Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Κάσου Νικήτα Κρητικού.

Αγαπητοί μου Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

nikitas.kritikosΠριν από λίγες ημέρες, όπως ίσως κάποιοι από εσάς ήδη θα γνωρίζετε, έκλεισε ο επί 3,5 χρόνια κύκλος μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Κάσου.

Το πρώτο πράγμα που αισθάνομαι την ανάγκη να κάνω είναι να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον επικεφαλής της παράταξης μας Κασίων Δράση, τον Κωστα Δ. Περσελή, που μου εμπιστεύθηκε μια θέση στο ψηφοδέλτιο του, να τον ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία την οποία είχαμε όλα αυτά τα χρόνια καθώς και για τον Δημοκρατικό τρόπο με τον οποίο πάντα αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει οποιοδήποτε σκόπελο εμφανίζεται, δημιουργώντας τις σωστές ισορροπίες που χρειάζονται.

Εν συνεχεία και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι τους, θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που πίστεψαν σε εμένα και με την ψήφο τους με έστειλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να αγωνιστώ και να διεκδικήσω ένα καλύτερο αύριο για την Κάσο μας, για εμάς και για τα παιδιά μας. Θέλω να τους καταστήσω σαφές ότι ανεξάρτητα της παραιτήσεως μου ο αγώνας μας θα είναι διαρκής και συνεχιζόμενος και η Δημοκρατική τους ψήφος δεν πετάχτηκε στον κάλαθο των αχρήστων.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω το Δημοτικό Συμβούλιο που με ανέχθηκε όλα αυτά τα χρόνια και στα καλά αλλά και στις εντάσεις καθώς και που ομόφωνα με την ψήφο του με εξέλεξε στην τιμητική θέση του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου.

Οι λόγοι για τους οποίους παραιτήθηκα συνοψίζονται σε μια λέξη : ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ, και ξέρω πως αυτοί που γνωρίζουν καλά τον χαρακτήρα και τον βίο μου καταλαβαίνουν τι εννοώ. Χαρακτηριστικά θα αναφέρω μερικά παραδείγματα (σίγουρα όχι όλα γιατί θέλω πολλές σελίδες), που με οδήγησαν στην απόφαση μου αυτή.

Δεν μπόρεσα ποτέ να δεχθώ το έγκλημα που έλαβε χώρα εις βάρος του Αρβανιτοχωρίου και πληρώθηκε κανονικά ο εργολάβος που έκανε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ στη Μαρίτσα, ο οποιος δεν πήρε ΠΟΤΕ από τον ποταμό Σκυλλά τα 2.500 κυβικά μπάζα που ειχε υποχρέωση να πάρει και πληρώθηκε κανονικά. Τι και αν εγώ καταψήφιζα τα πάντα και στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δ.Σ.; Δυστυχώς δεν κατάφερα τίποτα και τα μπάζα μείνανε στο Σκυλλά.

Δεν μπόρεσα ποτά να δεχθώ την αναλγησία της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά την αποκατάσταση των τουαλετών του Δημοτικού μας σχολείου. Ίσως το πιο απλό έργο που θα μπορούσε να κάνει η Δημοτική Αρχή για να εξασφαλίσει την καλή υγεία των παιδιών. Το μόνο που κατάφερα 3,5 χρόνια είναι να κοροϊδεύω τους γονείς ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα το έργο θα γίνει χωρίς αυτό να εκτελείται ποτέ.

Δεν μπόρεσα ποτέ να δεχθώ ότι το νησί μας δεν κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις πλημμύρες του Απριλίου του 2017, με συνέπειες που τις πληρώνουμε ακόμα και σήμερα.

Δεν μπόρεσα ποτέ να δεχθώ πως μετά από πρόταση μου, το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει κατα πλειοψηφία την αναμετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων μέσω ίντερνετ έτσι ώστε όλοι οι ανά τον κόσμο Κασιώτες να μπορούν να βλέπουν και να γνωρίζουν τι γίνεται στον τόπο τους. Μέχρι και σήμερα, εντελώς φασιστικά, η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει εκτελεστεί. Προφανώς κάποιοι ντρέπονται που είναι εκεί...
 
Δεν μπορούσα πια να γίνομαι το δεκανίκι μιας απούσας Δημάρχου που έχει θέσει ένα ολόκληρο νησί σε ομηρία και που μόνο για το υπερεγώ της ενδιαφέρεται, διότι με την παρουσία μου στα Δημοτικά Συμβούλια νομιμοποιούσα την απουσία της. Πάντα ήμουν η φωνή του λαού στα αυτιά της εξουσίας και κατάντησα να είμαι η φωνή της εξουσίας στα αυτιά του λαού. Και μιας εξουσίας κακής και χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα πέραν του φαίνεσθαι και του θεαθήναι!

Ολα λοιπόν τα παραπάνω, καθώς και πολλά άλλα ακόμα, μου έδειξαν την πόρτα της εξόδου από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέλω να ευχηθώ στους συντρόφους μου, στην παράταξή μας καλό κουράγιο και να σας διαβεβαιώσω όλους ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι όλοι μας να δούμε την Κάσο μας όπως ακριβώς την θέλουμε και όπως της αξίζει.

Ο Καιρός Γαρ Εγγύς.

Nικήτας Κρητικός
Τέως Δημοτικός Σύμβουλος
Κασίων Δράση