Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τί κάνουν αυτές οι τρεις αθηναίες στη Σέριφο;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

thidiraΕντυπωσιάστηκα, για να είμαι ειλικρινής, από τις επιχειρηματικές επιλογές τριών γυναικών, με συγγενική μεταξύ τους σχέση εξ αίματος και εξ αγχιστείας, οι οποίες εγκατέλειψαν προ ετών το βρωμερόν άστυ των Αθηνών και άρχισαν να δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στη Σέριφο. Και δεν εντυπωσιάστηκα μόνο επειδή οι τρεις αυτές γυναίκες επέλεξαν να εγκαταλείψουν την Αθήνα και να εγκαταστήσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες σε ένα Κυκλαδονήσι, αλλά γιατί οι επαγγελματικές επιλογές τους ήταν πρωτότυπες, έφεραν καινούργιες ιδέες σε μια μικρή, συντηρητική κοινωνία και, κυρίως γιατί δεν ήρθαν σε σύγκρουση με τα όποια επαγγελματικά συμφέροντα των γηγενών ώστε να προκαλέσουν συγκρούσεις μεταξύ αυτών και των "ξένων" που εισέβαλαν στο νησί για να τους "κλέψουν το ψωμί".

gioutaΠρώτη η Γιούτα Καλογεροπούλου, κατά τι μεγαλύτερη από την αδελφή της Νατάσσα, επισκέφθηκε προ ετών τη Σέριφο και διαπίστωσε ότι θα μπορούσε να αφήσει τη δουλειά της, στην πολυεθνική όπου εργαζόταν, και να κάνει μια καινούργια επαγγελματική αρχή στο πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων με την "Θιδύρα", αρχικώς, στην κεντρική πλατεία της Χώρας και το "Θήτα", πέρυσι, στο λιμάνι της Σερίφου, δίπλα στην καινούργια μαρίνα.

natassaΤα βήματά της δεν άργησε να ακολουθήσει η αδελφή της Νατάσσα, που άφησε κι' αυτή την Αθήνα για να έρθει στη Σέριφο και να ανοίξει το "Κεραμείο". Ένα ζεστό χώρο, πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Χώρα με το λιμάνι του νησιού, στον οποίο η Νατάσσα στέγασε τις γνώσεις και την αγάπη της για τα κεραμικά, προσφέροντας συγχρόνως εθελοντικά μαθήματα κεραμοποιίας στα παιδιά του δημοτικού σχολείου!

nora2Τελευταία ακολούθησε η νύφη της Γιούτας, Νόρα Τζάμπερ, η οποία έλκει τη μισή καταγωγή της από την Ιορδανία! Με σπουδές στη Μοριακή Μικροβιολογία και πολυετή απασχόληση σε φαρμακευτικές εταιρείες, η Νόρα αποφάσισε να εγκαταλείψει κι' αυτή την υδροκέφαλη και αφιλόξενη Αθήνα, να πάρει μαθήματα αργυροχρυσοχοίας και να ανοίξει το κατάστημα πώλησης κοσμημάτων "Fe" , πολλά από τα οποία κατασκευάζει η ίδια!

Το site που διαθέτουν οι τρεις δραστήριες γυναίκες στο διαδίκτυο είναι κοινό και φέρει το όνομα http://thinkofserifos.gr/

Δείτε και ακούστε τί μου είπαν η Γιούτα, η Νατάσσα και η Νόρα.

Ευχαριστούμε την "ZANTE FERRIES" για το όμορφο ταξίδι, και τον πλοίαρχο του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" Μιχάλη Λυγνό για την φιλοξενία.