Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Δημήτρης Καρβέλης παίζει Μανώλη Χιώτη με κλασική κιθάρα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

dimitris.karvelis1Στις περιπλανήσεις μου στην Ελλάδα της περιφέρειας είχα την τύχη να γνωρίσω ανθρώπους με ταλέντο, μεράκι για δημιουργία, χιούμορ, αγάπη για τη ζωή. Ανθρώπους που είχαν πράγματα να πουν και να δείξουν αλλά που δεν προβλήθηκαν ποτέ από τα μέσα μαζικής εξαπάτησης, καθώς στόχος αυτών που τα διαφεντεύουν είναι η πλύση εγκεφάλου του τηλεθεάμονος κοινού και η καλλιέργεια κλίματος απαισιοδοξίας και κατάθλιψης στον λαό λόγω μη προβολής αξιόλογων προτύπων.

Στο πρόσφατο ταξίδι μας στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στην Ελούντα, συνάντησα τον μουσικοσυνθέτη, κιθαρωδό και δημιουργό κοσμημάτων Βαγγέλη Βλαχάκη. Έναν πολυτάλαντο καλλιτέχνη με όλη τη σημασία της λέξης. Ένα λάτρη της κλασικής κιθάρας που ένα περίεργο παιγνίδι της τύχης, του φόρτωσε ένα σπάνιο αυτοάνοσο των νεύρων του αριστερού του χεριού που του στέρησε τη δυνατότητα να παίζει τα μουσικά κομμάτια που συνθέτει! Τη συζήτηση που είχα με τον υπέροχο αυτόν άνθρωπο και καλλιτέχνη θα την ακούσετε στο επόμενο βίντεο.

Τώρα θα σας μιλήσω για ένα φίλο του, κιθαρωδός κι' αυτός, που διδάσκει μουσική σε ωδείο του Ηρακλείου. Τον Δημήτρη Καρβέλη. Ο Βαγγέλης μού μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Δημήτρη και με την ευκαιρία της παρουσίας μου στην Ελούντα τον κάλεσε να περάσει απ' το εργαστήριο κοσμημάτων που διαθέτει εκεί μαζί με την σύζυγό του Μαρία.

Ήταν μια απρογραμμάτιστη και ανεπιτήδευτη συνάντηση, σε ένα χώρο που σίγουρα δεν προσφερόταν για βιντεοσκόπηση, με τον θόρυβο των οχημάτων που περνούσαν έξω απ' το εργαστήριο του Βαγγέλη και της Μαρίας να φλερτάρει επικίνδυνα με το μικρόφωνο της βιντεοκάμερας. Δεν κατάφερα όμως να αντισταθώ στον πειρασμό και έβαλα σε λειτουργία την κάμερα, καθώς η συνάντηση εκείνη εξελίχθηκε σε συναυλία ενός απλού αλλά, συγχρόνως, ταλαντούχου κιθαρωδού ο οποίος, μεταξύ των άλλων, έχει μεταγράψει 17 τραγούδια για κλασική κιθάρα του αείμνηστου μουσικοσυνθέτη και βιρτουόζου του μπουζουκιού Μανώλη Χιώτη!

Δεν θα πω περισσότερα. Απολαύστε την συζήτηση που είχα μαζί του.