Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Μουσικά κομμάτια για πιάνο από την πρόσφατη δουλειά του πρώην μοναχού Νικόδημου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

gioula.nikodimosΟ Νικόδημος, από τότε που εγκατέλειψε τη μοναχική ζωή του Αγ. Όρους και επέστρεψε στην Αθήνα, ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων ενώ, παράλληλα, ζωγραφίζει και συνθέτει μουσική. Πολυτάλαντος άνθρωπος, που έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να εκφράζεται μέσα από την τέχνη.

Τον γνώρισα τον Ιούνιο του 2013 όταν, συστημένος από έναν προσκυνητή του Αγ. Όρους, τον επισκέφτηκα στο σπίτι του για να του πάρω μια συνέντευξη http://www.ribandsea.com/face/1088-nikodimos-enas-proin-monaxos-milaei-gia-to-agio-oros.html Εκείνη η συνέντευξή του δημιούργησε πολλά σχόλια και "αντιμάμαλα", με κάποιους παρωπιδοφόρους θρησκόληπτους να θεωρούν πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους επάνω στον πρώην μοναχό, πάντοτε με ψευδώνυμο βεβαίως, όπως κάνουν όλοι ο τσάμπα μάγκες του διαδικτύου.

Ακολούθησε μια δεύτερη συνέντευξη τού Νικόδημου, τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, με την ευκαιρία της έκδοσης του καινούργιου του βιβλίου αλλά και της παρουσίασης των ζωγραφικών έργων του http://www.ribandsea.com/face/1299-nikodimos-proin-monaxos-kai-nyn-zografos-kai-syggrafeas.html

Σειρά είχε η παρουσίαση του βιβλίου του, με τίτλο "Ερωτικές ιστορίες εντός και εκτός των τειχών", στη μπουάτ "Απανεμιά", το οποίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Κ.Μ. Ζαχαράκη τον Δεκέμβριο του 2015 http://www.ribandsea.com/news/2127-erotikes-istories-entos-kai-ektos-ton-teixon-to-neo-vivlio-tou-proin-monaxoy-nikodimou.html

Και χθες, μετά από τρία χρόνια, πήγα και πάλι στο σπίτι του Νικόδημου για να βιντεοσκοπήσω αυτή τη φορά τη μουσικό Γιούλα Γιαννάκη, η οποία μου είπε δυο λόγια για την τεχνική του πρώην μοναχού, ενώ έπαιξε στο πιάνο μερικά από τα μουσικά κομμάτια της νέας του δουλειάς.