλευτή του κόμματός του, έδωσε τη λύση. Είπε ότι γνώριζε επιχειρηματία, ο οποίος ήθελε να δώσει τα 30 δισ. Ευρώ. Σαν να ήταν …μαντηλάκια!

Περιγράφει ο κ. Δημητριάδης, που είναι κι αυτός «αμαρτωλός», υπό την έννοια ότι η οικονομική τραγωδία της Κύπρου συντελέστηκε επί της δικής του διοίκησης: «"Αν," είπε, "ξέρω κάποιον που έχει 30 δισ. ευρώ που θέλει να δωρίσει για να σώσει την Κύπρο;". Όλοι ήθελαν να μάθουν ποιος ήταν αυτός. Είχα ενημερωθεί για αυτό ακριβώς πριν από τη συνάντηση. Ο Πρόεδρος (Αναστασιάδης) μου ζήτησε να ακούσω προσεκτικά την πρόταση του Καρογιάν και να το εξετάσω σοβαρά. Το όνομα αυτού του "γενναιόδωρου" προσώπου ήταν ο Αρτέμης Σώρρας (…) Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι αυτό συζητήθηκε ως σοβαρή πρόταση εκείνη την κρίσιμη στιγμή, αλλά οι πολιτικοί ηγέτες έδειχναν αρκετά απελπισμένοι για να εξερευνήσουν κάθε επιλογή για να αποφύγουν αυτό που είδαν ως άδικο πρόγραμμα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ακόμη και αν ακουγόταν γελοία».

Δεν ήταν μόνο γελοίο. Ήταν και συνάμα τραγικό το γεγονός ότι ενώ η Κύπρος κατέρρεε και ο λαός βρισκόταν ξανά ενώπιον της οικονομικής καταστροφής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε να συζητήσει την πιο βλακώδη πρόταση που θα μπορούσε να υποβάλει ένας άνθρωπος -στη συγκεκριμένη περίπτωση ένας αρχηγός κόμματος.

Ο Αρτέμιος Σώρρας -ανάμεσα στους συνεργάτες του ήταν και μία Κύπρια δικηγόρος με πολιτικές διασυνδέσεις στο νησί, που στο μεταξύ τον εγκατέλειψε και ακόμα τρέχει- είναι η κλασική περίπτωση… τρισεκατομμυριούχου, που μπορεί να σε ρίξει και να παραβεί την όποια συμφωνία, στο ένα, δύο, τρία, που λέει ο σοφός λαός. Και όμως αυτός ο τύπος, που τον καταζητεί η Ιντερπόλ με αίτημα των ελληνικών αρχών, έφτασε στο παρά ένα της μεγαλύτερης απάτης εναντίον της Κύπρου, αν πετύχαινε φυσικά το σχέδιό του. Όπως μου εξήγησαν άνθρωποι που τον ερεύνησαν, εάν η κυπριακή Κεντρική Τράπεζα δεχόταν τα ψευδοεκατομμύρια τότε θα έπρεπε και να τα νομιμοποιήσει. Στην πραγματικότητα ήταν μία πολύ καλά προσχεδιασμένη επιχείρηση εξαπάτησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, που θα χρειαζόταν άλλα δέκα Μνημόνια για να αναπνεύσει. Στο μεταξύ θα είχε «αποδημήσει» η Κυπριακή Δημοκρατία, διότι θα είχε διαλυθεί οικονομικά.

Είναι να απορεί κανείς για το γεγονός ότι πολιτικοί δέχθηκαν να συνεργαστούν μαζί με τον Αρτέμιο Σώρρα, χωρίς να λάβουν υπόψιν ότι πρόκειται για παραμυθά, ο οποίος αυτή τη στιγμή καταζητείται από τις ελληνικές αρχές.

Αναφορικά με τους πολιτικούς που «προσηλυτίστηκαν» από τον Πατρινό …τρισεκατομμυριούχο, ο οποίος βασικά είναι ένα θρασύτατο «παλλικάρι», που απειλεί θεούς και δαίμονες, πρέπει να ντρέπονται, διότι εάν πετύχαινε το διαβολικό του σχέδιο, η Κύπρος και ο λαός της θα πλήρωναν ακριβό τίμημα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα ήθελα να πληροφορηθώ τα ονόματα των Κυπρίων πολιτικών που συνάντησαν τον κατά φαντασία …τρισεκατομμυριούχο. Κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΙΙ: Ο «Ζορρό» δήμαρχος της Πάφου επειγόντως να αναλάβει την έρευνα για το Σώρρα. Και για τις κρατικές κατοικίες που χαρίστηκαν δεξιά και αριστερά. Εδώ τον θέλω τον άσφαιρο «κυνηγό» της διαφθοράς…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι καταγγελίες του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου προκαλούν οργή. Βέβαια, αναγνωρίζω ότι είναι οι θέσεις ενός ανθρώπου, που συγκρούστηκε με τον σημερινό Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς, εκτός του ΑΚΕΛ, αν δεν με απατά η μνήμη του. Και λογικά έχει και αυτός απωθημένα. Όμως ο Πανίκος Δημητριάδης, που κουβαλά και αυτός στην πλάτη του τεράστιες ευθύνες για την καταστροφή της Κύπρου, υποστηρίζει τα όσα καταγγέλλει με στοιχεία και αποδείξεις, όπως διατείνεται. Οι καταγγελίες του πρέπει να ερευνηθούν για να μην παραμένουν σκιές. Εάν το κούρεμα των καταθέσεων χιλιάδων ανθρώπων ήταν προαποφασισμένο, και οι κυβερνώντες νυν και πρώην γνώριζαν, τότε πρόκειται περί «εγκληματικής ενέργειας». Εάν συγγενείς ή φίλοι πολιτικών προσώπων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, επειδή γνώριζαν, απαιτείται άμεση παρέμβαση του γενικού εισαγγελέα. Όπως είναι γνωστό, η διαφθορά κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου και μέχρι της στιγμής ελάχιστοι τιμωρήθηκαν για τα οικονομικά εγκλήματα που διέπραξαν. Αναφορικά με τον κ. Δημητριάδη, ελέγχεται για το γεγονός ότι διαπραγματεύθηκε την έξοδο του από την τράπεζα αφού έλαβε ένα σεβαστό ποσό. Ελέγχεται, πάντως, για την πράξη αυτή, και την παραβίαση της άτυπης συμφωνίας για να μην μιλήσει. Τώρα που αποφάσισε να μιλήσει, ας τα πει όλα και όποιον πάρει ο …Χάρος. Διότι, στους ενόχους για την κατάρρευση της οικονομίας είναι και αυτοί που υπηρέτησε…

Πηγή:http://mignatiou.com/2017/10/otan-o-apateonas-artemios-sorras-evale-sto-saki-tous-kiprious-politikous/