Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Οι Ταλιμπάν της αναλγησίας.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

laliotisΠαρέμβαση του Θείου Βρέφους στα πολιτικά δρώμενα αποκάλεσαν οι διαμορφωτές της κοινής  γνώμης τις δηλώσεις Λαλιώτη ενόψει της απορρόφησης [=μετάλλαξης] του ΠΑΣΟΚ από τη Δημοκρατική ΣυμπαΤΑραξη. Το παιδί μίλησε από το αναχωρητήριό του στα Δολιανά. Βουλευτής τις του κώματός του είπε ότι οι αμερικανοί τον έψαξαν και δεν του βρήκαν το παραμικρό. Εννοούσε προφανώς ότι τον έψαξαν για μίζες και δεν βρήκαν, αν και είχε διατελέσει Υπουργός Δημοσίων Έργων, τότε που γινόταν το σώσε στη χώρα με τα ολυμπιακά και συναφή έργα. Σωστόν. Αν οι αμερικανοί θέλουν να σε εξοντώσουν, σου βρίσκουν ένα ψεγάδι και σε στέλνουν σπίτι ή στη φυλακή. Ίσως, όμως, και να σε αφήνουν να κυβερνάς, μέχρι να πάψεις να τους είσαι χρήσιμος, οπότε επισείουν το ψεγάδι και αναχωρείς ήσυχα. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

Διάβασα και άρθρο του περί Ανδρέα, ο οποίος μας είχεν ενημερώσει εγκαίρως για τα δεινά της συνθήκης του Μάαστριχτ. Και αυτός, όμως, ο Ανδρέας δηλαδή, είχε ψηφίσει ΝΑΙ στο Μάαστριχτ, παρά τα δεινά που ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτό μας επεφύλασσε.   Όπως οι σημερινοί αριστεροί που διεκτραγωδούν τα κακά των Μνημονίων, αλλά τα ψηφίζουν δύο δύο και με τα τέσσερα εν είδει «έντιμου συμβιβασμού».

https://thecaller.gr/21-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B9%CF%83-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1/210638-artro-ntokoumento-tou-lalioti/

Παρέμβαση, λοιπόν, του Λαλιώτη στα πωλητικά δρώμενα.      
Αριστερά ή κεντροαριστερά; Κεντροαριστερά ή σοσιαλδημοκρατία; Δεξιά ή κεντροδεξιά;  Ακροδεξιά ή ακροαριστερά;  Προοδευτικός ή συντηρητικός; Ιδού το δίλημμα. Ολοι  πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα, πολλοί δε εξ αυτών και από τους κυβερνητικούς θώκους. Και ποίο το αποτέλεσμα;  

Αυτό:

Καρκινοπαθής ικέτεψε τον γιατρό του να τον διατηρήσει με μηχανικά μέσα στη ζωή μέχρι να συμπληρώσει η σύζυγός του τα 55, ώστε να μπορεί να πάρει τη σύνταξή του. Και τούτο, διότι τούτο ορίζει ο νόμος Κατρούγκαλου της αριστεράς και της προόδου.  Αν η σύζυγος είναι 50, να πάει να πλύνει σκάλες, που είπε και ο τεράστιος Βερύκιος.

Ποία να είναι άραγε τα πολιτικά φρονήματα του καρκινοπαθούς συμπατριώτη; Αριστερός, κεντροαριστερός, σοσιαλδημοκράτης, δεξιός, κεντροδεξιός, ακροδεξιός, ακροαριστερός, προοδευτικός  ή συντηρητικός; Τίποτε απ’ όλα αυτά. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να ζήσει, όχι για να απολαύσει τις χαρές της ζωής, αλλά για να εξασφαλίσει μετά θάνατον τα προς το ζην στην οικογένειά του. Στη χώρα που πανηγυρίζει για έξοδο στις αγορές, για επενδύσεις που δεν έρχονται ή ήλθαν, αλλά δεν υλοποιούνται, για μείωση της ανεργίας με τη δημιουργία θέσεων ελαστικής εργασίας των € 280-400/μήνα, μη συνυπολογιζομένων των εκπατρισθέντων, για…………, για ………. Επειδή στη μεταμνημονιακή εποχή δεν έχουν θέση οι «Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας», όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρας της Βουλής κ. Βούτσης.

Άσταδιάλα ρε!