Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Δ.Ν.Τ.; Olympic St 9.60 Blue Shark!

Στο νέο Olympic St 9.60 υπάρχει πλωριά καμπίνα. Φαίνεται;Και ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ομού μετά των "εταίρων" μας φυσικά, προσπαθούν να μας βάλουν τα δύο πόδια σ' ένα παπούτσι, κάποιοι στήνουν νέα... δεκάμετρα καμπινάτα φουσκωτά, έτσι, για να ξεχνούν τον πόνο! Μιλάω για τον Στέφανο Στεφανίδη, ο οποίος σε λίγες ημέρες ολοκληρώνει το ξυλότυπο της νέας φουσκωτής ναυαρχίδας του. Πρόκειται για το "Olympic St 9.60 Blue Shark" το οποίο, όπως πιστεύει ο κατασκευαστής του, θα πέσει στη θάλασσα προτού περάσει αυτό το καλοκαίρι.

Το αεροδυναμικό spoiler της πλώρης παραπέμπει σε... καρχαρία! Εξ ου και το όνομα του νέου σκάφους! Το νέο "Olympic St 9.60"  θα διαθέτει πλωριά καμπίνα χαμηλού προφίλ, με διαστάσεις : 3.60 (μήκος), 2.50 (πλάτος) και ύψος 1.65 (με κλειστό το καπάκι οροφής). Όταν το καπάκι οροφής είναι ανοικτό (εν στάσει), το ύψος στην τουαλέττα και την κουζίνα θα είναι 2 μέτρα! Στη γάστρα του θα είναι επίσης ενσωματωμένο ένα ανοξείδωτο ρεζεβουάρ καυσίμου χωρητικότητας 500 λίτρων (στην στάνταρ έκδοση), με δυνατότητα τοποθέτησης και δευτέρου (της ίδιας χωρητικότητας).

Το ντεκ του νέου Olympic 9.60 St και ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε! Το cockpit, μαζί με το σαλόνι, που θα μετατρέπονται σε τραπεζαρία και διπλό κρεββάτι διαστάσεων 2.80 Χ 1.50 (!), θα κλείνουν με χειροκίνητο τρόπο (σύστημα cabrio) για την προστασία των επιβαινόντων από τον ήλιο ή τη βροχή και την υγρασία! Ο Στεφανίδης έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην αεροδυναμική και υδροδυναμική του νέου σκάφους, αποβλέποντας σε μεγαλύτερη απόδοση και οικονομία.Το σκάφος κρύβει και άλλες εκπλήξεις, αλλά ο κατασκευαστής, προς το παρόν, δεν ανοίγει τα χαρτιά του ...

Ανάποδος καναπές στην πρύμνη (για τους απαιτητικούς ψαράδες) και χώρος αποθήκευσης της εφεδρικής! Το "Olympic St 9.60 Blue Shark" θα κινείται, εναλλακτικώς, με ένα ή δύο έσω έξω (diesel) ή εξωλέμβιους, αντιστοίχως, κινητήρες έως και 350 h.p. έκαστος.

http://www.olympic-st.gr/