Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανέβηκε στην πίστα και είπε στον Μαχαιρίτσα να αλλάξει ρεπερτόριο!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

maxairitsasΌλα τα είχαν δει, μέχρι χθες, οι κάτοικοι της ακριτικής Κάσου, τουλάχιστον όσον αφορά τα καμώματα της δημάρχου κας Μαίρης Σορώτου Τσανάκη. Είχαν δει, ας πούμε, την κα Τσανάκη να κάθεται πέντε ημέρες στην Κάσο και 25 στη μόνιμη κατοικία της στη Βούλα, να δίνει την ψυχή της για χειροκρότημα και αυτοπροβολή, να τα βάζει με τον Έπαρχο Καρπάθου Κάσου, γιατί αυτός πρότεινε να ανακηρυχθεί η Κάσος ηρωϊκό νησί, να δηλώνει ψευδώς μόνιμη κάτοικος Λέρου, προκειμένου να κατέβει ως υποψήφια δήμαρχος Κάσου, και άλλα πολλά.

Χθες όμως, κατά την διάρκεια της συναυλίας του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στη Μπούκα της Κάσου, η κα Τσανάκη ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό της! Ανέβηκε σε έξαλλη κατάσταση επάνω στην πίστα, διέκοψε τη συναυλία και συνέστησε στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα να αλλάξει ρεπερτόριο, γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης δεν λέει πολλά στους κατοίκους της Κάσου! Του ζήτησε δε να τραγουδήσει λαϊκά τραγούδια!

tsanakiΟ Μαχαιρίτσας, βεβαίως, που δεν τα καταπίνει κάτι τέτοια, στόλισε καταλλήλως την κα δήμαρχο, λέγοντας πως πληρώθηκε για να πει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και πως αν η κα Τσανάκη προτιμάει λαϊκό ρεπερτόριο να καλέσει τη Μαντώ!

Η κα δήμαρχος κατέβηκε απ' την πίστα και συνέχισε να φωνάζει, απευθυνόμενη στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ο οποίος συνέχισε απτόητος το ρεπερτόριό του υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα του κοινού...